• سه‌شنبه / ۲۳ آذر ۱۴۰۰ / ۱۰:۱۷
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1400092317694
  • خبرنگار : 71477

بروکسل امروز میزبان رهبران جمهوری آذربایجان و ارمنستان

بروکسل امروز میزبان رهبران جمهوری آذربایجان و ارمنستان

رئیس شورای اروپا امروز (سه‌شنبه) یعنی یک روز قبل از اجلاس "مشارکت شرقی" میزبان رهبران جمهوری آذربایجان و ارمنستان برای یک نشست سه‌جانبه در بروکسل خواهد بود.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، به گفته منابع اتحادیه اروپا، شارل میشل، رئیس شورای اروپا ابتدا نشست‌های جداگانه‌ای با الهام علی‌اف، رئیس جمهوری آذربایجان و نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان برگزار می‌کند و سپس عصر همان روز یک نشست سه‌جانبه با هر دوی آنها برگزار خواهد کرد.

منابع اتحادیه اروپا از تاسیس خط ارتباطی مستقیم میان وزرای دفاع این دو کشور پس از درگیری‌های سال گذشته ناگورنو-قره‌باغ استقبال کرده و گفتند، اقدامات بیشتری برای باثبات کردن روابط میان این دو کشور وجود دارد که می‌توانند صورت گیرند.

علی‌اف و پاشینیان ماه گذشته در سوچی با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه دیدار کردند.

ارمنستان، جمهوری آذربایجان، گرجستان، مولداوی و اوکراین روز چهارشنبه در اجلاس "مشارکت شرقی" شرکت خواهند کرد، در حالی که بلاروس به این نشست نخواهد پیوست چرا که مشارکت خود در این سازمان را به حالت تعلیق درآورده است.

روابط سیاسی و اقتصادی اتحادیه اروپا با این پنج کشور شرکت‌کننده در این اجلاس ارزیابی خواهد شد. آنها همچنین درباره بسیج نظامی روسیه در نزدیکی مرز اوکراین نیز گفت‌وگو خواهند کرد.

اتحادیه اروپا قرار است در این رویداد از کشورهای حاضر در اجلاس "مشارکت شرقی" بخواهد تا به روند اصلاحات سیاسی، اقتصادی و قضایی سرعت بخشند. انتظار می‌رود در این نشست برنامه جدید سرمایه‌گذاری اقتصادی منطقه‌ای اتحادیه اروپا به ارزش ۲.۳ میلیارد یورو (۲.۶ میلیارد دلار) برای این پنج کشور نیز تصویب شود.

به گفته یکی از مقامات ارشد اتحادیه اروپا، در بخشی از این برنامه سرمایه‌گذاری پیشنهاد شده توسط کمیسیون اتحادیه اروپا در ژوئیه سال جاری میلادی تاکید شده است که میزان سرمایه‌گذاری در هر یک از این کشورها به اینکه آنها چقدر در اصلاحات ساختاری و پروژه‌هایی که ارائه می دهند، پیشرفت داشته باشند، بستگی خواهد داشت.

روابط میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان از سال ۱۹۹۱ میلادی هنگامی که ارتش ارمنستان منطقه ناگورنو-قره‌باغ را تصرف کرد، خدشه‌دار شده است. در ۲۷ سپتامبر سال ۲۰۲۰ میلادی و در جریان یک جنگ شش هفته‌ای، درگیری‌های جدیدی میان این دو کشور در گرفت که در نتیجه آن جمهوری آذربایجان چندین شهر و ۳۰۰ روستا را پس گرفت. این درگیری در نوامبر ۲۰۲۰ با توافقی به میانجیگری روسیه پایان یافت.

از سوی دیگر مولود چاووش‌اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه در جریان سخنرانی در پارلمان کشورش گفت گفت که ارمنستان و ترکیه برای عادی‌سازی روابط به زودی نمایندگان ویژه‌ای را منصوب خواهند کرد.

وی افزود: پروازهای چارتری با خطوط هواپیمایی ارمنستان نیز به راه می‌افتد.

از سال ۱۹۹۳ میلادی به خواست آنکارا هیچ روابط دیپلماتیکی میان ترکیه و ارمنستان وجود ندارد و مرز میان این دو کشور نیز بسته شده است. موضوعات مختلف به ویژه حمایت آنکارا از موضع باکو در مساله قره‌باغ و واکنش تند ترکیه به روند به رسمیت شناختن بین‌المللی "نسل‌کشی" ارامنه در سال ۱۹۱۵ میلادی به دست امپراتوری عثمانی باعث خدشه‌دار شدن روابط میان این دو کشور شده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha