• سه‌شنبه / ۲۳ آذر ۱۴۰۰ / ۰۸:۲۱
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1400092317560

مدیر جهادکشاورزی خنج خبر داد:

توسعه کشت گندم با روش جدید در اراضی شور خُنج 

توسعه کشت گندم با روش جدید در اراضی شور خُنج 

ایسنا/فارس مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنج گفت: با توجه به شرایط آب و خاک، تغییر اقلیم و کاهش بارندگی تغییر الگوی کشت مکانیزه گندم از روش flat یا خطی کار به روش مکانیزه کف کار، از سال قبل در دستور کار این مدیریت قرار گرفت و امسال توسعه داده شد.

علی علیپور سه‌شنبه ۲۳ آذر با بیان اینکه برای کاهش میزان شوری در اراضی شهرستان خُنج و با توجه به تجمع املاح در نقاط مرتفع، کشت به روش کف کار می تواند نقش بسزایی داشته باشد، به خبرنگاران گفت: امسال ۴ دستگاه کف کار مخصوص اراضی شور با استفاده از تسهیلات کم بهره و خط اعتباری مکانیزاسیون در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.

به نقل از جهادکشاورزی خنج، علیپور با اشاره به مزایای استفاده از این روش در کاهش مصرف آب، بذر و زمان، بیان کرد: افزایش بهره وری آب، کاهش عملیات خاکورزی و تهیه بستر، کاهش میزان علف های هرز و ... از دیگر مزایای این روش بوده که در افزایش تولید در واحد سطح موثر است.

علیپور گفت: سال گذشته ۴۵۰ هکتار از مزارع این شهرستان با استفاده از کف کار کشت شد و انتظار داریم امسال با افزایش ۳۵ درصدی قریب به ۷۵۰ هکتار از اراضی این شهرستان به روش کف کار کشت شود.

او ادامه داد:  با توجه به اینکه سطح وسیعی از اراضی و منابع آبی این شهرستان شور بوده و ترویج کشت با دستگاه کف کار نقش مهمی در عملکرد محصول شتوی شهرستان دارد، جهادکشاورزی در تامین تسهیلات و ادوات، آماده هرگونه همکاری به متقاضیان خرید این دستگاه ها است.

نخستین تجربه برداشت زعفران در خنج 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنج همچنین گفت: برداشت طلای سرخ از مزرعه یکی از کشاورزان بخش مرکزی به مساحت ۳۰۰ متر مربع در منطقه چهل‌گزی به صورت کشت در فضای باز آغاز شده است.

علی‌پور با اشاره به اینکه مدت زمان برداشت به شرایط اقلیمی منطقه بستگی دارد، گفت: برداشت این محصول با ظهور گل‌های بنفش از نیمه دوم آذرماه آغاز می‌شود و به مدت هفت تا ۱۰ روز ادامه دارد.

او گفت: عمرگل این گیاه یک روز است که اگر طی این مدت برداشت نشود کیفیت خود را از خواهد داد، از طرفی بهترین زمان برداشت قبل از طلوع آفتاب تا قبل ظهر است. 

علیپور با بیان اینکه زعفران گیاهی چندساله است، خاطرنشان کرد که برآورد می‌شود که به ازای هر یک کیلوگرم گل، ۱۰ گرم زعفران خالص یعنی ۲ کیلوگرم در هر هکتار، تولید شود.

او با بیان اینکه در مزرعه زعفران خنج، ۷۵۰۰ پیاز زعفران استفاده شده است، گفت: پیازچه این گیاه از خراسان جنوبی تهیه  و آبان ماه سال گذشته کشت شده است.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان خُنج گفت: گیاه زعفران به عنوان یکی از مهمترین گیاهان دارویی و ادویه‌ای به شمار می‌رود که دارای مزیت اقتصادی بالایی برای کشاورز و اقتصاد جامعه است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha