• دوشنبه / ۲۲ آذر ۱۴۰۰ / ۲۱:۳۶
  • دسته‌بندی: دولت
  • کد خبر: 1400092217461
  • خبرنگار : 71480

خیاطیان: دستیابی به یک الگوی راهبردی در توسعه دیپلماسی علمی ضرورت دارد

خیاطیان: دستیابی به یک الگوی راهبردی در توسعه دیپلماسی علمی ضرورت دارد

رییس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری با بیان این‌که در حال حاضر راهبرد مشخصی در حوزه دیپلماسی علمی در کشور وجود ندارد، بر دستیابی به یک الگوی مناسب در این زمینه تاکید کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری،  محمدصادق خیاطیان در نشست بحث و بررسی پیرامون دیپلماسی علمی کشور که با حضور کارشناسان و اساتید دانشگاه‌های مختلف کشور در این مرکز برگزار شد، از فعال شدن کارگروه دیپلماسی علمی در مرکز بررسی‌های استراتژیک خبر داد و گفت، این کارگروه دستیابی به یک الگوی مناسب در زمینه دیپلماسی علمی را با جدیت دنبال خواهد کرد.

وی با اشاره به ضرورت اجرای سند جامع روابط علمی - بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران مصوب شورای‌ عالی انقلاب فرهنگی، گفت: در تلاشیم با همکاری وزارت علوم، معاونت علمی و فناوری، وزارت بهداشت و سایر نهادهای مرتبط و ذی‌نفع در موضوع دیپلماسی علمی، مسائل حوزه دیپلماسی علمی را شناسایی کنیم و با راهکارهای عملیاتی، زمینه توسعه تعاملات علمی و فناوری با دنیا بخصوص کشورهای همسایه را فراهم آوریم.

وی همچنین با اشاره به وظایف دستگاه سیاست خارجی کشور در زمینه دیپلماسی علمی، اظهار داشت: در این زمینه با وزیر و مسئولان دستگاه دیپلماسی کشور گفت‌وگوهایی داشتیم تا موضوع با جدیت در وزارت خارجه دنبال شود. دکتر امیرعبداللهیان، وزیر خارجه نیز از این مسئله استقبال کرده‌اند و امیدواریم با همکاری وزارت خارجه به پیشبرد بهتر مسئله دیپلماسی علمی در کشور کمک کنیم.

خیاطیان با یادآوری این مسئله که مبدا همه تغییرات و تحولات امروز در جهان، حوزه علم و فناوری است، گفت: اگر این حوزه را رها کرده و اسباب تعاملات سازنده با کشورها را در حوزه دیپلماسی علمی فراهم نکنیم، سایر حوزه‌های دیپلماسی نوین نیز در کشور لطمه خواهند خورد یا دست‌کم با سرعت بسیار کمتری ادامه خواهد یافت.

در این نشست همچنین اساتید حاضر در جلسه به بحث درباره وضعیت علمی ایران در نظام جهانی، مسائل پیش‌ روی دیپلماسی علمی، توجه به ظرفیت ایرانیان خارج از کشور، استفاده از ظرفیت نهادهای علمی بین‌المللی، راهکارهای توسعه رایزنی‌ها با دانشگاه‌های جهان و جذب و اعزام استاد و دانشجو، به و از سایر نقاط جهان پرداختند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha