دکتر حمیدرضا متینفر در نشست علمی تخصصی گرامیداشت روز جهانی خاک که به همت گروه علوم و مهندسی دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان برگزار شد، با اشاره به نقشهبرداری رقومی خاک و کشاورزی دقیق بیان کرد: خاک به عنوان یک منبع طبیعی غیرقابل تجدیدشونده با وظایف متنوع اقتصادی، اکولوژیکی و فرهنگی شناخته شده است.
وی با بیان اینکه خاک وظایف مهم و متنوعی مثل تولید ماده زنده، ذخیرهسازی، انتقال و تغییر شکل آب و مواد غذایی، منبع ایجاد تنوع زیستی و مخزن ژئولوژیک کربن را در طبیعت برعهده دارد، گفت:حفظ و بهبود کیفیت خاک ضرورتی اجتنابناپذیر دربخش کشاورزی هر کشوری است و از طرف دیگر کیفیت خاک از مهمترین عوامل موثر در حفظ و پایداری اکوسیستمهای زراعی و تولید پایدار است.
اهمیت ندادن به خاک، تغییر غیراصولی کاربری اراضی، کشتهای بیرویه و نامناسب باعث تخریب اراضی میشود
این دانشیار گروه علوم و مهندسی خاک دانشگاه لرستان گفت: اهمیت ندادن به خاک، تغییر غیراصولی کاربری اراضی، کشتهای بیرویه و نامناسب باعث تخریب اراضی میشود.
متینفر بیان کرد: یکی از مشکلات رایج در کشور در ارتباط با خاکها نبود پایگاه داده خاک است.
وی افزود: براساس هرنوع مطالعهای مانند تعیین نوع کاربری زمین و تعیین الگوی کشت که به نحوی با خاک ارتباط داشته باشد، نیازمند اطلاعات دقیق و کافی از خاک است.
این دانشیار گروه علوم و مهندسی خاک دانشگاه لرستان عنوان کرد: نقشهبرداری رقومی خاک و کشاورزی دقیق بر اساس ابزارها و مقیاسهایی صورت میگیرد و در این راستا، پردازشها و مدلسازیها مبتنی بر دادههای مکانمند است.
متینفر اظهار کرد: تنها افرادی میتوانند از این ابزارها و روشها، نقشه و اطلاعات صحیح خاک را استخراج کنند که ارتباط خاک با عوامل تشکیل آن را درک کرده باشند.
وی یادآور شد: پایش پویایی خاک امکانپذیر است.
انتهای پیام
نظرات