محمدباقر حاجکاظمی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: تجویز و تزریق داروها باید زیر نظر و تشخیص متخصصان امر باشد. داروهای مصرفی دام عمدتاً به صورت تزریقی یا محلول سوسپانسیون، پودرو بلوس بوده و در طیور به شکل محلولهای قابل حل در آب است.
وی با اشاره به اینکه مصرف صحیح دارو و آنتیبیوتیک بسیار مهم است، تصریح کرد: این موضوع با سلامت مردم در ارتباط بوده و میتوان گفت به صورت قابل توجهی در پیشگیری و کنترل بیماریهای دام و طیور مؤثر است.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: برخی از بیماریهای ویروسی قابلیت درمان نداشته و تجویز داروها جنبه کاهش علائم بالینی و کمک به سیستم ایمنی دام و طیور است. زمان پرهیز از مصرف اغلب داروها باید رعایت شود تا احتمال تجمع و باقی ماندن داروهای مصرفی در فرآوردههای خام دامی رفع شود.
وی با بیان اینکه در صورت برخورد با داروهای قاچاق به جدیت مقابله میشود، افزود: قیمتگذاری داروها در حوزه دام پزشکی نبوده ولی مباحث مربوط به ارز، واردات دارو و مواد اولیه آن به نرخ آزاد به خصوص واکسن تأثیر به سزایی بر قیمتها داشته است.
حاجکاظمی خاطرنشان کرد: عمدهترین بیماریها در صنعت طیور استان زنجان مربوط به بیماریهای ویروسی بوده که واکسنهای لازم به آسانی در دسترس مرغداریهای استان است. همچنین در حوزه دام، سندرم سقط جنین و عفونتهای کلستریدیایی در برهها به دامداران استان زنجان خسارت وارد کرده است.
انتهای پیام
نظرات