• سه‌شنبه / ۱۶ آذر ۱۴۰۰ / ۱۵:۱۴
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1400091612553
  • خبرنگار : 30054

کاربرد شانه و ترنر جوجه کشی چیست ؟

کاربرد شانه و ترنر جوجه کشی چیست ؟

پرورش دهندگان برای جوجه کشی از تخم نطفه دار انواع پرندگان، از دستگاه استفاده می کنند.

به گزارش ایسنا بنابر اعلام دی کیو شاپ، دستگاه هایی که برای اینکار تولید می‌شوند تنها وظیفه ایجاد شرایط محیطی مناسب و ایده آل برای رشد جنین و جوجه را بر عهده دارند. برای قرار دادن بهتر تخم ها در درون کابین دستگاه، باید از شانه ها و ترنر های جوجه کشی استفاده کرد.

دستگاه جوجه کشی دارای طبقاتی می‌باشد که به آنها، راک می‌گویند. راک ها وظیفه چرخاندن تخم ها در دوره جوجه آوری را برعهده دارند. در نتیجه کاربرد شانه ها، قرار دادن تخم در درون دستگاه و روی راک است.

شانه مخصوص ستری تخم نطفه دار

تخم نطفه دار علاوه بر این که نیاز به محیطی با دما و رطوبت مشخصی دارد، باید به گونه ای در دستگاه قرار بگیرد که اکسیژن و هوای تازه به خوبی در اطرافش در جریان باشد. زیرا جنین داخل تخم برای رشد و زنده ماندن، نیاز به تنفس و اکسیژن دارد.

شانه جوجه کشی این نیاز را برطرف میسازد. شانه ها جزو تجهیزات جوجه کشی هستند که با داشتن تیغه هایی در یک سمت، سبب می‌شوند تا تخم ها درون آنها جای بگیرند. فاصله ای که شانه بین هر تخم ایجاد می کند، باعث گردش خوب هوا در بین تخم ها شده و از گیر افتادن دی اکسید کربن تولید شده در بین تخم های نطفه دار جلوگیری می‌کند. دقت داشته باشید که رسیدن اکسیژن لازم به جنین در طول دوره، باعث رشد بهتر و سالم جوجه ها می‌شود.

شانه ها برای تخم های پرندگان پر مصرف مانند مرغ، بوقلمون، کبک، غاز، شترمرغ و … تولید می‌شوند و می‌توان از آنها برای پرندگانی که سایز تخم یکسانی دارند نیز استفاده کرد. اما برای دیگر طیوری که شانه مخصوص نداشته و کمتر جوجه کشی می شوند، می‌توان از شانه های همه کاره استفاده کرد. البته برای جوجه کشی غاز به دو روش می توان اینکار را انجام داد. مورد اول همان قرار دادن تخم های نطفه دار داخل شانه مخصوص ستری بوقلمون و مورد دوم هم قرارگیری تخم ها در سبد هچری می باشد.

کاربرد شانه و ترنر جوجه کشی چیست ؟

شانه همه کاره

شانه همه کاره جوجه کشی در واقع همان سبد هچری است که با استفاده از تیغه های مخصوص می‌توان تخم ها را به صورت ردیفی از یکدیگر جدا کرد. اما برای به کارگیری این شانه ها باید درب آنها را در دوره ستری بردارید. مهمترین کاربرد شانه همه کاره این است که برای پرندگانی که شانه جوجه کشی مخصوص به خود را ندارند، بسیار مناسب است. اما از لحاظ جریان داشتن هوا در بین تخم ها و اکسیژن رسانی به جنین، شانه های مخصوص بهتر هستند، مگر اینکه تخم های نطفه دار را کمی با فاصله در شانه همه کاره بچینید.

کاربرد شانه و ترنر جوجه کشی چیست ؟

ترنر (چرخاننده) تخم

ترنر جوجه کشی یا همان شانه های چرخان، علاوه بر اینکه محل مناسبی برای جایگذاری تخم پرندگان می باشد، می‌تواند به خوبی آنها را چرخانده و از چسبیدن زرده به دیواره پوسته جلوگیری کند. در حالت عادی شانه ها را بروی راک دستگاه قرار داده و راک نیز بوسیله موتور دستگاه جوجه کشی شروع به چرخیدن میکند تا حالتی مشابه با رفتار مرغ مادر را شبیه سازی کند.

همانطور که گفته شد چرخاندن تخم ها در دوره ستر بسیار اهمیت دارد. حتی مدت زمان چرخش تخم ها نیز بر اساس اصول و استاندارد هایی تنظیم میشود تا به جنین آسیبی وارد نشود.

اما ترنر ها علاوه بر اینکه کارایی مشابه ای مانند شانه ها دارند، از یک موتور نیز بهره میبرند. این موتور وظیفه چرخاندن تخم ها را بر عهده دارد. استفاده از ترنر یا شانه چرخان، سبب میشود تا کاربر بتواند در دستگاه های دست ساز و یا دستگاه هایی که راک و یا موتور خرابی دارند، به راحتی عمل جوجه آوری تخم ها را انجام دهد.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha