به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه گاردین، دریادار پییر واندیه، فرمانده نیروی دریایی فرانسه "نوسازی تسلیحاتی سریع" کشورهایی مانند چین را یک "تهدید بالقوه" خواند و گفت که نبردهای آینده احتمالاً در دریا و در حوزه سایبری انجام خواهند شد.
واندیه این اظهارات خود را پس از آن بیان کرد که نیروی دریایی فرانسه به همراه نیروهای پنج کشور متحدش از جمله انگلیس، در آنچه که او به عنوان یک تمرین منحصر به فرد دو هفته ای برای آماده شدن برای "تهدیدات ترکیبی" توصیف کرد، شرکت کردند.
روابط سیاسی و دیپلماتیک بین لندن و پاریس پس از مناقشه مربوط به توافق "آکوس" که در جریانش استرالیا بعد از لغو قرارداد خرید زیردریایی از فرانسه یک پیمان امنیتی مشترک با بریتانیا و آمریکا برای خرید زیردریایی های با موتور هسته ای آمریکایی به جای معادلهای فرانسوی امضا کرد، به پایین ترین سطحش رسید، اما روابط دفاعی بین دو کشور همچنان محکم مانده است.
ستوان دانکن ابوت، تنها افسر نیروی دریایی سلطنتی انگلیس که در ناو هواپیمابر فرانسوی شارل دوگل، از ادوات شرکت کننده در این رزمایش موسوم به رزمایش "پولاریس ۲۱"، گفت که شاهد هیچ تنشی پس از توافق آکوس نبوده است.
او خاطر نشان کرد: روابطی ناگسستنی بین فرانسه و انگلیس وجود دارد و افسران مبادله ای زیادی مانند من نزد ارتش طرف مقابل کار می کنند. همه این روابط به طور روزمره در سطح شخصی انجام می شوند و هیچ تغییری در آنها ایجاد نشده است.
واندیه در سخنرانی خطاب به خدمه و خبرنگاران حاضر در ناو هواپیمابر شارل دوگل، پرچمدار ناوگان فرانسه، همزمان با پایان رزمایش پولاریس ۲۱ گفت: در ۲۰ سال گذشته شاهد مشارکت نیروهای دریایی در درگیریهایی بودهایم که عمدتاً در زمین همچون درگیریها در سوریه، عراق و لیبی رخ دادند.
وی افزود: امروزه محیط دریاها از جمله از سوی زیردریایی ها، حملات سایبری، حملات فضایی و خود جنگهای دریایی به چالش کشیده شده اند یا خواهد شد. ماموریت ما درک این فاکتورها در یک محیط عملیاتی است.
واندیه خاطر نشان کرد که "رژه اجباری" برخی نیروهای دریایی در مسیر گسترش یافتن در دریای مدیترانه (که او نامی از آن نبرد اما به وضوح اشاره به روسیه داشت) همینطور و چین در اقیانوس آرام، تهدیدهای اصلی هستند.
وی افزود: امروزه شاهد رشد نیروهای دریایی به میزان دو یا سه برابر آنچه که قبلا بودند، هستیم. ما شاهد سه برابر بزرگتر شدن نیروی دریایی چین در عرض ۱۰ سال بوده ایم، به طوری که اکنون از اندازه نیروی دریایی آمریکا فراتر رفته است.
رزمایش پولاریس ۲۱، یکی از بزرگترین رزمایشهای دریایی بینالمللی محسوب شده و در آن ۶۰۰۰ پرسنل نظامی متعلق به شش کشور که همگی کشور های متحد ناتو هستند و نیمی از نیروی دریایی فرانسه در شبیهسازی یک نبرد "با شدت بالا" بر سر کسب کنترل سرزمینهایی "اشغال شده" شرکت کردند.
در این رزمایش ۲۴ کشتی جنگی شامل کشتیهایی متعلق به آمریکا، ایتالیا، اسپانیا، یونان و ناوشکن HMS Dragon تایپ ۴۵ نیروی دریایی سلطنتی انگلیس و همچنین نیروهایی زمینی و هوایی فرانسه، شرکت کردند. افراد شرکت کننده به دو اردوگاه دشمن تقسیم شدند و در یک "نبرد" شش روزه با شدت بالا که به صورت زنده از سوی ناو شارل دوگل کنترل می شد، شرکت کردند.
در یک مقطع از این رزمایش ارتباطات ماهوارهای به مدت ۲۴ ساعت قطع شد و این محیط نیروها را مجبور به اجرای عملیات در آنچه که افسران "مه جنگ" توصیف کردند، کرد. یکی از افسران مسئول هماهنگ سازی پروازها گفت: این به مثابه بازگشت به دهه ۱۹۸۰ بود. ما نمی دانستیم دشمن کجاست.
انتهای پیام
نظرات