مشکلات اقتصادی حاکم بر جامعه همه شئون زندگی مردم را تحت تاثیر قرار داده است، به طوری که داشتن یک شغل معمولی برای تامین حداقل های زندگی به عنوان یک دغدغه اصلی برای مردم مطرح است.طبیعی است که در این بین افراد معلول جسمی و حرکتی بیش از سایر اقشار جامعه، دست یافتن به شغل دچار مشکل شوند و با معضل بیکاری دست و پنجه نرم کنند.
معلولیت جسمی مانع پیشرفت من نشده است
مینا قربانی وند،یک کارآفرین معلول در گفت و گو با ایسنا در ابتدا به معرفی خود پرداخت و گفت: متولد سال ۱۳۶۳ بوده و تاریخ معلولیت من سال ۶۵ است و به دلیل تب و تشنج از ناحیه پا دچار معلولیت شده و از ویلچر استفاده میکنم، دیپلم هستم در کنکور از دانشگاه تبریز قبول شدم ولی به دلیل دشوار بودن رفت و آمد نتوانستم ادامه تحصیل دهم، به ویژه اینکه خانوادهام نیز راضی به دوری ام از منزل نبودند، بنابراین نتوانستم تحصیلات دانشگاهی داشته باشم.
وی اضافه کرد: در سال ۱۳۹۰ ازدواج کرده و صاحب دو فرزند شدم، ولی بنابه دلایلی مجبور به متارکه شدم، همچنین از سال ۱۳۸۷ نیز به خیاطی مشغول هستم.
این تولیدکننده در ارتباط با نحوه آغاز فعالیت خود، خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۸۷ با مشارکت ۷ نفر یک شرکت تعاونی تشکیل دادیم و با سرمایه اولیه به مبلغ ۵ میلیون تومان که با بازپرداخت ۵ ساله از بهزیستی دریافت کردم، توانستم کار خودم را آغاز کنم.
قربانیوند بیان کرد: تعدادی از معلولان فعال در این شرکت تعاونی ازدواج کرده و یکی از آنها فوت کردهاند، بنابراین خودم به تنهایی کار را ادامه میدهم، به طوری که ناکافی بودن سرمایه اولیه در کم شدن نیروی کار موثر بوده است.
وی اضافه کرد: علاوه بر ۵ میلیون تومان وام بهزیستی؛ اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی میاندوآب در سال ۹۸ مبلغ ۳۰ میلیون تومان وام به شرکت تعاونی ما پرداخت کرد.
این تولیدکننده ضمن قدردانی از مسئولان بهزیستی شهرستان برای حمایت از معلولان، خاطرنشان کرد: نگاه مثبت و ارزش مداری در این مجموعه نسبت به معلولان جسمی و حرکتی وجود دارد که موجب تقویت روحیه آنها میشود.
قربانیوند یکی از خاطرات شیرین خود از راهاندازی تولیدی را مربوط به روز افتتاحیه این تولیدی دانست و گریزی به آن ایام زد و گفت: در نخستین روز آغاز به کار این شرکت تعاونی همه اعضا که معلول نیز بودند سر یک سفره نشستیم و باهم ناهار خوردیم، بعد شروع به کار کردیم، که آن تصویر برای همیشه در ذهن من ثبت شده است.
این کارآفرین بیان کرد: این معلولیت جسمی مانع پیشرفت من نشده است، چرا که مثل اغلب همسن و سالهای خودم درس خواندهام، ازدواج کردهام، صاحب فرزند شده، کار کرده ام و اکنون نیز توانایی کار کردن دارم و به سهم خودم توانستهام موفق نیز باشم.
این تولید کننده ضمن اشاره به اینکه شیوع ویروس کرونا بر کسب و کار ما تاثیر منفی نداشته است، اضافه کرد: خوشبختانه بیمارستان میاندوآب سفارشات خود را به تولیدی ما میدهد که از این بابت قدردان هستیم.
قربانیوند با بیان اینکه تخصص کافی در دوخت لباس راحتی و تریکو ویژه زنان، مردان و کودکان را داریم و برای انعقاد قرارداد با کارخانهها، ادارات و بیمارستانهای استان آمادگی داریم.
وی ضمن قدردانی از انجمن حمایت از معلولان میاندوآب، خاطرنشان کرد: این مجموعه در راستای حمایت به ویژه پشتیبانی معنوی از جامعه هدف خود از هیچ تلاشی تاکنون فروگذار نبوده و یکی از بزرگترین دستاوردهای آن خلق صمیمیت و ارتباط عاطفی عمیق بین ما است، به طوری که توانستهایم در کنار هم بر مشکلات مختلف فائق آئیم.
این تولیدکننده ضمن اشاره به اینکه انجمن خیرین کارآفرین میاندوآب با مدیریت خانم دولتپرور یکی از کارآفرینهای موفق استان امسال آغاز به کار کرده و برای حمایت از معلولان قول مساعد داده است، که امیدوار هستیم این قولها جامه عمل بپوشد.
تولیدکنندههای معلول بیشتر حمایت شوند
روحینا ثباتقدم یک مددکار توانبخشی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: قانون حمایت معلولان سال هاست که به تصویب رسیده و باید سه درصد استخدامی دستگاههای اجرایی به افراد معلول اختصاص داده شود، اما این قانون هنوز به شکل کامل و جامع اجرایی نشده است و همواره از آن غفلت می شود.
وی ضمن ابراز تاسف، گفت: حتی اگر این قانون به صورت کامل اجرا شود، فقط مشکلات بخش کوچکی از جامعه هدف برطرف خواهد شد، بنابراین ایجاد اشتغالهای خرد، خوداشتغالی، مشاغل خانگی، حمایت کارآفرینان از معلولان حتی حالت برعکس آن حمایت از تولیدکنندههای معلول گامی برای ایجاد اشتغال به شمار میرود.
این کارشناس ضمن تاکید بر اینکه معلولان تولیدکننده و کارآفرین باید بیشتر مورد حمایت قرار گیرند، اضافه کرد: این حمایت در رویکردهای مختلف اعم از مادی، معنوی، قانونی و ... مدنظر است.
اشتغال زایی برای۳۵۶ نفر معلول در سال جاری
سعید فریور مدیرکل بهزیستی آذربایجان غربی در حاشیه بازدید از ۲ طرح اشتغالزایی لوازم خانگی و لوازم آریشی بهداشتی ۲ نفر از مددجویان معلول جسمی - حرکتی تحت پوشش بهزیستی پیرانشهر به ایسنا گفت: این طرح ها با بهره مندی از تسهیلات قرض الحسنه خوداشتغالی سال ۹۹ توسعه پیدا کرده و به دنبال آن زمینه اشتغال یک نفر نان آور خانواده فراهم شده است.
این مسئول با بیان اینکه در این سازمان تلاش میکنیم شعار «معلولیت محدودیت نیست» به یک باور عمومی تبدیل شود، اظهار کرد: نگاه سنتی به این قشر از جامعه مبنی بر اینکه آنها از زندگی عادی نیز محروم هستند، باید اصلاح شود، چرا که نمایندگان این جامعه علی رغم همه مشکلات توانستهاند در حوزه اقتصاد، ورزش، علم و ... موفقیتهای چشمگیری به دست آورند.
وی در ارتباط با تعداد طرح های اشتغال زایی که امسال به بار نشسته است، گفت: امسال با بهره گیری از الگوهای تسهیلگری اشتغال یعنی پرداخت تسهیلات از محل اعتبارات اشتغالزایی قانون بودجه، پرداخت حق بیمه کارفرما و خویش فرمای معلولان و نیازمندان، پرداخت جبران عدم کارایی معلولین، پرداخت سرمایه کار بلا عوض، صدور مجوز فعالیت برای مراکز و موسسات غیردولتی برای ۱۶۳۴ نفر اشتغال ایجاد شده و حمایت می شوند.
این مسئول اضافه کرد: امسال از محل اعتبارات تسهیلات خود اشتغالی و کارفرمایی به تعداد ۳۵۶ نفر از معلولین و ۱۳۸ نفر از زنان سرپرست خانوار و ۹۸ نفر از معتادین بهبود یافته، تسهیلات پرداخت شده است.
وی گفت: این منابع مالی در قالب تسهیلات قرض الحسنه ۴ درصد با پرداخت ۷ ساله که اقساط آن ها به صورت ماهیانه دریافت میشود، از طریق معرفی به بانک های عامل پرداخت میشود.
فریور بیان کرد: معلولان اغلب در مشاغل کشاورزی، دامداری، قالیبافی، تعمیرات، آرایشگری، زنبورداری، خیاطی، گلدوزی، لحاف دوزی، حلاجی پشم و خواربارفروشی فعالیت میکنند.
این مسئول اضافه کرد: برای ۲۱۳ نفر در عرصه کشاورزی و دامداری با تسهیلات ۱۰۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال، ۴۲ نفر آرایشگری ۲۱ میلیارد ریال، ۱۰۱ مورد شغل هم در سایر زمینهها اعم از حلاجی پشم - خواربارفروشی - زنبور داری – گلدوزی با پرداخت ۵۰ میلیارد ریال اشتغالزایی شده است.
انتهای پیام
نظرات