به گزارش ایسنا بنابر اعلام آب نیرو، از جمله پمپ کارواش صنعتی که جهت تمیز کردن خودرو بکار میرود. به هنگام شستشو، برای آن که تفاوت شستشوی صنعتی با شستشوی دستی خودروهایتان را احساس کنید برای یک بار هم شده آن را با استفاده از دستگاه شستشوی صنعتی تمیز کنید. از پمپها در سیستمهای آبرسانی استخرها و دستگاههای مکش فاضلاب و ... استفاده میشود. در میان سازندگان تجهیزات صنعتی و پمپ کارواش دو شرکت اینتر و برتولینی ایتالیا از جایگاه ویژه و اعتبار جهانی برخوردارند و به دلیل کیفیت بالای محصولاتشان در ایران نیز جایگاه خود را یافتهاند. در ادامه به تعریفی از پمپ میپردازیم و کاربرد آن را مورد بررسی قرار میدهیم.
پمپ چیست؟
وسیلهای است که توسط سیلندرهای هیدرولیکی انرژی مکانیکی را به سیالات انتقال میدهند. باعث میشوند سیالات با فشار و قدرت زیادی به بیرون پرتاب شوند.
دستهبندی کلی انواع پمپ:
● جابجایی مثبت
● دینامیکی
دیافراگمی: پمپهای دوگانه با هوا بر پایه جابجایی مثبت ساخته شده و دارای قطعات متحرک کمی است و همچنین از مزیت فناوری AODD برخوردار است. که در آن دیافراگم تنها قسمت متحرکی است که با سیال در ارتباط است. نصب اینها هزینه میبرد، حال فناوری AODD چگونه کار می کند؟ پمپهای AODD با یک منبع هوای فشرده به حرکت در میآیند. محفظههای مایع مجاور پی در پی توسط مایعی که از یک ورودی مشترک کشیده میشود و از یک خروجی تکی خارج میشود، پر و خالی میشوند.
دیافراگمهای هر محفظه توسط یک شفت به هم متصلاند که به آنها اجازه میدهد به صورت هماهنگ کار کنند. یک دریچه هوا، هوای فشرده را به پشت یکی از دیافراگمها منتقل میکند تا عملیات مکش برای دیافراگم مجاور ایجاد شود این کار باعث ایجاد فشار اتمسفر و خلاء میشود که باعث میشود مایع به حرکت درآید و از شیر توپی عبور کند. هنگامی که یکی از دیافراگمها به مرز تخلیه خود رسید دریچه هوا، هوای تحت فشار را به پشت دیافراگم مجاور هدایت میکند. نیروهای هیدرولیک ایجاد شده در داخل دیافراگم توپی ورودی را به روی جایگاه خود هدایت و توپی خروجی را از صندلی خود خارج میکند.
پریستالتیک: ساده نصب میشوند و فاقد دریچه و مهر و موماند. سیال، با منفذ شیلنگ و یا لوله در تماس است. استفاده از آنها آسان میباشد و سریعترین پمپ در جهان هستند. سیال، پمپ را آلوده نمیکند. برای دوغاب و سیالات چسبناک و کاربردهای حساس به برش و تهاجمی بسیار ایدهآل و فاقد جریان برگشتی و سیفون هستند.
سینوسی: از یک روتور سینوسی شکل استفاده میکنند که در حین چرخش چهار محفظه با اندازههای یکسان باعث میشوند محفظههای سیال کششی را، از طریق پمپ باز و بسته کنند و در نتیجه یک جریان صاف و بدون ضربان ایجاد میشود. در این پمپها در دو جهت سیال را میتوان به منبع بازگرداند و به دلیل جدا بودن سرهای خشک از مرطوب، عدم آلودگی تضمین شده است.
پیستونی: پمپهای پیستونی به شیرهای توپی متکی هستند که باید با صافی یا شیرهای بیشتری محافظت شوند. پمپهای پیستونی بر دو نوعاند: سوپاپ دار و و بدون سوپاپ.
پمپ کارواش: جزء دسته پمپهای جابجایی مثبت هستند و سیالات را با اختلاف فشار خیلی زیادی انتقال میدهند.
پمپ پیتوت تیوب: در شستشوهای با آب کاربرد دارند. نکته مهم این است که سیال باید عاری از هر گونه ذرهای باشد و گرنه لوله پمپ آسیب میبیند.
پمپهای حفرهای پیشرونده، اسکرو، گوشوارهای (لوب پمپ)، دندهای نیز جزء انواع پمپ چرخشی هستند.
پمپ کارواش (پمپ پلانجری):
پلانجر استوانهای از جنس سرامیک و تنگستن است که در برابر سایش مقاومت بالایی دارد نقش پلانجر انتقال نیرو به سیال است یعنی انرژی مکانیکی را به سیال منتقل کرده و فشار سیال را افزایش میدهد. پلانجر به کراس شید متصل است و کراس شید به مجموعهای گیربکس وصل شده است و دارای یک حرکت خطی است. نیروی محرکه توسط الکتروموتور یا موتور دیزلی تامین میشود.حرکت پلانجر در داخل پمپ کارواش هد باعث مکش و تخلیه میگردد.
تفاوت پمپ کارواش و پمپ پیستونی:
● آب بندی: رینگی که برای آب بندی سیلندر و پیستون تعبیه شده، روی پیستون قرار گرفته و متحرک است در صورتی که در پمپ کارواش، این رینگ روی سیلندر ثابت شده است
● تفاوت در طول مسافت طی شده در هد و سیلندر است نسبت به، طول خود پلانجر و پیستون. طول پلانجر از این مسافت بیشتر است و طول پیستون از این مسافت کمتر است.
● پیستون از سیلندر جدا نمیشود در صورتی که پلانجر از هد خارج میشود.
● فشار پمپ کارواش از پمپ پیستونی بیشتر است.
اصطلاحات رایج در پمپ(پمپ کارواش):
هد: فشار پمپاژ یا هد، مقدار انرژی است که از طریق پمپ به سیال منتقل میشود.
دبی: میزان حجم سیال انتقال یافته در واحد زمان توسط پمپ را دبی گویند
شفت: قطعهایی استوانهای شکل است که پروانه را به موتور پمپ متصل میکند.
پروانه: توسط آن به سیال نیروی زیادی وارد میشود و سرعت سیال افزایش مییابد.
ویسکوزیته: مقاومت اصطکاکی ایجاد شده در گاز یا سیال در برابر شارش را گویند.
تفاوت کمپرسور و پمپ:
کمپرسور گاز را منتقل می کند و از پمپ جهت انتقال سیال و مایعات استفاده می شود.
مرجع بازرگانی آب نیرو
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات