مصطفی نخعی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به گزارشات واصله در خصوص رشد مصرف گاز و راهکارهای بهینه سازی مصرف، بیان کرد: بر اساس گزارشات افزایش مصرف در بخش خانگی و ادارات اتفاق افتاده است. در این بخش ها افزایش مصرف قابل توجه ای اتفاق افتاده است. ما روزانه حدود هزار میلیون مترمکعب تولید داخل داریم که میزان مصرف به همین اندازه رسیده است و این امر باعث شده تا بسیاری از بخش ها صنعتی با محدودیت مواجه شوند.
وی در ادامه اظهار کرد: در اصلاح الگوی مصرف یا بهینه سازی مصرف نه تنها بخش خانگی بلکه تمام بخش ها باید مکلف شوند تا در چهارچوب الگوی مصرف، استفاده بهینه ای از برق و گاز داشته باشند. استفاده از سیستم های گرمایشی و سرمایشی غیر استاندارد، عدم رعایت مقررات مبحث ۱۹ ساختمان سازی به منظور جلوگیری از اتلاف انرژی در ساختمان ها و عدم الگوسازی و فرهنگ سازی به منظور اصلاح الگوی مصرف از جمله عواملی است که ما را با ناترازی در بین تولید و مصرف روبه رو کرده است.
نماینده مردم نهبندان در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: اصلاح الگوی مصرف و کاهش آن به یک وزارتخانه بازنمی گردد بلکه نیازمند کار بی بخشی است. متاسفانه انیزه و نیروی محرکی برای سوق دادن مشترکان پرمصرف به اصلاح الگوی مصرف وجود ندارد. متاسفانه سیسات های قیمتی غلطی در این حوزه نیز وجود دارد. متاسفانه یارانه هنگفتی در این حوزه داده می شود و عده ای بی مهابا مصرف می کنند. با توصیه یا سفارش نمی توان مصرف را کاهش داد.
وی در ادامه تاکید کرد: متاسفانه علی رغم توصیه های زیاد برای حمایت از صنعت و تولید در کشور ما با محدودیت های زیادی برای تامین انرژی این حوزه روبه رو هستیم. این شایسته نیست کشوری که دارای دومین ذخایر گاز دنیا می باشد در فصل سرما مصارف خانگی آن مصارف صنعتی آن را تحت تاثیر قرار دهد. از نظر بنده دولت باید در این حوزه تصمیم بزرگی بگیرد.
وی افزود: حمایت ازاقشار ضعیف و متوسط جامعه که همواره کم ترین میزان مصرف را دارند باید ادامه یابد اما افرادی که مصارف چشم گیری دارند باید قیمت تمام شده تولید را پرداخت کنند. با اعمال این سیاست تعرفه گذاری این بخش از جامعه نیز برای کاهش مصرف خود نیز انگیزه پیدا خواهد کرد.
انتهای پیام
نظرات