• سه‌شنبه / ۹ آذر ۱۴۰۰ / ۱۵:۱۱
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1400090907151
  • خبرنگار : 71589

تمرینات فیزیکی و ذهنی فضانوردان چینی در مدار زمین

تمرینات فیزیکی و ذهنی فضانوردان چینی در مدار زمین

فضانوردان چینی حاضر در ایستگاه فضایی اختصاصی این کشور به نام "تیانگونگ" به منظور حفظ آمادگی اقدام به انجام تمرینات فیزیکی و ذهنی می‌کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، در جدیدترین تصاویری که از ایستگاه فضایی چین منتشر شده است، شاهد انجام تمرینات فیزیکی و ذهنی از جمله دویدن روی تردمیل و حل کردن پازل توسط فضانوردان ماموریت "شنژو ۱۳"(Shenzhou ۱۳) هستیم.

فضانوردان چینی ماموریت "شنژو ۱۳" نقش مهمی در آزمایش و ساخت اولین ایستگاه فضایی بلند مدت این کشور ایفا می‌کنند، اما همزمان تعادل مناسب بین کار و زندگی خود را نیز حفظ می‌کنند.

تصاویر جدید منتشر شده توسط آژانس فضایی چین(CMSA) نشان می‌دهد که سه فضانورد حاضر در این ایستگاه برای حفظ تناسب اندام خود ورزش می‌کنند و در عین حال برای کاهش اثرات قرار گرفتن طولانی مدت در معرض شرایط ریزگرانش بر بدن خود اقدام به حل پازل و انجام تمرینات ذهنی می‌کنند.

در این تصاویر، "وانگ یاپینگ" دومین زن چینی که به مدار زمین رسیده و اولین بانویی که به ایستگاه فضایی چین جدید سفر کرده است، دیده می‌شود که از تردمیل موجود در ایستگاه فضایی چین برای تمرین استفاده می‌کند و به دلیل شرایط ریزگرانش، قبل از قرار گرفتن روی تردمیل و دویدن، خود را با تسمه به آن می‌بندد.

آژانس فضایی چین اخیراً پس از انتشار اطلاعات اندکی در مورد مأموریت "شنژو ۱۳" پس از دو هفته از پرتاب این ماموریت، اکنون انتشار بروزرسانی‌های منظم‌تری از "تیانهه"(Tianhe) ماژول اصلی ایستگاه فضایی چین را آغاز کرده است.

این فیلم‌ها با استقبال خوبی مواجه شده‌اند و بیش از سه میلیون نفر تصاویر تمرین "وانگ" را تنها پنج ساعت پس از انتشار آن در شبکه اجتماعی چینی‌ها به نام "ویبو" مشاهده کردند.

به نظر می‌رسد که این تردمیل برای جذب ضربه‌های پای فضانوردان طراحی شده است تا این ضربات و ارتعاشات حاصل از آن روی فضاپیما یا تجهیزات آن تأثیری نداشته باشد.

انجام ورزش برای مقابله با از دست دادن ماهیچه‌ها و تحلیل عضلانی و استخوانی که فضانوردان در شرایط ریزگرانش متحمل می‌شوند، حیاتی است.

خدمه ماموریت "شنژو ۱۳" اکنون یک ماه است که در ایستگاه فضایی چین اقامت دارند و ماموریت آنها قرار است شش ماه طول بکشد.

تجهیزات ورزشی این ایستگاه فضایی شامل دوچرخه ثابت و کش‌های ورزشی و تردمیل است.

در برخی تصاویر همچنین مشاهده می‌شود که "ژای ژیگانگ" فرمانده این ماموریت و همکارانش مشغول تمرین هنر رزمی چینی به نام "تای چی" هستند.

در عین حال، "یه گوانگفو" عضو سوم این ماموریت در حال حل کردن یک پازل دیده می‌شود که در رسانه‌های اجتماعی بازتاب زیادی داشته است.

البته این فضانوردان فقط مشغول بازی و سرگرمی نیستند. "ژای" و "وانگ" به تازگی اولین راهپیمایی فضایی از دو یا سه راهپیمایی فضایی مقرر را آغاز کردند تا ماژول "تیانهه" را برای کارهای آینده و ورود ماژول‌های جدید در سال آینده آماده کنند.

ماموریت "شنژو ۱۳" در تاریخ ۱۵ اکتبر پرتاب شد و انتظار می‌رود "ژای"، "وانگ" و "یه" تا ماه مارس ۲۰۲۲ در "تیانهه" بمانند.

طولانی‌ترین ماموریت فضایی چین تا به امروز، ماموریت "شنژو ۱۲"(Shenzhou ۱۲) در اوایل سال جاری میلادی بوده است که "نیه هایشنگ"، "لیو بومینگ" و "تانگ هونگبو" به مدت سه ماه در "تیانهه" اقامت داشتند.

"ایستگاه فضایی ماژولار بزرگ چین" یا "ایستگاه فضایی تیانگونگ "به معنای "کاخ آسمانی" یک ایستگاه فضایی است که در مدار نزدیک زمین در ارتفاع ۳۴۰ تا ۴۵۰ کیلومتری سطح زمین قرار دارد.  ایستگاه فضایی چین تقریباً یک پنجم جرم ایستگاه فضایی بین‌المللی و تقریباً به اندازه ایستگاه فضایی "میر" روسی خواهد بود. انتظار می‌رود جرم ایستگاه فضایی چینی بین ۸۰ تا ۱۰۰ تن باشد. این عملیات از مرکز کنترل پرواز هوافضای پکن در چین کنترل خواهد شد.

"تیانهه" نیز به معنای "صلح بهشت" ماژول اصلی و اولین ماژول ایستگاه فضایی بزرگ ماژولار چین است که در تاریخ ۲۹ آوریل سال ۲۰۲۱ پرتاب و وارد مدار شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha