• چهارشنبه / ۱۰ آذر ۱۴۰۰ / ۰۶:۱۵
  • دسته‌بندی: دولت
  • کد خبر: 1400090906759
  • خبرنگار : 71480

جهانبخش محبی نیا در گفت و گو با ایسنا:

راهکارهای استانی پاسخگوی مشکل ملی نیست

راهکارهای استانی پاسخگوی مشکل ملی نیست

یک نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با انتقاد از برخی وعده ها نسبت به حل دو ماهه مشکلات کم آبی د، گفت: اکنون مشکل کم آبی یک مشکل ملی است بنابراین راهکار های استانی پاسخگو نخواهد بود.

جهانبخش محبی نیا در گفت‌وگو با ایسنا، درباره نحوه مدیریت اعتراضات مربوط به آب، اظهار کرد: منطقی ترین برخورد حاکمیت، ایجاد اعتماد در مردم است. به هر حال طیفی از مردم بخاطر اعمال برخی سیاست ها در سالیان قبل، دیگر به ایده های حاکمیتی باور ندارند و هنر حاکمیت باید این باشد که این طیف ها را زیر چتر حکمرانی خود بیاورد.

وی  افزود: سالیانی متمادی است که دولت ها نسبت به حکمرانی آب شعار می‌دهند، ولی کاری نکرده اند. هنوز هم شعار می دهند و برخی مسئولان به مردم وعده حل دو ماهه مشکلات را می دهند. من معتقدم باید قوای سه گانه با این مسئولان برخورد کنند، زیرا این وعده ها بی اعتمادی جامعه را بیشتر کرده و در واقع بازی با آتش است.

این نماینده سابق مجلس با اشاره به نامه خود در دوره نمایندگی به حسن روحانی به عنوان رییس جمهور وقت برای ضرورت انتقال آب از دریای عمان و خزر به فلات مرکزی ایران، تصریح کرد: مشکلات امروز و اعتراضات مردم ریشه در کم کاری در این زمینه دارد، البته مردم در استان های مختلفی مشکل آب دارد، اما تاکنون صبوری کرده و فریاد خود را بلند نکرده اند. در این بین هم برخی با زدن انگ های بی ادبانه، با احساسات و مطالبه مردم برخورد می کنند. بله ضدانقلاب از هر شرایطی سوءاستفاده می کند، اما کشاورزی که در بستر خشک رودخانه از خداوند طلب باران و از مسئولان طلب مدیریت می کند، نباید ضدانقلاب نامیده شود. مردم اگر از مسئولان صداقت و دلسوزی ببینند به ضدانقلاب روی نمی آورند.

محبی نیا با بیان اینکه مسئولان باید خویشتن دار باشند، گفت: راه حل های استانی جوابگوی مشکلات ملی نیست. از سویی مردم هم باید سهم و نقش خود را در مشکلات ببینند.مشکل کم آبی ناشی از قهر طبیعت، سوءمدیریت مسئولان و بی توجهی به بحران آب و سوءمصرف در بخش خانگی، صنعتی و کشاورزی است.

وی تاکید کرد: برای حل مشکلات فعلی در درجه اول باید اعتماد مردم ترمیم و سپس سیاست های مناسب اجرا شود. واقعیت این است که در حال حاضر  پول کافی برای انتقال آب وجود ندارد و سفره های زیرزمینی هم دیگر جوابگوی نیاز نیست ،بنابراین باید آب های مرزی مهار شود. متاسفانه در سالیان گذشته برای انتقال آب از دریا کم کاری کرده ایم. همچنین باید مشخص شود که چه بودجه ای برای بارور کردن ابرها صرف شده و نتیجه چه شده است. مسئولان استانی هم به جای مطرح کردن ایده های خود در تریبون های عمومی، آنها را در دولت و وزارت کشور  مطرح کنند.

وی در پاسخ به این پرسش که حضور رییس جمهور در استان های درگیر کم آبی مشکلی را حل می کند؟ اظهار کرد: حضور رییس جمهور فقط مسکن بوده و عادت دادن مردم به حضور رییس جمهور مناطق برای حل مشکلات، اشتباه است. به نظر من خود رییس جمهور باید مسئولیت را بر عهده بگیرد و در درجه اول باید برای تقسیم عادلانه آب در استان های درگیر کم آبی ، اقدام شود. مشکل اصلی هم با مدیریت مصرف، مهار آب های مرزی و داخلی، جلوگیری از کشت چندباره محصولاتی که آب زیاد مصرف می کنند، جلوگیری از مصرف بی رویه آب کارخانجات و انتقال آب از دریا حل خواهد شد.

محبی نیا در پایان تاکید کرد: این مشکلات با حرف، نصیحت،شعار یا راه حل استانی برطرف نخواهد شد. باید توجه کنیم که برای حل مشکلات به حضور مردم در تصمیم گیری ها نیاز است. ایده دولت بزرگ در دهه۷۰ میلادی و سپس ایده دولت کوچک به این دلیل جوابگو نبود که مردم از تصمیم گیری ها برکنار ماندند. اگر مردم در تصمیمات مشارکت داده شوند، آنها مشکلات را تحمل می کنند تا رفع شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha