به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، اعضای هیأت مدیره این نهاد امروز (سهشنبه) نشستی غیررسمی دارند تا در مورد این طرح پیشنهادی که در هفتههای اخیر از سوی مقامات آمریکا و سازمان ملل با هدف تغییر مسیر اعتبارات صندوق امانت بازسازی افغانستان (ARTF) که مجموعاً ۱.۵ میلیارد دلار موجودی دارد، گفتگو کنند.
۳۹ میلیون نفر جمعیت افغانستان سه ماه پس از به دست گرفتن قدرت در این کشور توسط طالبان به دنبال خروج آخرین بخش از نیروهای از این کشور بعد از ۲۰ سال جنگ، با یک اقتصاد در حال سقوط، زمستانی همراه با کمبود مواد غذایی و فقر فزاینده روبرو هستند.
به گفته این منابع، کارشناسان افغان گفتند که این کمک ها تاثیرگذار خواهند بود، اما شکاف های بزرگی باقی می مانند، از جمله در قبال چگونگی وارد کردن این کمک ها به افغانستان بدون اینکه نهادهای مالی دست اندر کار، در معرض تحریم های آمریکا قرار بگیرند و همچنین فقدان تمرکز بر کارمندان دولت.
آنها گفتند که این پول عمدتاً برای رفع نیازهای فوری حوزه سلامت در افغانستان، جایی که کمتر از هفت درصد از جمعیت آن در برابر ویروس کرونا واکسینه شدهاند، اختصاص مییابد.
در حال حاضر، این طرح حقوق معلمان و سایر کارکنان دولتی را پوشش نمیدهد؛ سیاستی که به گفته کارشناسان میتواند فروپاشی سیستمهای خدمات حوزه آموزش عمومی، بهداشت و درمان و خدمات اجتماعی افغانستان را تسریع بخشد. آنها هشدار میدهند صدها هزار کارگر که ماهها حقوق دریافت نکردهاند، ممکن است از حضور در محل کار خود دست بکشند و به موج مهاجرت گسترده از کشور بپیوندند.
یکی از منابع آگاه به این طرح گفت که بانک جهانی پس از انتقال این اعتبارات به افغانستان دیگر نظارتی نخواهد داشت. یک مقام آمریکایی تاکید کرد که یونیسف و سایر آژانسهای دریافتکننده " تدابیر کنترلی و سیاستهای خاص خود را خواهند داشت."
این منبع گفت: "در این طرح پیشنهادی از بانک جهانی خواسته شده این پول را به سازمان ملل و سایر آژانسهای بشردوستانه بدون هیچ گونه نظارت یا گزارشی منتقل کند، اما در مورد بخش مالی یا نحوه ورود این پول به کشور چیزی نمیگوید." این منبع، تحریم های آمریکا را یک محدودیت بزرگ خواند.
این منبع افزود، با وجود آن که خزانه داری آمریکا "نامههای اطمینان بخش" ارائه کرده تا به بانکها در خصوص قابلیتشان برای پردازش معاملات بشردوستانه اطمینان دهد، نگرانی در مورد تحریم ها همچنان ادامه دارد و جلوی ورود حتی اقلام اساسی از جمله غذا و دارو را میگیرد.
این منبع تصریح کرد: "این رویکرد زمین سوخته است. ما داریم این کشور را به خاک سیاه مینشانیم. تحریمهای فلج کننده و عدم مراقبت از کارکنان بخش دولتی "آوارگان بیشتر، ناامیدی و افراط گرایی بیشتر ایجاد خواهد کرد."
هر تصمیمی برای تغییر مسیر پول صندوق امانت بازسازی افغانستان، مستلزم تأیید همه اهداکنندگان به آن است که آمریکا بزرگترینشان محسوب میشود.
یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا تایید کرد که واشنگتن با بانک جهانی و سایر کمککنندگان در مورد نحوه استفاده از این اعتبارات از جمله پرداخت بالقوه حقوق به افرادی که در "جایگاههای حیاتی مانند کارکنان مراقبتهای سلامت و معلمان" کار میکنند، همکاری دارد.
انتهای پیام
نظرات