• سه‌شنبه / ۹ آذر ۱۴۰۰ / ۰۹:۳۷
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1400090906615
  • خبرنگار : 50225

آیا ابزار "طرح جوانی جمعیت" مناسب است؟

آیا ابزار "طرح جوانی جمعیت" مناسب است؟

ایسنا/خوزستان رئیس دانشگاه علوم پزشکی آبادان با اشاره به طرح "حمایت از خانواده و جوانی جمعیت" و بحث‌های مربوط به محدود شدن غربالگری در دوران بارداری و سقط درمانی گفت: آن چیزی که در موضوع جوانی جمعیت مد نظر مقام معظم رهبری است، جمعیت جوان سالم و ورزیده است؛ اگر جمعیت بیماری داشته باشیم به گونه‌ای که عده زیادی با معلولیت‌های مختلف سربار جامعه شوند، مشکلات بیشتر می‌شود.

دکتر شکرالله سلمان‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به قانون جوانی جمعیت، اظهار کرد: در حال حاضر جمعیت کل دنیا به سمت پیر شدن می‌رود. هر چند هنوز در ایران، جمعیت جوان‌تر از کشورهای توسعه‌یافته است اما شیب پیر شدن در ایران تندتر از دیگر مناطق است که این موضوع نگران‌کننده است.

وی افزود: باید سیاست‌هایی برای تشویق به فرزندآوری و ازدواج جوانان اتخاذ شود اما متاسفانه شاهد ازدواج دیرهنگام جوانان و عدم تمایل برای فرزندآوری یا تمایل به تک فرزندی هستیم که این مساله، مشکلات زیادی ایجاد می‌کند.

سلمان‌زاده گفت: این وضعیت علاوه بر پیر شدن جمعیت، مشکلات روحی برای تک فرزندان ایجاد می کند.

وی با اشاره به طرح "حمایت از خانواده و جوانی جمعیت" و بحث‌های مربوط به محدود شدن غربالگری در دوران بارداری و سقط درمانی در پی اجرای این طرح بیان کرد: قبل از اجرای هر طرح، باید همه جوانب آن بررسی شود تا جمعیت جوان سالمی داشته باشیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آبادان با اشاره به ملزم نبودن پزشکان در این طرح به تجویز غربالگری و نبود پیگرد در صورت معلولیت نوزاد، گفت: آن چیزی که در موضوع جوانی جمعیت مد نظر مقام معظم رهبری است، جمعیت جوان سالم و ورزیده است؛ اگر جمعیت بیماری داشته باشیم به گونه‌ای که عده زیادی با معلولیت‌های مختلف سربار جامعه شوند، مشکلات بیشتر می‌شود.

دکتر ساسان قربانی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آبادان نیز در گفت‌وگو با ایسنا در این خصوص اظهار کرد: جمعیت در حال پیر شدن است و باید از ادامه این روند جلوگیری شود اما در این طرح، ابزار خوب نیست و راه افزایش جمعیت این گونه نیست.

وی با اشاره به ابهامات طرح بدون در نظر گرفتن مشوق‌های فرزندآوری افزود: صرفا افزایش زاد و ولد در هر شرایطی تبعات دارد؛ زمانی که شرایط بهداشتی مهیا نباشد و قرار باشد جمعیت روستایی افزایش یابد مرگ مادر و کودک نیز بالا می‌رود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آبادان گفت: بهترین راه برای جوان نگهداشتن جمعیت، تسهیل شرایط ازدواج و بهبود وضعیت اقتصادی است. جمعیت با شعار شکل واقعی خود را پیدا نمی‌کند.

قربانی با اشاره به عدم الزام پزشکان به تجویز غربالگری و عدم پیگرد در صورت معلولیت نوزاد، افزود: این کار می‌تواند موجب افزایش جمعیت کودکان ناهنجار شود. غربالگری جنین لازم است تا در صورت تشخیص بیماری قبل از ماه چهارم، جنین سقط شود.

وی با تاکید بر لزوم ترغیب زوجین به ازدواج و فرزندآوری با بهبود وضعیت اقتصادی و شغلی جوانان به جای استفاده از روش‌های قهری، به ممنوعیت بستن دائم لوله‌ها در این طرح اشاره و بیان کرد: تاکنون از روش‌های قهری جواب نگرفته‌ایم بنابراین باید از روش‌های دیگری در این زمینه استفاده شود. اکنون شرایط متفاوت است و بسیاری از مردم به بیماری‌هایی مانند دیابت یا فشار خون مبتلا و در معرض خطر هستند اما در پی این طرح، فرد برای اخذ مجوز بستن لوله‌ها باید از هفت خان رستم بگذرد در صورتی که جانش در خطر است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آبادان در خصوص ممنوعیت توزیع رایگان و تشویق به استفاده از اقلام پیشگیری از بارداری نیز گفت: این کار برای روستاییان عواقب خطرناکی خواهد داشت و در افزایش بیماری‌هایی مانند ایدز نیز تاثیرگذار است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha