• سه‌شنبه / ۹ آذر ۱۴۰۰ / ۰۶:۱۵
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1400090806158
  • خبرنگار : 71533

محمد هاشمی: حفر چاه‌های غیرمجاز در کم‌آبی امروز تأثیر زیادی داشته است

محمد هاشمی: حفر چاه‌های غیرمجاز در کم‌آبی امروز تأثیر زیادی داشته است

عضو سابق مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: چه موضوع خشکسالی که طبیعی است، چه برداشت‌های غیرمجاز از آب‌های زیرزمینی و چه شکل‌گیری صنایع با مصرف بالای آب در استان‌هایی نظیر اصفهان، همگی منجر به شکل‌گیری وضعیت فعلی شده است.

محمد هاشمی رفسنجانی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به بحران کم‌آبی در کشور و چگونگی مواجه با این موضوع از سوی مسئولان اظهار کرد: مسئله خشکسالی عمدتاً مربوط به وضعیت طبیعت است تا بشریت. به این معنا که الان موضوع تا حدی به کم‌بارش بودن برمی‌گردد که موضوعی فراتر از توان انسانهاست و از طرفی ایران هم در فلاتی قرار گرفته که با خشکی و بارش کمتر مواجه بوده است و همین موضوع سبب شده که امروز ما با این بحران‌ بیشتر از گذشته مواجه باشیم.

وی افزود: در دوره‌های مختلف هم دولت‌ها با مواردی مانند خشکی دریاچه ارومیه یا هامون هم مواجه بوده‌اند ، اما آنچه که بیشتر از همه جای پرسش و بررسی دارد این است که در طول زمان میزان استفاده و برداشت ما از آب‌های زیرزمینی بیشتر شده است و امروز یک میلیون چاه آب غیرمجاز در کشور وجود دارد که بیش از ۳۰۰ هزار مورد آن در دوره آقای احمدی‌نژاد رخ داد که مجوزهای فراوانی در این زمینه صادر می‌شد.

هاشمی با تاکید بر اینکه موضوع انتقال آب اصفهان به یزد در زمینه شرایط امروز این استان تأثیر کمتری از حفر این چاه‌های غیرمجاز دارد، گفت: من از جزئیات طرح انتقال آب اصفهان به یزد اطلاع ندارم اما گویا آبی که از زاینده‌رود به یزد رفته است از یکی از سرشاخه‌هایی بوده که آب آن تلف می‌شد.

وی با بیان اینکه مجموعه عواملی که منجر به شکل‌گیری وضعیت فعلی شده است را نمی‌توان به یک دولت منتسب دانست، اظهار کرد: هرکدام از عواملی که به آن اشاره شد چه خود موضوع خشکسالی که طبیعی است و چه برداشت‌های غیرمجاز از سفره آب‌های زیرزمینی و چه موضوع شکل‌گیری صنایع با مصرف بالای آب در استان‌هایی نظیر اصفهان، همگی منجر به شکل‌گیری وضعیت فعلی شده است.

این عضو سابق مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به طرحی که در دوران دولت مرحوم هاشمی رفسنجانی اظهار کرد: در زمان دولت مرحوم هاشمی رفسنجانی ایشان این موضوع را مطرح کردند که میان دریاهای شمال و جنوب ایران یک کانال حفر شود که این دو دریا را بهم متصل کند. چرا که یکی از این دو دریا با دیگری ۸۰۰ متر اختلاف ارتفاع دارد و از این جهت می‌شد آب را از شمال به جنوب انتقال داد تا هم برای صنایع و هم برای مصارف دیگر از آب دریا استفاده کرد.

وی در پایان گفت: اگر به اجرای این طرح توجه کافی انجام می‌شد و حتی اگر امروز دولت این طرح را که البته هزینه فراوانی دارد به اجرا برساند مشکلات زیادی را می‌توان در تامین آب صنایع و ساخت و ساز برطرف کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha