به گزارش ایسنا، دکتر رسول جلیلی در جلسه دیدار مجازی با دانشجویان تحصیلات تکمیلی پس از شنیدن دغدغهها و سوالات دانشجویان در این جلسه، اظهار کرد: در صورت عدم شیوع پیک جدید کرونا، به احتمال زیاد دانشگاه با شروع ترم جدید فعالیت خود را به صورت حضوری آغاز میکند.
وی تاکید کرد: شرایط بازگشایی دانشگاه همانند دوران قبل از شیوع کرونا نخواهد بود و در کنار کلاسهای حضوری بعضی کلاسها همچنان به صورت مجازی برگزار میشوند.
سرپرست دانشگاه صنعتی شریف در خصوص یارانه غذای دانشجویان گفت: تلاش میکنیم وزارت علوم محدودیت قانونی را بردارد تا مجبور نباشیم غذای دانشگاه را با ۹۰ درصد یارانه توزیع کنیم. در این صورت یارانه غذا در طول دو ترم حدود ۱۰۰ میلیارد ریال برآورد میشود که این خود یک سوم بودجه دانشگاه را در بر می گیرد.
وی در پاسخ به دانشجویانی که از تمرکز دانشگاه بر انتشار مقاله گلایه داشتند گفت: دانشجوی دکتری دانشگاه ماشین چاپ مقاله نیست، باید بتواند دستاوردی ارائه دهد که منجر به حل مسائل و پیشرفت علمی کشور شود، این دو در راستای هم هستند و ما باید یک معیار برای ارزیابی داشته باشیم. اگر یک مولفه، معیار و استاندار مناسب از جانب شما پیشنهاد شود از آن استقبال میکنیم.
سرپرست دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه کلیه سوالات و مشکلات مطرح شده توسط دانشجویان را پیگیری و در جهت رفع آن تلاش خواهیم کرد، خاطرنشان کرد: فلسفه این جلسه شنیدن است، ما پدران شما هستیم، عاشق خوب زندگی کردن شما هستیم، من تمام تلاش و حمایت خود را در جهت ایجاد رضایت و ساماندهی به وضعیت شما دانشجویان عزیز خواهم کرد.
همچنین، دکتر علی اکبر ابوالحسنی معاون دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف نیز در سخنانی گفت: معتقدم باید دانشگاه طبق یک قانون و قرارداد عمل کند، به این نحو که یا به صورت کامل بازگشایی شود یا اینکه فعلا غیرحضوری به فعالیت خود ادامه دهد، البته بازگشایی جزو اولویت دانشگاه است.
وی در خصوص درخواست افزایش تعداد ژتونهای غذا برای دانشجویان گفت: وجود پروتکلهای بهداشتی و قوانین اجرایی مربوط به آن موجب بالا رفتن هزینهها شده است، با افزایش هزینهها و کمبود بودجه متاسفانه در حال حاضر قادر به بالا بردن تعداد غذا نخواهیم بود.
معاون دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف در خصوص اسکان دانشجویان در خوابگاهها توضیح داد: بازگشایی خوابگاهها باعث خوشحالی و خرسندی ما است ولی با توجه به پروتکلهای موجود که شامل تقلیل تعداد دانشجویان در هر اتاق خوابگاه نیز است، در حال حاضر امکان رفع محدودیت وجود ندارد. با این وجود ما تلاش میکنیم و در نظر داریم اسکان دانشجویان را از ۶۰۰ نفر به ۸۵۰ نفر افزایش دهیم.
دکتر غلامرضا وثوقی مدیر تحصیلات تکمیلی دانشگاه صنعتی شریف نیز از اجرای تمهیداتی در خصوص تسهیلسازی برگزاری آزمون زبان دانشجویان این دانشگاه خبر داد و گفت: همواره سعی کردیم فرآیند تحصیلات تکمیلی ما به دلیل عدم کسب نمره زبان توسط دانشجویان متوقف نشود. میانگین نمره قبولی را پایین آوردیم بهطوری که در آزمون قبل ۲۱۰ شرکت کننده داشتیم که حدود ۵۰ درصد از دانشجویان نمره قبولی را کسب کردند و این موضوع معقول به نظر میرسد.
وی ادامه داد: تسلط به زبان یک اصل است. اگر بخواهیم پیشرو باشیم باید به زبان تسلط داشته باشیم از دانشجویان دکتری انتظار میرود بعد از فارغ التحصیلی بهعنوان استاد دانشگاه یا پژوهشگر برتر در سطح بین الملل حرفی برای گفتن داشته باشند و این بدون تسلط به زبان امکانپذیر نیست.
دکتر وثوقی در ادامه در خصوص درخواستهای دانشجویان در رابطه با افزایش ظرفیت خوابگاهها گفت: ما در زمان پیک کرونا محدودیت بیشتری در تخصیص دانشجو در اتاقها داشتیم و این منجر شد تا ما بتوانیم تنها به دانشجویانی اتاق تخصیص دهیم که پایان نامههای تجربی و آزمایشگاهی دارند.
مدیر تحصیلات تکمیلی دانشگاه صنعتی شریف افزود: در شرایط فعلی علیرغم تزریق واکسن، ریسک بالایی به دانشجویان تحمیل میشود، بر اساس پروتکلهای ابلاغی سقف ظرفیت خوابگاهها به ۵۰ درصد رسیده است. البته در حال حاضر نیز با توجه به ریسک موجود، بر اساس آخرین جلسه کمیته دانشگاه در خصوص بازگشایی، دانشجویان ورودی در اولویت نیستند.
در ادامه دکتر محمدرضا هرمزینژاد مدیر امور پژوهشی دانشگاه صنعتی شریف گفت: ما در گذشته بدون هیچ مشکلی و با کسب رضایت استاد راهنما این امکان را برای دانشجویان فراهم میکردیم تا همزمان با سربازی روی پروژه خود نیز کار کنند، اما متاسفانه با حجم بالایی از نارضایتی استادان به دلیل تاخیر در ارائه پروژه مواجه شدیم. با این حال به زودی جلسهای در این رابطه برگزار میشود در این جلسه سعی ما بر این است تا بتوانیم شرایطی را فراهم کنیم که دانشجویان بتوانند سربازی خود را در محیط علمی همراه با شرایط و ضوابطی که رضایت استادان نیز جلب شود انجام دهند.
وی در پاسخ به سوالات دانشجویان در خصوص محدودیت انتشار مقاله و توسعه ارتباط با صنعت گفت: انتشار مقاله هیچ منافاتی با ارتباط تنگاتنگ دانشجویان با صنعت ندارد، غالبا افرادی که در ارتباط با صنعت سرآمد هستند در مقاله نویسی نیز سرآمدند و این دو مقوله هیچ منافاتی با هم ندارند. در دانشگاه صنعتی شریف نیز افرادی حضور دارند که هم در ارتباط با صنعت و هم در تولید مقالات سرآمد هستند.
دکتر هرمزینژاد افزود: علیرغم این تصور دانشجویان که دانشگاه متمرکز در امر انتشار مقاله است و ارتباط ضعیفی با صنعت دارد، تاکید دارم که دانشگاه صنعتی شریف بیشترین قرارداد ارتباط با صنعت را داشته و توانسته است بسیاری از مشکلات صنعتی موجود در کشور را حل کند و در این زمینه بسیار موفق عمل کرده و سرآمد است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف، این جلسه مجازی با حضور حدود ۱۶۰ دانشجوی تحصیلات تکمیلی این دانشگاه برگزار شد.
انتهای پیام
نظرات