• شنبه / ۶ آذر ۱۴۰۰ / ۱۰:۲۸
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1400090603950
  • خبرنگار : 71654

کاوشگر "پارکر" در نزدیک‌ترین فاصله از خورشید قرار گرفت

کاوشگر "پارکر" در نزدیک‌ترین فاصله از خورشید قرار گرفت

کاوشگر خورشیدی پارکر برای دهمین بار از کنار خورشید عبور کرد و در روز ۲۱ نوامبر در فاصله‌ی ۸.۵ میلیون کیلومتری از سطح این ستاره سوزان قرار گرفت.

به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، حضیض خورشیدی که رکورد جدیدی برای پارکر از نظر سرعت و فاصله به همراه داشت در ساعت ۴:۲۵ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی(۱۲:۵۵ تهران) رخ داد. در این زمان پارکر با سرعت ۵۸۶ هزار و ۸۶۴ کیلومتر بر ساعت در حرکت بود. این نقطه عطفی در میانه راه برای کاوشگر خورشیدی پارکر بود که ماموریت خود را از تاریخ ۱۶ نوامبر(۲۵ آبان) آغاز کرده بود. این ماموریت تا ۲۶ نوامبر(۵ آذر) ادامه یافت.

اوج و حضیض خورشیدی(Perihelion and aphelion) موقعیتی در مدار زمین یا هر جِرم دیگر به دور خورشید است که در آن، جرم مورد نظر در دورترین و نزدیک‌ترین فاصله از مرکز خورشید قرار گیرد.

این کاوشگر با شرایط خوب ماموریت خود را آغاز کرد و همه‌ی سیستم‌های آن به طور عادی کار می‌کردند.

پارکر توسط مسئولین این ماموریت در آزمایشگاه فیزیک کاربردی لورل، مریلند مورد بررسی قرار گرفت. فرآیند ساخت این کاوشگر نیز در همین آزمایشگاه صورت گرفته است.

کاوشگر "پارکر" در نزدیک‌ترین فاصله از خورشید قرار گرفت

کاوشگر پارکر داده‌های علمی این حضیض خورشیدی را که به طور عمده شامل ویژگی‌ها و ساختارهای بادهای خورشیدی و محیط غبارآلود نزدیک به خورشید است، از تاریخ ۲۳ دسامبر( ۲ دی) تا ۹ ژانویه(۱۹ دی) به زمین خواهد فرستاد.

پارکر برای نزدیک شدن به خورشید در روز ۱۶ اکتبر(۲۴ مهر) گذری از کنار سیاره زهره داشت. این کاوشگر برای جهت‌گیری به سمت خورشید از گرانش این سیاره استفاده می‌کند و این پنجمین گذر آن از کنار این سیاره بود.

کاوشگر خورشیدی "پارکر" ناسا در سال ۲۰۱۸ با هدف مطالعه خورشید از نزدیک پرتاب شد و هر دفعه به هدف خود نزدیک و نزدیک‌تر شده و رکورد جدیدی را ثبت می‌کند. این کاوشگر از مجموعه‌ای از ابزارهای موجود برای مطالعه ذرات خورشیدی با انرژی بالا در جو خورشید برای درک بهتر منشا بادهای خورشیدی استفاده می‌کند. "پارکر" در مجموع ۲۴ بار به تاج خورشیدی شیرجه خواهد زد.  

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha