• پنجشنبه / ۴ آذر ۱۴۰۰ / ۱۹:۱۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400090403219

رئیس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری عنوان کرد

تلاش ویژه شهرداری مشهد در پرداختن به موضوعات فرهنگی و اجتماعی

تلاش ویژه شهرداری مشهد در پرداختن به موضوعات فرهنگی و اجتماعی

ایسنا/خراسان رضوی رئیس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد گفت: شهرداری به‌صورت ویژه تلاش می‌کند ضمن ایجاد بستری مناسب برای حضور امن زائران، به موضوعات فرهنگی و اجتماعی در حوزه مدیریت شهری نیز بپردازد.

مجتبی منتظری در اولین نشست علمی و تخصصی حقوق و اخلاق اجتماعی مدیریت شهری که امروز در سالن همایش هتل پردیسان مشهد برگزار شد، اظهار کرد: بیش از ۷۰ درصد جمعیت کشور در شهرها سکونت دارند و اگر معنای فرهنگ را پاسخ بشر به نیازها معنا کنیم یکی از نیازهایش هم‌زیستی بوده است. جمعیت شهر مشهد طبق آمار رسمی ۳ میلیون نفر بوده و با یک میلیون نفری که در مناطق حاشیه شهر سکونت دارند به ۴ میلیون نفر می‌رسد.

وی با بیان اینکه توجه اکثر شهرداری‌ها بیشتر به مسائل فرهنگی و اجتماعی بوده است، افزود: در شهرداری مشهد نیز نیازهای مردم شهر امام رضا(ع) در این حوزه بررسی شده تا به بهترین شکل ممکن تامین شوند. همچنین در یک سال اول کرونا که ممنوعیت سفرها وجود داشت رونق هتلداری و گردشگری با آسیب جدی مواجه شد و حتی در زمانی که درهای حرم مطهر رضوی بسته بود فعالیت کلیه هتل‌ها تعطیل شده بود.

رئیس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد گفت: قبل از کرونا شهر مشهد به واسطه وجود بارگاه منور رضوی سالانه پذیرای بیش از ۳۰ میلیون زائر  بود که این عدد پس از شروع این بحران کاهش یافت.  شهرداری به‌صورت ویژه تلاش می‌کند ضمن ایجاد بستری مناسب برای حضور امن زائران، به موضوعات فرهنگی و اجتماعی در حوزه مدیریت شهری نیز بپردازد. بی‌شک ما می‌توانیم با همفکری متخصصان حوزه شهروندی رشد و توسعه این حوزه را شاهد باشیم.

اگر می‌خواهیم شرایط اخلاقی و اجتماعی جامعه را تغییر دهیم باید متناسب با آیات و الگوهای قرآنی عمل کنیم

در ادامه این جلسه غلامرضا جلالی عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان، اظهار کرد: بهترین وجه اشتراک میان تمدن‌ها اخلاق است و هرچه اخلاق را بیشتر رعایت کنیم از تعاملات و ارتباطات ثمربخشتری برخوردار خواهیم بود. فرهنگ‌ همانند درختان تنومندی است که ریشه، ساقه، برگ و گل دارد و دین مهمترین ریشه درخت فرهنگ‌ و تمدن‌ است.

وی افزود: بدون بهره‌گیری از دانش‌ انسانی و تجربی نمی‌توان موضوعات را در جامعه تبیین کنیم و تا زمانی که سپهر فطرت‌ها نباشد، زیبایی‌شناسی، عدالت‌خواهی و پرسشگری هم معنا پیدا نمی‌کند. وقتی از اخلاق صحبت  می‌کنیم باید تفاوتی در رفتار، گفتار و کردار ما ایجاد شود. زمانی که خودمان سخنی بیان می‌کنیم، اما در عمل خلاف آن برخورد می‌نماییم قطعاً نمی‌توانیم الگویی در مسیر ترویج آن عمل خوب باشیم.

 عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان ادامه داد: وقتی که درباره عرفان و رابطه خدا با انسان سخن به زبان می‌آید باید ابتدا قدرت برقراری ارتباط موثر با مخلوقات را داشته باشیم و اگر می‌خواهیم که از جایگاه‌های رفیع برخوردار باشیم باید به مقابله با اقدامات تفرقه‌افکن کسانی که در فضاهای حقیقی و مجازی به دنبال ایجاد تنش و اختلاف هستند، بپردازیم.

جلالی تصریح کرد: تغییرات باید متناسب با نیازهای جامعه صورت پذیرد و با افتخار می‌گوییم بالاترین و زیباترین اخلاق و فطرت اسلامی را در ایرانیان می‌بینیم و وقتی در چنین جایگاهی قرار داریم باید بهترین نوع برخورد را در سطح جامعه و محیط‌های اداری و کاری با همکاران و ارباب رجوع داشته باشیم.

وی اضافه کرد: اگر می‌خواهیم شرایط اخلاقی و اجتماعی جامعه را تغییر دهیم باید متناسب با آیات و الگوهای قرآنی عمل کرده و باید ضمن بهره‌گیری از الگوهای خوب، ریشه‌های درخت فرهنگ را در جامعه بپرورانیم تا زندگی، اخلاق، عفاف و حجاب اسلامی در جامعه ترویج یابد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha