• پنجشنبه / ۴ آذر ۱۴۰۰ / ۱۹:۰۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400090403214

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور مطرح کرد

 حمایت از گروه‌های هدایت‌کننده جامعه به سمت اخلاق اسلامی

 حمایت از گروه‌های هدایت‌کننده جامعه به سمت اخلاق اسلامی

ایسنا/خراسان رضوی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با بیان اینکه اصناف و گروه‌های مختلف مردم به دنبال توسعه فرهنگ و زنده‌نگه‌داشتن آن هستند، گفت: ما نیز از این گروه‌ها که به دنبال هدایت جامعه به سمت اخلاق اسلامی است،حمایت می‌کنیم.

سیدمجید امامی امروز در اولین نشست علمی و تخصصی حقوق و اخلاق اجتماعی در مدیریت شهری که در سالن همایش هتل پردیسان مشهد برگزار شد، اظهار کرد: شان نزول شوراهای فرهنگ عمومی در سطح کشور همکاری میان نخبگان و گروه‌های مختلف در توسعه مقوله فرهنگ بوده است. گرچه اقدامات موثر بسیاری در دو دهه اخیر صورت پذیرفته، اما هنوز کافی نیست و جای کار در این خصوص بسیار است.

وی افزود: به عقیده بنده اگر می‌خواهیم اخلاق در شهرها پا بگیرد باید با قدرت تمام به سمت ترغیب و تشویق گروه‌های مختلف برای ایجاد جامعه‌ای ایمانی و بی‌نقص گام برداریم. شهرهای مشهد و تهران با سرعت نور در حال تبدیل شدن به شهر سرمایه‌سالار بوده و اساساً ثابت شده که فرهنگ این نوع شهرها را سرمایه‌سالاری تعیین می‌کند.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور تصریح کرد: اصناف و گروه‌های مختلف مردم به دنبال توسعه فرهنگ و زنده‌نگه‌داشتن آن هستند. ما نیز از این گروه‌هایی که به دنبال هدایت و ترویج جامعه به سمت اخلاق اسلامی هستند،حمایت می‌کنیم.

در ادامه امیر حسین جوانبخت، مدیر اندیشکده حقوق بشر و شهروندی دانشگاه امام صادق(ع) اظهار کرد: حقوق شهروندی به مجموعه‌ای از حقوق و تکالیف مدنی و اقتصادی شهروندان یک کشور اطلاق می‌شود. فرهنگ شهروندی دریافت نوین زندگی جمعی انسانی بوده که حاوی تعاملات پایدار انسانی است. فرهنگ شهروندی متاثر از مفاهیم فرهنگ و شهروندمداری در طول تاریخ بوده است. از این رو مطالعه در خصوص فرهنگ شهروندی ضروری است.

وی افزود: شالوده فرهنگ برگرفته از نگرش انسان به خود، محیط اطراف، جهان خاکی و برین است که مبتنی بر ارزش‌ها، گرایش‌ها و کردار است. حق فرهنگی بشر از منظر اسلام موضوع بسیار مهمی است که پس از بررسی چند مفهوم مشابه به‌ وسیله پژوهشگران مورد توجه قرار گرفت. بر این موضوع تاکید شده است که حق فرهنگی شهروندان از منظر اسلام مجموعه تکالیف و حقوقی است که اولاً با حقیقت انسان‌ها و جامعه تطابق دارد و ثانیاً این حقوق و تکالیف در ارتباط افراد با یکدیگر، جامعه و حکومت نقش می‌بندد.

جوانبخت تصریح کرد: معنا و مفهوم حقوق فرهنگی شهروندان در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بر پایه باورها، گرایش‌ها و رفتارها است. مهمترین مسائل در مبحث حقوق فرهنگی آموزش، پژوهش و شبکه‌سازی سالم است. با توجه به بیانیه گام دوم انقلاب جامعه باید  به سمت پاسخگویی حرکت کند و ما نیز با همکاری شهرداری مشهد به دنبال آن هستیم که با نیت صادقانه بهترین نوع خدمت را به مردم ارائه دهیم و در عمل ثابت کنیم که همه ما خادم‌الرضا(ع) هستیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha