به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری "سما" فلسطین، علاء ابو دیاب، استندآپ کمدین فلسطینی با انتشار مطلبی در صفحه فیسبوک خود اعلام کرد: بر اساس آنچه در بیانیه کمپین فلسطینی تحریم آکادمیک و فرهنگی اسرائیل آمده، لغو برنامهای که قرار بود ۱۸ دسامبر آتی در موسسه جهان عرب در پاریس برگزار شود را اعلام میکنم.
سهاد الخطیب، دیگر هنرمند فلسطینی نیز با انتشار ویدیویی انصراف خود را از جشنواره فرهنگی موسسه جهان عرب در پاریس اعلام کرده و از سایر هنرمندان نیز خواست اقدام مشابهی را در پیش بگیرند.
جنبش تحریم اسرائیل روز دوشنبه با انتشار بیانیهای از تمامی هنرمندان و چهرههای آکادمیک عرب، فلسطینی و بینالمللی خواست برگزارکنندگان این جشنواره را برای لغو دعوت از تیم اسرائیلی تحت فشار بگذارند و در صورتی که برگزارکنندگان جشنواره این درخواست را قبول نکردند، جشنواره را تحریم کنند.
طبق اعلامیه رسمی، در جشنواره یاد شده که قرار است از سوم تا دوازدهم دسامبر ۲۰۲۱ برگزار شود، اشخاصی از کشورهای لبنان، ایران، فلسطین، عراق و تونس شرکت میکنند.
جنبش تحریم اسرائیل در بیانیه خود تاکید کرد، بر اساس استانداردهای تحریم فرهنگی اسرائیل و مخالفت با مساله عادیسازی، هدف از شرکت در این جشنواره به صورت مستقیم یا غیرمستقیم گردهم آوردن اعراب و اسرائیلیها است به ویژه در بخشهایی که با عنوان "بیطرفی سیاسی" و "هنر برای هنر" قرار است برگزار شود، اشغالگری محکوم نمیشود و این بر خلاف استانداردهای این کمپین است.
همچنین در ادامه این بیانیه آمده است: پس از بررسیهای انجام شده، مشخص شد، در جشنواره زبان عربی که موسسه جهان عرب قرار است در روزهای ۱۷ تا ۱۹ دسامبر آتی برگزار کند نیز قوانین و استانداردهای تحریم فرهنگی اسرائیل رعایت نشده است.
این کمپین در ادامه بیانیه خود تاکید کرد: فراخوان ما شامل تحریم کلی موسسه برگزار کننده این جشنواره آن هم تنها به دلیل برخی فعالیتهای عادیسازی نیست بلکه ما درخواست خود را برای توقف این فعالیتها و انصراف از جشنواره در صورت بینتیجه ماندن فشارها تکرار کردیم. اما اگر عادیسازی به رویکردی در فعالیتهای این موسسه تبدیل شود و یا اینکه موسسه یاد شده توافقنامههایی را با دولت اشغالگر و یا نهادهای همدست با آن در جنایاتش در حق فلسطینیها و ملتهای عرب امضا کند، خود موسسه نیز تحریم خواهد شد.
در ادامه این بیانیه آمده است: اما موضعگیری مدیر موسسه جهان عرب که از رویکرد مراکش درباره مساله فلسطین استقبال کرده بود، میتواند نشانهای از آغاز رویکرد عادیسازی در این موسسه باشد.
این کمپین با تاکید بر اینکه خیانت حاکمیتهای عربی چون امارات، بحرین، سودان و مراکش به مساله فلسطین متاسفانه باعث تبلیغ عادیسازی شده، بار دیگر از چهرههای فرهنگی عرب و بینالمللی خواست این موسسه و حامیان مالی آن را برای خروج از مسیر عادیسازی تحت فشار بگذارند.
انتهای پیام
نظرات