• چهارشنبه / ۳ آذر ۱۴۰۰ / ۱۰:۲۱
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1400090302047
  • خبرنگار : 71263

بی‌اعتنایی بازار نفت به آزادسازی ذخایر استراتژیک آمریکا و متحدانش

بی‌اعتنایی بازار نفت به آزادسازی ذخایر استراتژیک آمریکا و متحدانش

قیمت‌های نفت در معاملات روز چهارشنبه که سرمایه‌گذاران نسبت به اثربخشی اقدام هماهنگ آمریکا و متحدانش در برداشت میلیون‌ها بشکه نفت از ذخایر استراتژیک بدبین بودند، روند رشد روز گذشته را حفظ کردند.

به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت برنت هفت سنت معادل ۰.۱ درصد کاهش یافت و به ۸۲ دلار و ۲۴ سنت در هر بشکه رسید. نفت برنت روز سه‌شنبه با ۳.۳ درصد افزایش بسته شده بود.

بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا ۱۰ سنت معادل ۰.۱ درصد افزایش یافت و به ۷۸ دلار و ۶۰ سنت در هر بشکه رسید. شاخص نفت آمریکا روز گذشته ۲.۳ درصد افزایش داشت.

ساتورو یوشیدا، تحلیلگر کالای شرکت راکوتن سکیوریتیز درباره روند بازارهای نفت گفت: سرمایه گذاران از میزان اندک نفتی که توسط آمریکا و کشورهای دیگر به بازار عرضه خواهد شد، مایوس شده اند. همچنین تلاشهای هماهنگ کشورهای مصرف کننده این نگرانی را برانگیخته که اوپک پلاس ممکن است روند افزایش تولید خود را آهسته کند. توجه بازار اکنون به نشست بعدی وزیران گروه اوپک پلاس در دوم دسامبر معطوف شده است.

دولت آمریکا سرانجام رسما اعلام کرد میلیون بشکه نفت از ذخایر استراتژیک هماهنگ با کشورهای چین، هند، کره جنوبی، ژاپن و انگلیس برای پایین بردن قیمتهای انرژی در پی بی اعتنایی تولیدکنندگان اوپک پلاس به درخواستهای مکرر مصرف کنندگان برای نفت بیشتر آزاد خواهد کرد.

فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن روز چهارشنبه بدون اشاره به جزئیات، اعلام کرد دولتش بخشی از ذخایر نفت را آزاد خواهد کرد. روزنامه نیک کی گزارش کرد ژاپن حدود ۴.۲ میلیون بشکه نفت از ذخایر ملی را تا پایان امسال به فروش می رساند.

تحلیلگران می گویند به دلیل سالها افت سرمایه‌گذاری و احیای قوی اقتصاد جهانی از پاندمی کووید ۱۹، تاثیر این اقدام بر قیمتها احتمالا موقتی خواهد بود.

بانک آمریکایی گلدمن ساکس اعلام کرد برداشت هماهنگ از ذخایر حدود ۷۰ تا ۸۰ میلیون بشکه به عرضه نفت اضافه می‌کند که کمتر از بیش از ۱۰۰ میلیون بشکه ای است که بازار روی آن حساب کرده بود.

لوییس دیکسون، تحلیلگر ارشد بازارهای نفت شرکت ریستاد انرژی در گزارشی اعلام کرد تهدید عرضه بیشتر در کوتاه مدت مطمئنا بازارها را به مدت یک تا دو ماه آینده به صورت مصنوعی کاهشی نگه می دارد اما اقدام رئیس جمهور آمریکا و سران کشورهای دیگر تنها ممکن است مسئله عرضه را با خالی کردن ذخایر و کاهش بیشتر سطح مخازن نفت، به چالش جدی تر تبدیل کند.

همه نگاهها به اوپک و متحدانش شامل روسیه در گروه اوپک پلاس و واکنش آنها به برداشت هماهنگ کشورهای مصرف کننده از ذخایرشان در دیدار دوم دسامبر (۱۱ آذر) وزیران این گروه دوخته شده است. وزیر انرژی امارات متحده عربی روز سه شنبه گفت: وقتی همه شاخصها حاکی از مازاد عرضه در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۲ است، هیچ منطقی در عرضه بیشتر نفت امارات به بازارهای جهانی نمی بیند.

در این بین، آمار موسسه امریکن پترولیوم نشان داد ذخایر نفت خام و بنزین آمریکا هفته گذشته افزایش پیدا کرده است.

بر اساس گزارش رویترز، ذخایر نفت آمریکا در هفته منتهی به ۱۹ نوامبر، به میزان ۲.۳ میلیون بشکه افزایش یافت در حالی که تحلیلگران در نظرسنجی رویترز کاهش ذخایر به میزان حدود ۵۰۰ هزار بشکه را پیش بینی کرده بودند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha