• سه‌شنبه / ۲ آذر ۱۴۰۰ / ۰۳:۱۳
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1400090100838
  • خبرنگار : 71604

ابداع یک پایگاه داده قوی برای خلع سلاح ابرمیکروب‌ها!

ابداع یک پایگاه داده قوی برای خلع سلاح ابرمیکروب‌ها!

یک پایگاه داده قوی وابسته به "دانشگاه کوئینزلند"، به بررسی ابرمیکروب‌ها و توسعه آنتی‌بیوتیک‌های جدید برای مقابله با آنها می‌پردازد.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیوز مدیکال نت، خلع سلاح ابرمیکروب‌هایی که می‌توانند عامل عفونت‌های کشنده باشند، موضوعی است که اکنون یک پایگاه داده قوی در "دانشگاه کوئینزلند"(University of Queensland) استرالیا بر آن تمرکز کرده ‌است.

هدف این پایگاه داده و آزمایشگاه مجازی موسوم به "اسپارک"(SPARK)، توسعه آنتی‌بیوتیک‌های جدید است تا از ۱۰ میلیون مورد مرگ و میر که پیش‌بینی شده تا سال ۲۰۵۰ در سراسر جهان رخ می‌دهد، جلوگیری کند.

اسپارک، دانشمندان را قادر می‌سازد تا داده‌ها و بینش‌های خود را به اشتراک بگذارند، از پژوهش‌های گذشته بیاموزند و دانش جدیدی را در مورد نحوه از بین بردن باکتری‌ها ایجاد کنند.

دکتر "مارک بلاسکوویچ"(Mark Blaskovich)، استادیار دانشگاه کوئینزلند و از پژوهشگران این پروژه گفت: ابرمیکروب‌ها، تهدیداتی هستند که موجب می‌شوند روش‌های پزشکی مانند تعویض مفصل، پیوند کبد و شیمی‌درمانی، بسیار خطرناک باشند.

ابرمیکروب‌ها برای ایجاد مقاومت تکامل یافته‌اند و به مکانیسم‌هایی مجهز شده‌اند که از آنها در برابر اثر طیف وسیعی از آنتی‌بیوتیک‌ها محافظت می‌کند.

بلاسکوویچ ادامه داد: بسیاری از شرکت‌های داروسازی به دلیل بازدهی پایین سرمایه‌گذاری، پژوهش در مورد آنتی‌بیوتیک‌ها و توسعه آنها را ترک کرده‌اند. اسپارک در اینجا وارد می‌شود و این شکاف را پر می‌کند و به جامعه جهانی کمک می‌کند تا برای کشف آنتی‌بیوتیک‌های جدید و مؤثر گردهم بیایند. اسپارک، خرد جمعی شرکت‌ها و پژوهشگرانی را که از اکتشاف آنتی‌بیوتیک بازنشسته شده‌اند، به تصویر می‌کشد و انبوهی از داده‌های مرتبط با آنتی‌بیوتیک را که در غیر این صورت دسترسی به آنها دشوار است، به صورت یک جا ارائه می‌کند.

اسپارک، داده‌ها را از طیف وسیعی از منابع جمع‌آوری می‌کند؛ از جمله پژوهش‌های متوقف‌شده شرکت‌های داروسازی و نتایج آزمایش‌های ضد میکروبی کنونی که پژوهشگران دانشگاهی انجام داده‌اند. این یک پایگاه داده آزاد است که مورد استفاده بیش از ۸۰۰ کاربر در بیش از ۶۰ کشور جهان قرار دارد تا بتوانند از موفقیت‌ها و شکست‌های گذشته درس بگیرند.

اسپارک، اطلاعاتی را در مورد حدود ۱۶۰ هزار ترکیب و داده‌های مرتبط با مجلات علمی، کاربران و شرکت‌هایی از جمله "مرک اند کو"(Merck & Co)، "KYORIN"، "آکاوژن"(Achaogen) و "نوارتیس"(Novartis) در بر دارد.

اسپارک توسط سازمان غیر دولتی "د پیو چریتبل تراستز"(The Pew Charitable Trusts) در آمریکا ایجاد و راه‌اندازی شد تا به کشف آنتی‌بیوتیک‌های جدید کمک کند. این پایگاه داده در سال ۲۰۲۱ به انجمن موسوم به "CO-ADD" در موسسه علوم زیستی مولکولی دانشگاه کوئینزلند منتقل شد تا توسعه و اقدامات آن ادامه یابد.

"دیوید هیون"(David Hyun)، مدیر پروژه مقاومت آنتی‌بیوتیکی در د پیو چریتبل تراستز گفت: شور و اشتیاق و تعاملی که از سوی کاربران اسپارک از زمان راه اندازی این پلتفرم در سال ۲۰۱۸ دیده‌ایم، بر تمایل شدید برای به اشتراک‌گذاری داده‌ها و اطلاعات، تاکید بیشتری دارد.

وی افزود: ما در مورد آینده اسپارک در CO-ADD، هیجان‌زده هستیم؛ جایی که این پلتفرم در دسترس جامعه علمی جهانی قرار خواهد گرفت و امیدواریم که همچنان به ایجاد حرکت برای جستجوی فوری آنتی‌بیوتیک‌های جدید مورد نیاز کمک کند.

انجمن CO-ADD، امکان بررسی رایگان ترکیبات شیمیایی مورد استفاده پژوهشگران و همچنین، پایگاهی از داده‌های بیولوژیکی را برای بهبود کشف آنتی‌بیوتیک‌ها فراهم می‌کند. بلاسکوویچ گفت: ما با ادغام اسپارک می‌توانیم از CO-ADD برای ارائه یک پایگاه دانش گسترده‌تر و جامع‌تر برای جامعه پژوهشی جهانی استفاده کنیم.

بیش از ۳۰۰ هزار ترکیب که پیشتر در CO-ADD آزمایش شده‌اند و ۲۵۰۰ ترکیب که ویژگی‌های مناسب برای بررسی بیشتر را دارند، مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند.

بلاسکوویچ ادامه داد: قابلیت‌های اسپارک، مکمل CO-ADD خواهند بود و این پلتفرم طوری برنامه‌ریزی شده است که داده‌ها و عملکردهای بیشتری مانند توانایی پژوهشگران برای آزمایش هوش مصنوعی و ابزارهای یادگیری ماشینی را شامل شود.

وی افزود: ما می‌بینیم که اسپارک، نقشی حیاتی در حفظ گنجینه دانش علمی دارد که در غیر این صورت ممکن است از دست برود. این پلتفرم، نشان‌دهنده بهترین شانس ما برای مقابله با مقاومت آنتی‌بیوتیکی است که یک تهدید وحشتناک و رو به افزایش برای سلامت عمومی به شمار می‌رود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha