به گزارش ایسنا، آمار اداره کل گمرک چین نشان داد صادرات نفت عربستان سعودی به چین در اکتبر به ۷.۱ میلیون تن معادل ۱.۶۷ میلیون بشکه در روز رسید که ۱۹.۵ درصد بالاتر از ۱.۳ میلیون بشکه در روز در مدت مشابه سال گذشته و همچنین بالاتر از ۱.۹۴ میلیون بشکه در روز در سپتامبر بود.
واردات نفت چین از روسیه که شامل واردات از طریق خط لوله است، در اکتبر ۱.۳ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد کرد و به ۶.۶ میلیون تن معادل ۱.۵۶ میلیون بشکه در روز رسید و بالاتر از ۱.۴۹ میلیون بشکه در روز در سپتامبر بود.
رشد صادرات نفت روسیه به خصوص گرید نفتی اسپو (ESPO) به دنبال صدور سهمیههای واردات جدید از سوی دولت چین در اوت و اکتبر روی داد که به پالایشگاههای خصوصی چین امکان داد خرید گرید نفتی محبوب خود را افزایش دهند.
با این حال مجموع واردات نفت چین به دلیل اعمال محدودیت دولت برای واردات نفت از سوی پالایشگاههای خصوصی، در اکتبر به پایینترین میزان در سه سال اخیر نزول کرد.
واردات نفت چین از برزیل ماه میلادی گذشته ۵۳.۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافت و واردات از آمریکا هم ۹۱.۸ درصد سقوط کرد.
طبق گزارش رویترز، واردات نفت چین از ایران بین اوت و اکتبر به دلیل قیمت رقابتی که خریداران را با وجود ریسک تحریمهای آمریکا تشویق کرد، بالای نیم میلیون بشکه در روز بود. واردات از ایران، خرید کمتر نفت برزیل و غرب آفریقا را به دنبال داشت.
آمار رسمی نشان می دهد واردات نفت چین از ایران یا ونزوئلا از ابتدای سال ۲۰۲۱ صفر بوده است زیرا شرکتهای نفتی دولتی به دلیل نگرانی از تحریمهای آمریکا، در حاشیه مانده اند.
انتهای پیام
نظرات