به گزارش ایسنا، مصطفی خوش چشم با اشاره به گزارشی که آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره فعالیت هستهای ایران منتشر کرده است گفت: این گزارش طبق معمول راجع به آخرین فعالیتهای هستهای ایران، ماشینهای در حال کار و سطح غنیسازی و میزان ذخایر غنیسازی است.
وی افزود: باتوجه به این که آژانس به عنوان یکی از ابزارهای طرف غربی بهویژه آمریکا کار کرده است، سعی میکند تصویر ایران هراسی و اهریمنسازی از ایران را پیوسته مدنظر داشته باشد و در اطلاعات خود برجستهسازی کند.
این کارشناس مسائل بینالملل در گفتوگو با رادیو گفتوگو با یادآوری این موضوع که آژانس بینالمللی اتمی یک نهاد تکنیکی و حقوقی محسوب میشود، اظهار کرد: آژانس باتوجه به ماهیت خود، نمیتواند در گزارشات خود برای اعضا شعاری عمل کند. حقیقت این است که میتوان حقایق را بهگونهای پشت سر هم گذاشت که تصویر دیگری از ذهن استخراج شود. در دنیا کشورهایی وجود دارند که ده برابر تأسیسات اتمی ایران را دارند و حتی دارای بمب هستهای هستند اما هیچگاه نامی از آنها در گزارشات دیده نمیشود.
وی با اشاره به بازرسی بازرسان آژانس از کشورهای دنیا در خصوص فعالیتهای هستهای کشورها بیان کرد: نخستین خواسته بازرسان در کشورها گزارشات خود دانشمندان هستهای است زیرا فعالیت هستهای یک فناوری حساس است و بازرسان داخلی هر کشور گزارشات را دقیق بیان میکنند. اما وقتی موضوع ایران باشد، اگر در این گزارشات شل بودن یک پیچ هم وجود داشته باشد، آن را بهسرعت در رسانههای غربی درج میدهند که ایران یک فعالیت مشکوک داشته است و ایران قصد ساخت بمب اتمی دارد.
خوش چشم با تصریح بر اینکه متأسفانه آژانس بینالمللی اتمی تبدیل به نهاد سیاسی شده است، عنوان کرد: این مسئله در دوره جدید با مدیریت «گروسی» بیشتر قابل لمس است زیرا مدیر جدید آژانس قصد دارد حتماً رضایت آمریکاییها را جلب کند؛ بنابراین آژانس سعی میکند پرونده ایران را از حالت تکنیکی و حقوقی به فضای سیاسی سوق دهد.
انتهای پیام
نظرات