• شنبه / ۲۹ آبان ۱۴۰۰ / ۱۲:۳۵
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1400082922507
  • خبرنگار : 71415

مسابقه بر سر یافتن لاشه جنگنده سقوط کرده F-۳۵ انگلیس

مسابقه بر سر یافتن لاشه جنگنده سقوط کرده F-۳۵ انگلیس
تصویر آرشیوی است

نیروی دریایی انگلیس سقوط یک فروند جنگنده F-۳۵ Lightning II که از محل ناو هواپیمابر H.M.S. Queen Elizabeth به عملیات اعزام شده بود در روز چهارشنبه را تایید کرد. خلبان این جنگنده با ایجکت ایمن در حین این سقوط خود را نجات داد اما این حادثه مسابقه‌ای پرشتاب را به جهت یافتن بقایای این هواپیمای پیشرفته نظامی که حاوی تجهیزات محرمانه زیادی است، به راه انداخته است.

به گزارش ایسنا، به نقل از مجله فوربس، سایت تحلیلی Navy Lookout خاطرنشان می‌کند: "بازیابی لاشه این هواپیما یک اولویت فوری خواهد بود. هدف از این کار هم اطمینان پیدا کردن از این است که فناوری حساس و داده‌های موجود در هواپیما به دست عناصر نامطلوب نیفتد و هم به هر گونه تحقیق در مورد علل حادثه کمک شود."

انگلیس قابلیتهای چندانی برای انجام چنین ماموریتی در آبهای عمیق دریای شام (بخشی از دریای مدیترانه واقع در شمال مصر) در اختیار ندارد و بنا به گزارش‌ها به دنبال گرفتن کمک از بخش تجاری است. اما کشورهای دیگری هستند که بتوانند این کار را انجام دهند. به همین شکل روزنامه انگلیسی "مترو" در تیتر خود می‌نویسد: "برای نجات جنگنده سقوط کرده نیروی دریایی در دریا قبل از اینکه روس‌ها به آن برسند عجله کنید".

در طول جنگ سرد، هم آمریکا و هم روسیه قابلیت‌های پیشرفته‌ای را برای اجرای عملیات‌های یافتن و بازیابی تجهیزات از بستر دریا توسعه دادند. در این زمینه گاهی اوقات این تجهیزات را به طرزی گمراه کننده برای نجات زیردریایی‌ها توصیف می‌کردند و بسیاری از ماموریت‌های مرتبط با آنها به صورت مخفیانه انجام شد.

یکی از اولین عملیات‌های بازیابی نظامی نیز در سال ۱۹۶۶ در دریای مدیترانه انجام شد، زمانی که یک بمب افکن B-۵۲ آمریکا حامل سه سلاح گرما هسته‌ای فعال در نزدیکی پالومارس در اسپانیا سقوط کرد. یکی از بمبها از عمق بیش از ۲۵۰۰ پایی سر در آورد؛ عمقی که فراتر از ظرفیت کار غواصان بود. یک زیردریایی سرنشین دار به نام DSV Alvin که با عجله توسط مؤسسه اقیانوس شناسی Woods Hole تهیه شد، بمب را پیدا کرد، اما بمب در طی تلاشی برای بالا کشیدنش مجددا رها شد. یک وسیله نقلیه نیروی دریایی بدون سرنشین به نام CURV-I که معمولاً برای بازیابی اژدرها پس از شلیک آزمایشی استفاده می‌شد، بمب را دوباره در عمق ۴۰۰ پایی پیدا کرد، اما در چتر نجات سلاح گیر کرد. بمب در نهایت با اتصال CURV-I کشف شد.

این حادثه لزوم توسعه به تجهیزات مخصوص اجرای عملیاتهای بازیابی در بستر دریا برای نیروی دریایی آمریکا را برجسته کرد. زیردریایی USS Halibut بعدا مختص اجرای چنین عملیاتهایی بهینه شد.

تجهیزات مخصوص عملیاتهای بازیابی در زیرآب در ارتش آمریکا در سال ۱۹۶۹ با ساخت زیردریایی کوچک منحصر به فرد با موتور هسته‌ای NR-۱ که می‌تواند در امتداد بستر دریا با چرخ تحرک داشته باشد به نقطه عطف جدیدی رسید. اگر چه زیردریایی NR-۱ به عنوان تجهیزات نجات رسما معرفی شد اما برای ماموریت‌های مختلفی که بسیاری از آنها طبقه بندی شده بودند مورد استفاده قرار گرفت.

اطلاعات در مورد قابلیتهای روسیه در این زمینه یا ماموریت‌های مخفی آنها از این بابت خیلی کمتر موجود هستند. بیشترین توجهات به زیردریایی Losharik، معادل روسی NR-۱، که در سال ۱۹۹۵ به کار گرفته شد و آن هم دارای موتور هسته‌ای است، صرف  شده است. این زیردریایی ساختار منحصر به فردی داشته و از چندین گوی به هم پیوسته ساخته شده تا حداکثر مقاومت را در برابر فشار خرد کننده در عمق آب داشته باشد. زیردریایی Losharik تجارب سختی را پشت سر گذاشته از جمله یک آتش سوزی در سال ۲۰۱۹ که منجر به کشته شدن ۱۴ خدمه زیردریایی شد.

در حالی که جایزه واقعی این مسابقه برخی از پیشرفته ترین تجهیزات الکترونیکی F-۳۵ خواهد بود، شکارچیان ممکن است حتی به یک تکه بال یا بدنه آن راضی باشند. همین‌ها هم ممکن است برخی از اسرار مربوط به ساخت پوسته مخفی جاذب رادار هواپیماها را فاش کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۸-۲۹ ۱۸:۵۶

یک دلیل اینکه آمریکا درخواست بسیاری را برای خرید اف ۳۵ رد کرده اینه . ۱ درصد ‌‌فکر کنید این جنگنده را به ازای ۱۰ میلیارد دلار مثلا به مدت ۱ روز در اختیار چین یا روسیه بزاره . جفتشون پولدارن میان به اون بنده خدایی که اف ۳۵ داره میگن ۱۰ میلیارد دلار میدیم بهت ۱ ۲ روز قرض بده یک فروندش به ما . برای همین آمریکا فقط به متحدانی که مثل چشم بهشون اعتماد داره میفروشه . انگلیس یکی از همون هاست .

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۳۰ ۲۳:۴۱

این غربی ها همه اش با هیاهو ودزد ودروغ روزشان رابه شب می رسانند اگر روسیه واقعا اراده کند همه این ناتو راجارو می کند.

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۲۹ ۱۹:۱۰

بسپاریدبه ضایعاتی فوری قطعاتشو واستون میخرن میارن

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۲۹ ۲۰:۱۸

چه پیشرفته ای که شاهد سقوط چندین فروند از اون هستیم. سروصدای تجهیزات بشر از واقعیت اونها بیشتره .

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۳۰ ۱۳:۳۳

سالمی‌سرحالی‌ روان‌پزشکی‌که‌‌نرفتی‌

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۳۰ ۲۳:۵۵

مگراطلاع نداری این پروژه حیثیتی چندتریلیون دلاری ساخت اف ۳۵ امریکا خوشبختانه به یک بمبست غییر قابل برگشت فنی منتهی شده که که آمریکاییها ازاین همه وقت وهزینه که صرف کرده اند دارند می ترکند این گوشه کنار گفته اند که این هواپیما یک نقص فنی غیر قابل جبران دارد حالاقصد قلب کردن به کشورهارادارندث

avatar
۱۴۰۰-۰۹-۰۱ ۰۸:۰۹

ای ول.دقیقا حرف بجایی زدی

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۲۹ ۲۰:۴۷

اگه اسرائیل بایکf35بتونه از آذربایجان وارد ایران بشه. اون موقع ایران میتونه صاحب یک f35سقوط کرده باشه. باید به صهیونیستهاروحیه بدهیم که باf35 ایندفعه عملیات بکنه.

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۲۹ ۲۲:۱۴

امیدوارم که سالم وسلامت دست ایران وطرفداران ایران بیفته.اونموقع من هزار تاصلوات نذرمی کنم

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۳۰ ۱۶:۵۸

سلام.2تاکشور از کشورهای طرفدار ایران رو نام ببرید منم 1000تا صلوات میدم.ی دونه هم بگی قبولی.😁

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۲۹ ۲۳:۴۴

ماهم میریم واکسن سینوفارم وارد میکنیم ولی بعداز دوسال هنوز شک داریم چه واکسن بی کیفیتی هست

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۳۰ ۰۰:۴۱

گلوبال هاوک که بدنش پیشرفته ترو یکپارچه تره پس ما این علمو دراختیار داریم چون قیمتشم دوبرابره اف سیوپنجه

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۳۰ ۱۴:۵۳

کاش بدست ایران می افتاد

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۳۰ ۲۳:۴۸

مشخصات اسلحه های آمریکایی وغربی:زمخت،سنگین ،قدرت مانور ضعیف به علت سنگینی بیش ازحد،رنگ ولعاب داروزیبا اما تهی وناکارآمد،قیمت بسیا سنگین وسرسام آور درمقایسه با تجهیزات شرقی وروسی،و.....

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۳۰ ۱۶:۱۵

مطمئنا با این اخباری که از سقوط این جنگنده هالیوودی منتشر میشه هیچ کشوری وقت خودشو صرف پیدا کردن این جناره نمیکنه

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۳۰ ۱۷:۴۶

خداکند لاشه جنگنده بدست ایران بیافتد

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۳۰ ۲۳:۰۶

من کار ندارم به این سلاح پیشرفته ایمان به صدتا از تجهیزات نظامی. می ارزد فقط باید مواظب گول مادیات نخورد متاسفانه امروز ازغرب رفتیم. به شرق خیلی وابسته شدیم خدارا فراموش کردیم

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۳۰ ۲۳:۳۷

این به اصطلاح اف۳۵ شان هم توزرد است وای به روزی که ابرقدرت روسیه به ضعف این غربی ها کاملا آگاه شود.

avatar
۱۴۰۰-۰۹-۰۱ ۱۳:۱۴

اگه مثل پهباد ها بیوفته دست ما عالی میشه