• سه‌شنبه / ۲۵ آبان ۱۴۰۰ / ۱۲:۱۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400082519572
  • خبرنگار : 71415

اعتراض دیده‌بان حقوق بشر به میزبانی مصر از نشست اقلیمی بعدی

اعتراض دیده‌بان حقوق بشر به میزبانی مصر از نشست اقلیمی بعدی

سازمان دیده‌بان حقوق بشر در واکنش به انتخاب مصر به عنوان میزبان نشست آتی آب و هوایی کوپ۲۷ (COP۲۷)، این کشور را یک "انتخاب آشکارا ضعیف" دانسته و انتقاد کرد چنین انتخابی به مثابه پاداش دادن به "حکومت سرکوبگر" عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهوری مصر است.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه دویچه وله،‌ سازمان غیردولتی دیده‌بان حقوق بشر روز دوشنبه تصمیم‌گیری در خصوص این که مصر  میزبان اجلاس آب و هوایی سال آینده سازمان ملل باشد به باد انتقاد گرفت.

جو استورک، مدیر بخش خاورمیانه در این گروه حقوق بشری در بیانیه‌ای شدیداللحن گفت: «مصر یک انتخاب آشکارا ضعیف برای میزبانی از اجلاس کوپ‌۲۷ است و چنین اقدامی به حکومت سرکوبگر عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهوری مصر، به ‌رغم سوءاستفاده‌های وحشتناک دولتش پاداش می‌دهد».

مصر چند روز پیش رسما به عنوان میزبان این رویداد جهانی انتخاب شد.

استورک همچنین سعی کرد کشورهای شرکت‌کننده در این گردهمایی را به برخورد با مصر وادار کند.

او اظهار کرد: «کشورهای شرکت کننده در اجلاس اقلیمی آتی باید مصر را تحت فشار قرار دهند تا هزاران فردی را که صرفاً به دلیل استفاده از حق آزادی بیان و تجمع صلح‌آمیز محبوس ساخته است، آزاد کند.»

مدیر بخش خاورمیانه دیده‌بان حقوق بشر گفت که نمایندگان باید قبل از اعلام تعهد به اجلاس سال آینده، خواستار توقف پرونده‌های قضایی مطرح شده علیه فعالان مصری شوند.

اجلاس کوپ‌۲۷ قرار است در شهر ساحلی شرم الشیخ، واقع در شبه جزیره سینای مصر در نوامبر ۲۰۲۲ برگزار شود. مکان این رویداد با توجه به اینکه برپایی هرگونه اعتراضات در آن بسیار دشوار است، موجب نگرانی شده است.

دیده‌بان حقوق بشر در بیانیه خود کنترل شدید دولت مصر بر اعتراضات با اعمال قانون سال ۲۰۱۳ محدودسازی اعتراضات که برپایی هرگونه تجمع علنی بدون رضایت وزارت کشور مصر را غیرقانونی می‌سازد، برجسته کرد.

عبدالفتاح سیسی در سال ۲۰۱۴ پس از سرنگونی دولت محمد مرسی در سال ۲۰۱۳ توسط ارتش به قدرت رسید. در دولت سیسی سرکوب مخالفان صورت گرفته و گروه‌های حقوق بشر تاکید دارند که ده‌ها هزار زندانی سیاسی در مصر محبوس هستند.

استورک خاطر نشان کرد که اقدامات مصر مغایر با اصول جنبش تغییرات آب و هوایی هستند و گفت که شرکت‌کنندگان در این اجلاس «باید از مصر بخواهند که گام‌های مشخصی برای محافظت از حق برپایی تجمع مسالمت‌آمیز و به کارگیری آزادی بیان در مدت منتهی به برگزاری اجلاس اقلیمی آتی اتخاذ کند.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha