به گزارش ایسنا، بنابر اعلام افزیر، ترمیم و مقاوم سازی ساختمان بتنی امر مهمی است که به ما کمک میکند تا عمر ساختمان را افزایش دهیم و از تخریب سازه جلوگیری و نوسازی آن را به تعویق بیندازیم. انتخاب مناسبترین روش بر اساس علل ریشهای آسیب بتن، میتواند به طور قابل ملاحظهای کارایی کلی یک ساختمان را بهبود بخشد.
انواع آسیبهای رایج در بتن کدام است؟
آسیب بتن براساس علل شیمیایی و فیزیکی ممکن است به صورت سطحی و یا عمیق اتفاق بیفتد. از آسیبهایی که ممکن است در بتن ایجاد شود میتوان شننما شدن، ترک بتن، ایجاد ترکهای مویین، بتن کرمو، فروریختگی، فرسایش، خوردگی آرماتور، ورقه ورقه شدن و نفوذ مواد شیمیایی را نام برد.
علل آسیبدیدگی بتن چیست؟
قبل از آن که هر اقدامی در جهت ترمیم بتن انجام دهیم، لازم است ابتدا علت ایجاد آسیب در بتن را ارزیابی و سپس بر طبق آن از راهکاری هوشمندانه جهت ترمیم بتن استفاده کنیم. در ابتدای امر بررسی میکنیم تا مشخص شود آسیب ایجاده شده سطحی است یا سازهای. به عنوان مثال ترکهای مورب ایجاد شده در طول تیرهای بتنی مهم هستند و نشان دهندهی آن است که باید فورا جهت ترمیم آن اقدام شود. همچنین رویت آثار زنگ زدی در سطح بتن (هرچند کم) نشان دهندهی آن است که آرماتورهای تقویتی داخل آن دچار زنگزدگی شدهاند.
همچنین باید دقت شود که آسیبها موضعیاند یا در سطحی گسترده ایجاد شدهاند. در مورد ترکها باید بدانیم ترک همچنان درحال حرکت است یا نه و در تورق سطوح، باید تعیین شود که پوسته شدن سطحی است و یا ورقه ورقه شدن در عمق بیشتری اتفاق افتاده است. بدین ترتیب با آزمایش موضع آسیب دیده علت ایجاد آسیب را کشف میکنیم.
به طور خلاصه فرسودگیهای فیزیکی بتن ممکن است ناشی از آسیب سازه، نفوذ آب، یخزدگی و ذوب، زلزله، تغییرات دما و سایش باشد. همچنین فرسودگی شیمیایی در بتن میتواند نشأت گرفته از دلایلی چون کربوناته شدن، زنگ زدن آرماتورها، حمله سولفاتی و اسیدی و همچنین واکنش تودهی قلیایی باشد.
روشها و محصولات ترمیم بتن
روش ترمیم بتن براساس نوع آسیبی که به آن وارد شده است، تعیین میگردد. فرآیند ترمیم بتن در ساختمان را میتوان براساس یکی از سه روش زیر انجام داد:
· ترمیم با ملات ترمیمکننده (پایه پلیمری یا پایه اپوکسی)
· تزریق رزین اپوکسی
· ترمیم ترک به روش دوخت ترک
ترمیم بتن آسیب دیده با استفاده از ملات ترمیم کننده
ملاتهای ترمیمکننده مقاوم سازی افزیر در دو نوع پایه پلیمری و پایه اپوکسی تامین میگردد. ویژگیهای مکانیکی عالی، مقاومت بالا و چسبندگی بسیار خوب به لایه، انقباض قابل برگشت و بدون ایجاد ترک، مناسب بودن برای سطوح خشک و مرطوب و سهولت در اجرا، باعث شده، این نوع از محصول جهت ترمیم سریع آسیب بتن گزینهی مناسبی باشد. انواع ملات پایه پلیمری و اپوکسی جهت ترمیم آسیبهایی چون پوسته شدن بتن، ترک بتن، نشست، کرمو شدگی بتن و روشهای ناصحیح بتن ریز مورد استفاده قرار میگیرد.
ترمیم ترک به روش تزریق رزین اپوکسی
تزریق رزین اپوکسی روشی مقرون به صرفه جهت ترمیم ترکهای سازهای، در دیوارها، دالها، ستونها و تیرهای بتنی و رساندن بتن به مقاومت قبل از ایجاد ترک است. نکته قابل توجه در استفاده از این روش، شناسایی علت ایجاد ترک است، زیرا اگر نوع ترک مشخص نشود و روش صحیح جهت ترمیم آن انتخاب نشود، امکان دارد دوباره در بتن ترک ایجاد شود. در این روش با تعبیه پکر در داخل عضو بتنی آسیب دیده و در ادامه تزریق رزین اپوکسی در داخل ترک از گسترش ترک خوردگی در داخل ساختمان جلوگیری میگردد.
ترمیم ترک بتن به روش دوخت ترک
در این روش المانهای دوخت فیبر کربن -که به طور خاص برای همین منظور طراحی شده است- همراه با چسب اپوکسی سازهای درون شیارهایی که به منظور دوخت ترک ایجاد شده است، قرار میگیرند. از این روش در جهت ترمیم عمودی و یا افقی ترکها با اندازههای مختلف و تقریبا در هر شرایطی میتوان بهره برد.
در صورتی که پس از انجام عملیات ترمیم بتن، افزایش مقاومت نیز لازم باشد، میتوان از روشهای مختلفی مانند ژاکت بتنی و یا تقویت عضو به وسیلهی کامپوزیت FRP ، ساختمان را مقاومسازی نمود.
محصولات ترمیم بتن را از کجا می توان تهیه کرد؟
جهت اطلاع از هزینه تامین و خرید محصولات ترمیم بتن، کارفرمایان، پیمانکاران و مجریان محترم میتوانند به وبسایت شرکت مقاومسازی افزیر به آدرس www.afzir.com مراجعه نمایید. شرکت مقاوم سازی افزیر به عنوان یکی از بزرگترین تامینکنندگان مصالح مورد نیاز جهت ترمیم و مقاوم سازی انواع سازهها در کشور فعالیت دارد. شرکت افزیر در راستای تامین نیازهای کشور در این زمینه، با داشتن کارشناسان فنی با تجربه اقدام به تولید و ارائه انواع ملات ترمیمکننده بتن (پایه اپوکسی و پلیمری)، رزین تزریق اپوکسی و محصولات مورد نیاز جهت دوخت ترک در ساختمان نموده است.
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات