به گزارش ایسنا، به نقل از سومریه نیوز، با وجود نهایی شدن نتایج انتخابات پارلمانی عراق که دهم اکتبر برگزار شد، گروههای سیاسی تا به امروز نتوانستهاند در مورد تشکیل دولت جدید به تفاهم برسند اما برخی از این گروهها با وجود اختلاف نظر، پیشنهاداتی را برای برون رفت از بحران سیاسی که از پنج هفته پیش دامنگیر کشور شده، مطرح کردهاند.
رحیم العبودی از رهبران جریان الحکمه از ایده تشکیل دولت توافقی و موقت خبر داد که وظیفهاش برگزاری انتخابات زودهنگام جدید با هدف برون رفت از بحران سیاسی فعلی است.
وی تاکید کرد، همه گروههای سیاسی باید برای دستیابی به راه حلی برای این بحران با هم گفتگو کنند. اختلافات فعلی مربوط به اعتراض به نتایج انتخابات است.
العبودی گفت، مطرح شدن برخی از اسامی برای تصدی ریاست دولت آینده صرفا تلاشی برای سوزاندن آنهاست. جریان الحکمه هیچ پست وزارتی را در دولت آینده نمی پذیرد زیرا دنبال صدقه نیست.
بشیر الدراجی، عضو جریان الحکمه هم از تلاش ها برای دستیابی به مصالحه و رضایت درمورد توزیع پست ها در دولت جدید خبر داد و گفت، هدف از این پیشنهاد توزیع پست های وزارتی مطابق با جایگاه سیاسی است نه تعداد کرسی های پارلمان.
وی با بیان اینکه دستیابی به این رضایت مندی ممکن است به توافقی برای تشکیل دولت منجر شود، گفت، جریان الحکمه در دولت جدید حضور نخواهد داشت.
منابع سیاسی آگاه گفتند، گروه های معترض به نتایج انتخابات پارلمانی این پیشنهادات را مطرح می کنند اما تنها با موافقت گروههای پیروز در این انتخابات و در راس آنها فراکسیون صدر که بیشترین کرسی را به دست آورده این پیشنهادات می تواند عملی شود.
به گفته این منابع، متقاعد کردن فراکسیون صدر برای تشکیل دولت توافقی موقت دشوار است زیرا مقتدی صدر، رهبر جریان صدر و سایر رهبران این جریان قبلا گفته بودند که دنبال تشکیل دولت اکثریت ملی هستند. در حال حاضر همه منتظر تایید نتایج انتخابات توسط دادگاه فدرال هستند زیرا در این صورت گروه های سیاسی ملزم خواهند بود در چارچوب مهلت زمان تعیین شده در قانون اساسی به تفاهم برسند.
انتهای پیام
نظرات