علیاکبر سامخانیانی، امروز یکشنبه ۲۳ آبان در نشست خبری شانزدهمین گردهمایی بین المللی انجمن ترویج زبان و ادبیات فارسی اظهار کرد: این همایش علاوه بر ماهیت علمی که همه همایشها باید داشته باشند، ماهیت فرهنگی دارد و امیدواریم این همایش در خورشأن دانشگاه و استان به خوبی برگزار شود.
به گزارش ایسنا، دبیر علمی شانزدهمین گردهمایی بینالمللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی با اشاره به برگزاری مجازی شانزدهمین گردهمایی بین المللی انجمن ترویج زبان و ادبیات فارسی از ۱۴ تا ۱۹ اسفند ۱۴۰۰ به میزبانی دانشگاه بیرجند، گفت: مهلت ارسال مقالات پایان آذرماه1400 میباشد که پژوهشگران می توانند با مراجعه به سایت همایش به نشانی conf.birjand.ac.ir/tarvij16 نسبت به ارسال مقالات خود اقدام کنند.
دبیر علمی همایش تعداد اعضای کمیته علمی همایش را 77 استاد از 37 دانشگاه داخلی و بینالمللی از 15 کشور از جمله افغانستان، پاکستان، هند، قزاقستان، آذربایجان، آمریکا، ترکیه، تونس، اسپانیا، انگلیس و روسیه عنوان کرد و افزود: هدف اصلی همایش بازشناسی تازهترین دستاوردهای پژوهشی و آموزشی زیان و ادب فارسی در عرصه منطقهای، ملی و بین المللی است که همچون ادبیات تطبیقی، مطالعات بین رشتهای، مطالعات ادبیات ایینیوپایداری، ادبیات کودک ونوجوان، نقد نظریه و مکتب ادبی، آسیبهای پژوهش های ادبی، زبان پژوهشی ادبی و گویش پژوهشی خراسانی، آموزش زبان فارسی، پژوهش زبان و ادبیات فارسی در گستره جهان، ترجمه پژوهشی، ارزیابی آموزش زبان و ادب فارسی در نام های آموزش و پرورش، نقد و بررسی عملکرد رسانههای و نهادها در موضوع زبان و ادب فارسی، ارزیابی آموزش زبان فارسی در خارج از کشور، ادبیات مهاجر، پیوند زبان و ادبیات ایران و جهان، آسیب شناسی پژوهش در زبان و ادبیات فارسی، آینده پژوهشی در حوزه فرهنگ زبان و ادبیات فارسی و فناوری های نوین و ترویج زبان فرهنگ و ادب فارسی از جمله محورهای همایش است.
وی با بیان اینکه با توان و ظرفیتی که در دانشگاه بیرجند وجود دارد، سعی کردهایم همه پژوهشگران فعال در ارتباط با زبان و ادبیات فارسی دعوت شوند، افزود: حتی پژوهشگرانی که از طریق ترجمه و موسیقی ادبیات فارسی را میشناسند، دعوت شدند و این همایش با سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی برگزار خواهد شد.
وی اظهار کرد: ادبیات تطبیقی و پژوهشهای میان رشتهای، انواع ادبی (غنایی، حماسی، نمایشی)، ادبیات آیینی و پایداری، فلسفه ادبیات، جامعهشناسی ادبیات فارسی، وجوه فرهنگشناختی و تمدنشناختی ادب فارسی، حکمت علمی و سیاسی در ادبیات فارسی و تاریخشناسی ادبی از محورهای این گردهمایی است.
سامخانیانی ادامه داد: زبان و ادبیات فارسی حلقه اتصالی است که اقوام مختلف را در ملتی واحد همزیست کرده و غنای فرهنگی فصل این زبان باعث شده است که از جغرافیای سیاسی بالایی برخوردار باشد.
دبیر علمی شانزدهمین گردهمایی بینالمللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی گفت: زبان و ادبیات فارسی متعلق به قومیت خاصی در ایران نیست و فرهنگ و تمدن این مرز و بوم بینالاقوام است.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه زبان فارسی زبان مردمان مرز چین تا مدیترانه بوده است همه این کشورها میراثدار ایران بزرگ تاریخی با تکیه بر این زبان هستند.
سامخانیانی افزود: ادبیات زبان زندگی است و وقتی این زبان پهنه وسیعی از چین تا مدیترانه دارد این صدای قومی و محلی نیست بلکه امروز به زبان بینالمللی تبدیل شده است.
شانزدهمین گردهمایی بین المللی انجمن ترویج زبان و ادبیات فارسی ۱۴ تا ۱۹ اسفند ۱۴۰۰ همزمان با 5 الی 10 مارس 2022 به میزبانی دانشگاه بیرجند بصورت مجازی برگزار میشود.
انتهای پیام
نظرات