به گزارش ایسنا، به نقل از الجزیره، دربیانیه پایانی این کنفرانس، شرکت کنندگان بر اهمیت برگزاری اولین انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی در تاریخ لیبی به شکلی "آزاد، عادلانه، فراگیر و معتبر" تاکید کردند.
حاضران در کنفرانس بینالمللی پاریس همچنین بر ضرورت احترام کامل به حاکمیت، استقلال، تمامیت ارضی و وحدت ملی لیبی و همچنین مخالفت با هرگونه مداخله خارجی در امور این کشور تاکید کردند.
در بیانیه مذکور که از سوی سفارت فرانسه در لیبی منتشر شده، آمده است که کشورهای شرکت کننده در این کنفرانس، از تعهد شورای ریاستی و حکومت وحدت ملی برای تضمین موفقیت روند انتقالی از طریق برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی در دسامبر آینده، تقدیر کردند.
این کنفرانس از همه طرفهای موثر و نامزدهای لیبیایی خواست تا نسبت به احترام به حقوق مخالفان سیاسی خود و پذیرش نتایج انتخابات، متعهد باشند.
کنفرانس پاریس در عین حال هشدار داد که تحریمهایی علیه افرادی که برای برهم زدن انتخابات یا تضعیف نتایج آن در داخل یا خارج از لیبی تلاش کنند، اعمال خواهد شد.
عبدالحمید الدبیبه، نخستوزیر لیبی، در سخنرانی خود در کنفرانس پاریس، از هیئتهای قانونگذار خواست تا قانون انتخابات را به شیوهای توافقی، اصلاح کنند که عدالت، فراگیری و فرصتهای برابر، تامین گردد.
محمد المنفی، رئیس شورای ریاستی لیبی نیز به نوبه خود تاکید کرد که این شورا امیدوار است، این مرحله به برگزاری انتخابات دموکراتیک و همزمان ریاست جمهوری و پارلمانی و حصول نتایج قابل قبول، ختم شود.
المنفی در ارتباط با زندانیان سیاسی عنوان کرد: "ما در تلاشیم تا همه زندانیان را که به دلایل منازعه سیاسی در لیبی زندانی شدهاند، آزاد کنیم."
وی تأکید کرد که میخواهد مرحله کنونی را با انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی همزمان، همه جانبه و دموکراتیک که در آن همه شرکت کنند و نتایج آن مورد قبول همه باشد و به انتقال آرام و مسالمت آمیز قدرت بینجامد به پایان برساند.
المنفی از کار کمیته مشترک نظامی لیبی (۵+۵) و گام های عملی و ملموس آن، از آتش بس تا رسیدن به یک برنامه اقدام جامع برای خروج مزدوران و نیروهای خارجی تقدیر کرد.
وی افزود: شورای ریاستی با جدیت با کمیته مشترک نظامی (۵+۵) و طرف های مختلف درگیر برای برقراری آتش بس و گشودن مسیر زمینی که شرق و غرب کشور را به هم پیوند میدهد، همکاری کرد.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل نیز در سخنرانی ضبط شده ای که برای شرکت کنندگان در کنفرانس بین المللی در پاریس فرستاد، از همه احزاب سیاسی لیبی خواست تا در انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی شرکت کنند.
او در این رابطه خاطرنشان کرد که مشارکت در این دو انتخابات، "گام ضروری پیشرو در مسیر برقراری صلح و ثبات" است.
احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب هم گفت که کنفرانس بین المللی پاریس در مورد لیبی "نقطه عطفی مهم و تعیین کننده برای حرکت مثبت در مسیر منافع لیبی است."
وی عنوان داشت که این کنفرانس "فرصتی برای ارزیابی مجدد وضعیت کشور لیبی است.
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه هم اعلام کرد که انتخابات در لیبی باید به گونهای برگزار شود که در اعتبار آن تردیدی باقی نماند.
لاوروف گفت: ما نباید روی تاریخ خاصی تمرکز کنیم، بلکه باید روی آماده سازی خوب روند انتخابات تمرکز کنیم تا این انتخابات فرصتی برای زیر سوال بردن آن باقی نگذارد.
وی بر لزوم مشارکت همه نیروهای سیاسی در کشور تاکید کرد و گفت: به نظر من این بسیار مهم است و ما امروز در مورد آن صحبت کردیم و همه نیروهای سیاسی از جمله حامیان رژیم معمر قذافی باید این امکان را داشته باشند که نامزدهای خود را برای شرکت در آن انتخابات معرفی کنند.
کنفرانس پاریس با حضور رهبران نزدیک به ۳۰ کشور جمعه ۱۲ نوامبر، در پاریس با هدف "حمایت بین المللی از تداوم انتقال سیاسی قدرت در لیبی و برگزاری انتخابات در زمان مقرر" برگزار شد.
مقاماتی چون امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و ماریو دراگی، نخست وزیر ایتالیا که کشورهایشان در برپایی این نشست، نقش مستقیم داشتند، در این همایش حضور یافتند.
همچنین عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری مصر، کامالا هریس، معاون رئیس جمهوری آمریکا، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز در این کنفرانس شرکت کردند.
خبرگزاری رویترز جمعه پیشنویس نتایج کنفرانس لیبی را که در پاریس برگزار شد، منتشر کرده و اعلام کرده بود که قدرتهای جهانی برای اعمال تحریمها علیه هر کسی که روند انتخابات و انتقال سیاسی در لیبی را مختل کند، فشار خواهند آورد.
برگزاری انتخابات برای انتخاب رئیس جمهور و پارلمان جدید لیبی همچنان در هاله ای از ابهام قرار دارد و با وجودی که تنها ۶ هفته تا زمان انتخابات باقی مانده، اختلاف نظر بین جناح ها و نهادهای سیاسی رقیب در شرق و غرب بر سر قوانینی که جدول زمانی انتخابات بر اساس آن تنظیم شده و مجری آن ادامه دارد.
این مناقشه روند صلح گستردهتری را که شامل تلاشها برای متحد کردن نهادهای دولتی و خروج مزدوران خارجی است که علیرغم آتشبس در خطوط مقدم جبهه مستقر هستند، تهدید میکند.
انتهای پیام
نظرات