به گزارش ایسنا، اظهارات مقام انرژی ارشد عربستان سعودی که بزرگترین تولیدکننده عضو اوپک است، در نشست اقلیمی سازمان ملل متحد (COP26) به میزبانی انگلیس در اسکاتلند مطرح شد. این کنفرانس با هدف دریافت تعهد از سران جهان برای کاهش انتشار گاز گلخانه ای به خصوص در حوزه نفت، زغال سنگ و گاز برگزار می شود.
شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی در این نشست گفت: ضروری است که بدون جانبداری به نفع یا علیه هیچ منبع انرژی، تنوع راهکارهای اقلیمی و اهمیت کاهش آلایندگی که در توافق اقلیمی پاریس مقرر شده است، را به رسمیت بشناسیم.
وی در ادامه افزود: مذاکره کنندگان باید نسبت به شرایط ویژه کشورهای کمتر توسعه یافته که بعضی از آنها در برابر درخواستها برای فاصله گرفتن جدی از سوختهای فسیلی به دلیل هزینه های اقتصادی آن مقاومت می کنند، آگاه باشند. ما باید با یکدیگر برای کمک به این کشورها برای خنثی کردن تاثیر سیاستهای تغییرات اقلیمی بدون به مخاطره انداختن توسعه پایدار آنها کار کنیم.
محمد بارکیندو، دبیرکل نیجریه ای اوپک اظهار کرد: این روایت که گذار انرژی از نفت و سایر سوختهای فسیلی به تجدیدپذیرها است، گمراه کننده است.
مدافعات نفت، گاز و زغال سنگ مدتهاست استدلال می کنند فناوریهایی نظیر جمع آوری و نگهداری کربن که در آن آلایندگیها گرفته و در زیرزمین نگهداری می شوند، می تواند به اقتصادها اجازه دهد به مصرف سوختهای فسیلی ادامه دهند.
کنشگرهای اقلیمی این استدلالها را رد کرده و می گویند این فناوری گران و در ابعاد گسترده ثابت نشده است و تنها پوششی برای صنایع آلاینده به منظور ادامه فعالیتشان فراهم می کند.
چندین مقام حاضر در مذاکرات گلاسکو به رویترز گفتند: عربستان سعودی مانع پیشرفت مذاکرات به سمت یک توافق قوی شده است.
شاهزاده عبدالعزیز گفت: آنچه شما شنیدهاید، ادعاهای نادرست و یک تقلب و دروغ بوده است.
بر اساس گزارش رویترز، وی در پاسخ به این که آیا قبول دارد سوختهای فسیلی عامل اصلی تغییرات اقلیمی هستند، گفت: نه تصور می کنم راه خوبی پیش رو وجود دارد. ما باید از همه منابع تا زمانی که مربوط به خنثی کردن تغییرات اقلیمی هستند، استفاده کنیم.
انتهای پیام
نظرات