احمد مومنی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه مهم ترین دلیل تولید مونواکسید کربن، سوخت ناقص گاز است، تصریح کرد: نبود اکسیژن کافی در محیط سبب سوخت ناقص گاز و تولید مونو اکسید کربن میشود.
وی ادامه داد: سوخت ناقص گاز علل مختلفی مانند بسته بودن منافذ و جلوگیری از رسیدن اکسیژن، نقص فنی دارد؛ اگر شعله وسایل گازسوز، آبی باشد نشان دهنده سوختن صحیح گاز مونو اکسید کربن است، در غیر اینصورت باید نسبت به رفع مشکل وسیله گازسوز اقدام کرد.
مدیر روابط عمومی شرکت گاز استان به علائم گازگرفتگی نظیر سردرد، خواب آلودگی، تهوع، استفراغ، تپش قلب و کاهش هوشیاری اشاره کرد و گفت: نتیجه بی توجهی به نکات ایمنی و علائم یاد شده، می تواند آسیب دائمی عصبی، کما و مرگ باشد.
وی تصریح کرد: ۷۴ حادثه در رابطه با گاز گرفتگی و اشتعال در سال ۹۹ اتفاق افتاده که ۲۵ مورد آن مربوط به استفاده از اجاق گاز و وسایل گرمایشی غیر استاندارد، ۱۰ مورد به دلیل عدم استفاده از بست فلزی گاز و یا نقص در عملکردآن، ۱۱ مورد قرارگرفتن ماده قابل اشتعال مانند پرده و ... در مجاورت شعله آتش وسایل گاز سوز، ۹ مورد به دلیل نشت از شلنگ (پارگی، فرسودگی و پوسیدگی شلنگ)، ۱۰ مورد بخاطر نقص در عملکرد دودکش ها و باقی موارد مرتبط با نشت گاز است.
مومنی با بیان اینکه ۷۳ درصد تولید گاز حاصل از احتراق، ناشی از نقص در عملکرد دودکش ها است، اظهار کرد: دودکش ها به دو بخش تقسیم میشوند ابتدا قسمتی است که توسط لوله فلزی از بخاری به لوله سیمانی متصل میشود و قسمت دیگر از لوله سیمانی تا پشت بام امتداد خواهد داشت.
وی ویژگی های دودکش مناسب و شرایط استفاده از دودکش ها را اینگونه عنوان کرد: دودکش هر وسیله گرمایشی باید مجزا باشد و کلاهک مجزا و استاندارد داشته باشد چراکه در منظم سوختن وسیله گاز سوز تاثیر گذار است.
وی با بیان اینکه دودکش باید روی پایه مناسب نصب شود، افزود: قبل از نصب بخاری یا آبرگرمکن باید مسیر دودکش بررسی و کلاهک دودکش هر چند وقت یک بار بررسی شود.
مومنی تاکید کرد: دودکش نباید از پنجره به بیرون هدایت شود زیرا بخار آب باعث جذب مونو اکسید کربن میشود و راه لوله بخاری را مسدود می کند.
وی ادامه داد: دودکش های توکار از پشت بام باید فاصله داشته باشد و عبور آن از فضای داخل سقف کاذب خطرآفرین و ممنوع است.
روابط عمومی شرکت گاز استان با اشاره به اینکه مونو اکسید کربن ۲۵۰ برابر بیشتراز اکسیژن قابلیت ترکیب شدن با گلبول های خون را دارد، بیان کرد: خارج کردن افراد مصدوم از محیط آلوده و قرار دادن آنها در محیط باز از مهمترین اقدامات اولیه در مواجهه با مسمویت گاز مونوکسید کربن محسوب میشود.
مومنی در پایان، آمار گاز گرفتگی در سال جاری تا کنون را یک نفر اعلام کرد.
انتهای پیام
نظرات