نادر رابطی در گفتوگو با ایسنا، با تاکید بر رعایت موارد مربوط به نصب بخاری در این فصل، اظهار کرد: مسمومیت با گاز منوکسید کربن؛ کشندهترین مسمومیت غیرعمدی در کشور است و شیوع آن در فصل سرما به دلیل فعالیت وسایل گازسوز افزایش مییابد، به همین خاطر از مردم درخواست میشود مراقب روزهای سرد پیش رو باشند.
وی افزود: مسمومیت با مونواکسید کربن یا گازگرفتگی، مسمومیتی است که به خاطر تنفس گاز خطرناک کربن مونوکسید ایجاد شده و به وسیله انواع وسایل گازسوز مانند بخاری، آبگرمکن، پیکنیک و حتی ذغال ایجاد میشود. اغلب این مسمومیتها که با شروع فصل سرد سال دیده میشود؛ به دلیل نبود تهویه مناسب در یک مکان است که اگر دودکش یا تهویه یک مکان مسدود باشد، گاز کربن مونوکسید منتشر شده و موجب مسمومیت و در نهایت مرگ میشود.
این مسئول ادامه داد: استفاده از وسایل گازسوز و گرمایشی بدون دودکش، نقص در دودکش و نشت گاز به فضای مسکونی، استفاده از وسایل خوراکپزی برای گرمایش، به کارگیری روشنایی گازی به مدت طولانی به ویژه در فضای بدون تهویه، آبگرمکنهای دیواری و زمینی به ویژه وقتی که دودکش مناسب ندارند، ضعف در دودکش شومینه، معیوب بودن مشعل شوفاژ، خودروی روشن در پارکینگ، نبودن تهویه درست و مناسب در محیط، نقص فنی در وسایل گرمازا و نقص فنی در شبکه تهویه لولهکشی آبگرمکنها، بخاریها، شومینهها از منابع تولید گاز مونوکسید کربن در ساختمانها است.
مدیر روابطعمومی شرکت گاز استان زنجان تصریح کرد: هر وسیله گازسوز باید به یک شیر مستقل وصل شود، استفاده از یک شیر و گرفتن انشعاب از آن برای چند وسیله گازسوز غیراستاندارد و ممنوع است و شیرهایی که مورد استفاده نیست؛ باید با درپوش مسدود شود، باید توجه داشت هر وسیله گازسوز مانند بخاری و آبگرمکن نیازمند دودکشی مستقل با کلاهک H شکل است.
رابطی یادآور شد: کلاهک دودکش بخاری نیز به شکل دورهای باید مورد بازدید قرار گیرد، باید بررسی شود که این کلاهک در جای خود قرار گرفته و توسط باد و طوفان جابهجا نشده باشد. در صورتی که کلاهک در جای خود نبوده یا جابهجا شده باشد؛ باید آن را در جای خود قرار داد؛ چراکه نبودن کلاهک دودکش سبب وارد شدن اجسام خارجی و برف و باران به فضای داخل دودکش شده و احتمال انسداد آن را افزایش داده و انسداد دودکش سبب جلوگیری از خروج محصولات احتراق و در نتیجه سوختن ناقص وسیله گازسوز و گازگرفتگی ساکنان خواهد شد.
این مسئول خاطرنشان کرد: در صورتی که شهروندان متوجه نشت گاز شده و احساس کردند گاز در داخل فضای خانه پر شده است، ابتدا باید دربها و پنجرهها را باز کرده، از کشیدن سیگار و یا زدن کبریت و یا کلید برق و یا روشن کردن لوازم برقی خودداری کنند تا هیچ منبع قابل اشتعالی را به وجود نیاورند.
انتهای پیام
نظرات