«حسین فلاح» در وصف بافت تاریخی میبد، اظهار کرد: زیباییهای آن را هنگامی حس میکنی که در کوچههای آشتی کنان قدم بزنی و گل انارهایش را که از چینه خشتهای بلند به پیشوازت سر تعظیم فرود آورده است را بنگری.
وی با بیان این که گنجینه با ارزش تاریخی و فرهنگی با گذر از فراز و فرودهای اقلیمی و دورههای مختلف به دست ما رسیده است، گفت: امروزه توانستیم آن را در قاب تاریخ آنطور که به ما هویت بخشیده است، نگه داریم.
فرماندار با بیان این که در این دوره غبار فراموشی از سیمای بخشی زیادی از آثار و بناهای تاریخی زدوده و به رونق اقتصادی و گردشگری آن افزوده شده است، گفت: نقطههای درخشانی که میتوان در کوچهپسکوچههای بافت تاریخی جستجو کرد شامل گنجینههای گرانسنگی که از چینههای خشتی و زیر خروارها خاک تا آسیابهای آبی و تک بناها جان گرفتهاند و در کنار آنها گنجینههای صنایعدستی که از فراموشی بیرون آمدند.
وی با بیان این که در این دوره هنر صنعت زیلو جهانی شده است، تصریح کرد: آسیابهای آبی و حمامهای قدیمی یکی پس از دیگری از زیرخاک بیرون آورده شدند، دهها تک بنا به بوم گردی تبدیل شدند و کوچهها و معابر رنگ میراثی به خود گرفتند.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی فرمانداری میبد، فلاح در پایان مرمت شش آسیاب آبی، پنج گرمابه سنتی، پنج قلعه، ۱۵۰ خانه قدیمی، هفت مسجد و حسینیه، ۱۰ آبانبار، هشت تک بنای تاریخی، راهاندازی سه آسیاب آبی، سه موزه، ۱۰ بوم گردی، مرمت بیت آیتالله حائری مؤسس حوزه علمیه قم با بیش از ۳۰ میلیارد تومان اعتبار را از اقدامات مهم در حوزه میراث فرهنگی در سالهای اخیر نام برد.
انتهای پیام
نظرات