• شنبه / ۱۵ آبان ۱۴۰۰ / ۱۷:۱۱
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1400081511500
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

استاندار خراسان جنوبی پیشنهاد داد:

ضرورت توجه شورا و شهرداری به ۳ رکن اشتغال، اقتصاد و معیشت شهروندان

ضرورت توجه شورا و شهرداری به ۳ رکن اشتغال، اقتصاد و معیشت شهروندان

ایسنا/خراسان جنوبی استاندار خراسان جنوبی گفت: شورای اسلامی و شهرداری، اشتغال، اقتصاد و معیشت شهروندان را به عنوان مسئولیتی مهم در دستور کار خود قرار دهند.

حمید ملانوری، امروز شنبه ۱۵ آبان با ارائه این پیشنهاد در جلسه تکریم و معارفه شهرداران سابق و جدید شهر بیرجند، اظهار کرد: خراسان جنوبی، ظرفیت‌های بی نظیری در زمینه‌های کشاورزی، مرز، معدن و گردشگری دارد که می‌توان با فعال سازی آنها ارزش افزوده ایجاد کرده و به معیشت و رفاه خانواده‌ها کمک کرد.

به گزارش ایسنا، وی تصریح کرد: شوراهای اسلامی و شهرداری‌ها با عنایت به حوزه اختیارات و وظایفی که به عهده دارند، در فعال سازی منابع استان بسیار مؤثرند، لذا لازم است که به این موضوع، ورودی جدی داشته باشند.

استاندار مهیا بودن شرایط خدمت به مردم را از بزرگترین نعمت‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی نام برد و گفت: همه کسانی که به هر دلیل و در هر حوزه ای توفیق خدمت پیدا می کنند باید تمام توان خود را در راه رسیدن به اهداف نظام و خدمت به همنوعان به کار گیرند.

ملانوری، مردم سالاری دینی را از اهداف انقلاب برشمرد و تصریح کرد: این دموکراسی از همان بدو پیروزی انقلاب با حضور مردم در انتخابات‌ مختلف نمود پیدا کرده و به این ترتیب اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نمایندگان مجلس خبرگان رهبری و رئیس جمهور توسط مردم تعیین می‌شوند.

وی، شوراها را مجالسی محلی نامید که در کوچکترین نقاط جمعیتی عشایری تا بزرگترین شهرها شکل می گیرند و گفت: شورای اسلامی به عنوان حلقه اتصال مردم و دولت، فرصت بزرگی برای خدمت به مردم است.

استاندار، شوراهای اسلامی شهر و روستا را با اهمیت ترین ظرفیت در بحث مدیریت سیاسی و اجتماعی کشور عنوان کرد و یادآور شد: گاه نحوه شکل گیری شوراهای اسلامی، در سرنوشت انتخابات های مجلس شورای اسلامی و ریاست جمهوری، نقشی تعیین کننده و تأثیرگذار دارد.

ملانوری، انتخاب شهردار و دهیار را به عنوان مدیران شهری و روستایی، نخستین و مهمترین وظیفه شوراها برشمرد که در ریل گذاری مدیریت شهری و روستایی نقش مهمی ایفا می‌کند.

وی شهر را موجودی زنده خواند و گفت: شورا، شهرداری و شهروندان به عنوان سه ضلع مدیریت شهری، این موجود زنده را به رشد و کمال می رسانند و چنانچه تعاملی بین این سه ضلع وجود نداشته باشد، شهر با چالش مواجه می‌شود.

به گفته وی؛ مدیریت شهری خوب، مدیریتی است که رکن شهروندان را معنای واقعی درک کند و او را در همه امورات مشارکت بدهد، لذا از مهمترین وظایف شوراها، زمینه سازی برای مشارکت شهروندان است.

استاندار با تأکید بر اینکه شهر بدون مشارکت و حضور جدی شهروندان، رشد نمی‌کند، متذکر شد: هر چه شهرداری و شورا تلاش کنند، چنانچه شهروندان همراه نباشند، رشدی را در شهر شاهد نخواهیم بود، به همین دلیل از ویژگی های مهم و اساسی شورا و شهرداری، توجه به مسایل فرهنگی است.

ملانوری با بیان اینکه سیراب کردن ذائقه بصری شهروندان از بحث‌های مهم مدیریت شهری است، اظهار داشت: چنانچه نتوانیم بین مدیریت شهری با روح و روان شهروندان سازگاری ایجاد کنیم، شهر رشد نمی‌کند.

وی از تأثیر مبلمان شهری بر توان و انرژی شهروندان گفت و تصریح کرد: شهرداری سازمانی تک بعدی نیست که فعالیت‌هایش فقط در بحث خدمات تخصصی شهری خلاصه شود، بلکه عملکردش در همه مسائل جامعه، رشد و توفیق ها، آسیب های اجتماعی، ناهنجاری ها و ... تأثیرگذار است.

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه شهرداری باید خود را مسئول تمام مسائل جامعه بداند و از تلاش‌های شورای پنجم و دکتر جاوید شهردار منتخب این دوره تشکر کرد و گفت: در این دوره، اتفاقات بزرگی در شهر صورت گرفته که مردم فرهیخته شهر آنها را می بینند و قدردان هستند.

ملانوری، از چهار سال دوره فعالیتی شورا، به عنوان دوره ای با کارهای سخت و تبعات فراوان یاد کرد و اظهار داشت: همه اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا باید متوجه تمامی ابعاد این حضور باشند و با علم به این موضوع به این عرصه پا بگذارند.

وی با اشاره به تبعات ناشی از شیوع بیماری کرونا در جهان، یادآور شد: با عنایت به این که تحقیقات و پژوهش ها 51 نوع آسیب را به عنوان تبعات کرونا احصا نموده اند، شوراها باید به این موضوع نیز ورود جدی داشته باشند.

استاندار با تبریک به دکتر بهترین شهردار جدید بیرجند،  شورا را ظرفیت بسیار خوبی برای خدمت عنوان و بیان کرد: شورا و شهرداری باید به گونه ای اقدام کند که سطح رفاه شهروندان ارتقا یابد.

محمدعلی جاوید، شهردار سابق بیرجند نیز در این مراسم با اشاره به دوره مدیریتش، اظهار کرد: شرایطی که در این دوره حکمفرما بود را همه استحضار دارند؛ تحریم های ظالمانه بیش‌تر از همه دوره‌ها و ویروس جهانی کرونا که دو سال از سه سال فعالیت من در این دوران بود مازاد بر مشکلات شد.

وی اظهار کرد: در این شرایط باید وضعیت روز شهرداری را مدیریت می‌کردیم؛ پرداخت حقوق کارکنان، تنظیف شهر، فضای سبز و … و عملا ما نباید هیچ نیم نگاهی به مباحث علمی و برنامه ریزی در بحث عمرانی و زیرساختی می‌داشتیم.

شهردار سابق بیرجند گفت: در سال ۹۶ بودجه شهرداری بیرجند ۶۰ میلیارد تومان بود. در سال گذشته ۲۸۴ میلیارد تومان تحقق پیدا کرد؛ سرانه از ۳۰۰ هزار تومان به یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرد.

شهردار سابق بیرجند با بیان این‌که هیچ نیرویی اضافه نکردیم، اظهار کرد: سیاست شهرداری این است که چالاک باشد و ۱۰۰ نیرو بازنشست کردیم و تا به امروز حقوق و مزایای این ۱۰۰ نفر پرداخت شده است. لودر، کامیون و … برای شهرداری خرید و به تجهیزات افزوده شد.

جاوید بیان کرد: در حوزه پارک‌ها ۱۲ پارک را کلنگ‌زنی کرده و ۹ پارک را به بهره برداری رساندیم. دو پارک دیگر تا ۹۵ درصد پیشرفت داشته و در اول شهریور ماه آماده بهره‌برداری بوده است.

وی بیان کرد: ایجاد پارک نشاط برای پیاده روی، ایجاد پارک خطی در مهرشهر با بهترین کیفیت و مصالح، پارک جنگلی بیرجند که یک محیط و فرصت استثنایی که به یک تهدید تبدیل شده بود با اجرای چند پروژه در آن که هر کدام پروژه جدایی بود در زمینی به مساحت ۴۰ هکتار اجرا کردیم. دهها زمین ورزشی برای بانوان و آقایان، دریاچه مصنوعی با اعتبار سه میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان، باغ پرندگان، شهربازی، پارکینگ‌های متناسب، المان ورودی و … که در خور شان مرکز استان خراسان جنوبی باشد در پارک جنگلی ایجاد شد.

شهردار سابق بیرجند به پارک‌هایی که در محلات مختلف طی این چند سال ایجاده شده اشاره کرد و گفت: تنها اعتباری که ما از دولت در خصوص اجرای این پارک‌ها گرفتیم در پارک چنگلی از ۳۰ میلیارد تومانی که هزینه کردیم یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان بود در پارک احمدی روشن هم حدود یک میلیارد و نیم هزینه شد و مابقی هزینه‌ها نقدا از محل اعتبارات شهرداری پرداخت شده است.

جاوید بیان کرد: در حوزه خدمات شهری اولین مصوبه شورای شهر احداث بازارچه در شمال شهر بود که این بازارچه با استعداد ۲۸۰ غرفه با خیابان کشی، پارکینگ و روشنایی احداث شد.

وی افزود: دومین مصوبه شورای شهر در مورد مکانیزه شدن پسماند شهری بود با ۷٫۵ میلیارد تومان اعتبار از محل منابع داخلی در هفته دولت آماده بهره‌برداری بود که یک ماه زودتر من از بیرجند رفتم.

شهردار سابق بیرجند بیان کرد: مرکز متکدیان را ساماندهی کرده و در حال حاضر در حد یک هتل برای خدمات دهی به متکدیان در حال استفاده کردن است.

جاوید به حوزه فرهنگی اشاره کرد و تصریح کرد: نمی‌خواهم گزارش آسفالت و جدول کشی بدهم چراکه کارهای روزانه شهرداری است، می‌خواهم گزارش کارهایی را بدهم که دل، مدیریت و شهامت برای انجام دادن می‌خواهد.

وی به فرهنگسرای شهر اشاره کرد و ادامه داد: ۴۸ میلیارد تومان از محل منابع داخلی شهرداری در اینجا هزینه شده است و در حال حاضر لذت و استفاده از این فرهنگسرا را شهروندان می‌برند و من هیچی از این فرهنگسرا با خودم نبردم.

شهردار سابق اظهار کرد: افق نگاه ما افق کوتاهی نبود و ۶ هزار متر مربع ساختمان اینجا است. ۲۰ هزار متر مربع محوطه سازی با بهترین مصالح انجام شده است.

جاوید اظهار کرد: دیوار یخدان که بخشی از تاریخ شهر بیرجند بود و در حال از بین رفتن بود را بهسازی کردیم.

وی با بیان این‌که اگر شهرداری فرهنگ‌سرا را ایجاد و دیوار یخی را مرمت نمی‌کرد چه کسی می‌خواست انجام دهد، گفت: در حال حاضر با سه برابر اعتبارات هزینه شده شما نمی‌توانید فرهنگسرا ایجاد و دیوار یخی را مرمت کنید اما ما ایجاد کردیم.

جاوید بیان کرد: میدان اجتماعات را به وسعت ۱۱ هکتار تملک، طراحی و کلنگ زنی کردیم و عملیات اجرایی آغاز شد. اگر ۷٫۵ هکتار از این اراضی را بنده تملک نمی‌کردم احتمال داشت الان ساخت و ساز شود و ما این اقدام را در قلب شهر انجام دادیم. اگر بخشی که از فضای شهرداری بود به میدان اجتماعات اختصاص نمی‌دادیم احتمال داشت به سمت خرید و فروش برود.

وی به میدان های ایجاد شده در شهر بیرجند اشاره کرد و افزود: ایجاد میدان شهدا، میدان عروج به مبلغ ۵۵۰ میلیون تومان به مناسبت یادواره  دو هزار شهید، میدان آیت الله عبادی، میدان توحید، انقلاب و الهیه از جمله میدان‌های احداث شده است؛ در حوزه عمران، حمل و نقل و ترافیک نیز ۲۱ دستگاه اتوبوس خریداری شد.

جاوید به خیابان علامه فرزان که با نام موسی بن جعفر (ع) شناخته می‌شود اشاره و بیان کرد: این خیابان از سال ۸۵ تا ۹۶ بلاتکلیف بود. ۱۳ واحد تجاری در دهانه این خیابان و ۵ واحد مسکونی را تملک کردیم. پل موسی بن جعفر(ع) نیمه کاره بود که به اتمام رسید.

وی در مورد ورودی‌های شهر بیرجند، گفت: برای میدان آیت الله عبادی سه میلیارد تومان هزینه شد. بلوار محدود به میدان ابن حسام خوسفی چند خطه و آیلند گزاری شد. در محدوده پلیس راه و میدان شهید سلیمانی نیز عملیات تسطیح سازی، خاک برداری، آیلند و … اجرا شد.

شهردار سابق بیرجند به پارکینگ طبقاتی حکیم نزاری اشاره و اظهار کرد: چندین زمین برای ساخت پارکینگ تملک شده که آماده است و در فازهای بعدی پارکینگ‌ها احداث می‌شود.

مهدی بهترین، شهردار جدید بیرجند نیز در این مراسم اظهار کرد: پیرو صدور گام دوم انقلاب، شهرداری بیرجند بر اساس سه اصل ارزشی، عدالت محور و فساد ستیز آغاز بکار کرده وطی طریق خواهد کرد.

وی افزود: در این دوره نه تنها عملیات عمرانی و شهرسازی ادامه خواهد داشت بلکه با شدت بیشتر و سلیقه بهتر همراه خواهد بود. رسیدگی هر چه بهتر به فضای سبز و ایجاد تنوع در کاشت درختان در شهر، حمل و نقل و جابجایی مسافر با تاکید بر اصول بهداشتی و زیست محیطی، ایجاد نشاط اجتماعی، سرزندگی شهری و توجه هر چه بیشتر به امور فرهنگی شهر، بهینه سازی سازمان آتشنشانی، توجه ویژه به طرح جامع و طرح تفضیلی شهر بیرجند، اجرایی نمودن طرح جامع ترافیک شهر بیرجند، تاکید بر راه اندازی و گسترش مرکز پردازش پسماند، استفاده از ظرفیت فکری نخبگان و شهروندان، ایجاد نظم اداری و مالی در جهت سالم سازی اداری، از جمله برنامه‌های پیش‌بینی شده برای شهرداری بیرجند است.

شهردار بیرجند بیان کرد: اجرای طرح پسماند در شورای چهارم بیرجند که من عضو آن بودم مطرح شد و مصوب کردیم که سایت پردازش زباله شکل بگیرد.

در این مراسم از چهار سال تلاش " محمدعلی جاوید"  شهردار سابق بیرجند تقدیر و "مهدی بهترین" به عنوان شهردار جدید این شهر معارفه شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha