• شنبه / ۱۵ آبان ۱۴۰۰ / ۱۲:۲۸
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1400081511094
  • خبرنگار : 30054

کیفیت روابط خانواده و اقدامات زوج درمانی

کیفیت روابط خانواده و اقدامات زوج درمانی

یکی از عوامل مهم برای خوشبختی افراد کیفیت روابط بین فردی آنها است. روابط زوجی، به عنوان زیر مجموعه‌ای از روابط مهم بین فردی، یکی از قلمروهایی است که افراد در آن یک زندگی معنا دار و رضایت بخش را جستجو می‌کنند.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام انتخاب نو، شایع‌ترین نگرانی‌های زوجین که باعث می‌شود به زوج درمانگر مراجعه کنند عبارت است از: بی‌تفاوتی عاطفی و تعهد ضعیف نسبت به یکدیگر، کشمکش‌ها و نزاع های مربوط به قدرت و نظارت، مشکلات ارتباطی، شکاکیت و بی وفایی، تعارض های ارزشی، تعارض‌های مربوط به نقش جنسیتی و مسائل مربوط به سوءرفتار و بد زبانی. همچنین، آنها ممکن است زمانی که یک یا هر دویشان دارای درجه‌ای از آسیب‌شناسی روانی هستند مانند افسردگی، اضطراب و... جهت درمان و بهبود کیفیت روابطشان اقدام کنند.

چگونه می‌توان کیفیت مطلوبی در روابط زوجین ایجاد کرد؟

کیفیت روابط خانواده و اقدامات زوج درمانی

داشتن انتظارات متعادل، منطقی و مشترک:

بر اساس مطالعات خانواده درمانی زوج‌ها باید انتظارات متعادل، منطقی و مشترکی درباره رابطه‌شان داشته باشند. هر یک از طرفین در خانواده‌ای متفاوت بزرگ شده‌اند و دیدگاه‌ها، تجارب و تصورات متفاوتی دارند. و انتظارات متفاوت ممکن است اختلافاتی را بین زوجین ایجاد کند. به همین دلیل بیشتر اوقات، زوج‌ها باید بپذیرند که انتظاراتشان از رابطه باید روشن و منصفانه باشد. زوجها باید بپذیرند که حضور در یک رابطه بلند مدت مستلزم میزان قابل توجهی از سخت کوشی است و باید یاد بگیرند که چگونه نسبت به هم سرشار از توجه و مراقبت باشند و از این راه می‌توانند به کیفیت مطلوب در رابطه‌شان دست پیدا کنند.

هنر نزدیک بودن به یکدیگر:

زوج‌ها باید هنر نزدیک بودن به یکدیگر را علیرغم اختلافات سخت و حل نشده یاد بگیرند. اختلاف یک واقعیت سرسخت و اجتناب‌ناپذیر برای زوجین است و بیشتر زوج‌ها با جنگ، دوری و سردی به اختلافات میان فردی واکنش نشان می‌دهند. زوج‌ها یا بیشتر از قبل یکدیگر را مورد انتقاد و حمله قرار می‌دهند و یا از هم روی بر می‌گردانند و یا از لحاظ احساسی خاموش می‌شوند. این موارد کیفیت رابطه آنها را بسیار کاهش می‌دهد. زوج درمانی به زوجین آموزش می‌دهد تا با شیوه‌ای غیرانتقادی واکنش دهند. دکتر نسرین باقری بیان می‌کند که اختلافات سازنده با روش‌های مناسب و با استفاده از قوانینی که مورد توافق طرفین است به زوجها اجازه می‌دهد تا اختلاف خود را برطرف کنند و این روش به آنها کمک می‌کند تا صمیمیت و دوستی خود را نیز حفظ کنند و باید یاد بگیرند که مشکلشان را از صمیمیت متمایز سازند و زوجها باید یاد بگیرند که چگونه کشمکش‌هایشان را محدود به مدیریت زندگیشان کنند ولی ارتباط صمیمانه خود را نیز حفظ کنند.

حل مسائل به صورت مشترک و تلاش برای پایداری و تقویت رابطه:

زوج‌ها باید یاد بگیرند که چگونه در حل مسائل زندگی مشترک شریک خوبی باشند و در این حین راههایی برای پایداری و تقویت جنبه عاشقانه و صمیمی زندگی مشترک داشته باشند. بیشتر ما خواهان رابطه‌ای بی‌نقص هستیم اما برای ایجاد رابطه‌ای با کیفیت باید برنامه‌ریزی مشخصی برای مدیریت زندگی مشترک و برای نزدیک بودن به هم و صمیمیت داشته باشیم.

مهارت‌های ارتباطی:

ما صرف نظر از این که سخت برای یکدیگر تلاش می کنیم، احساسات یکدیگر را جریحه‌دار می‌کنیم. زوجین باید جبران کردن را یاد بگیرند و بخشش را تمرین کنند. گفتن "متاسفم" و"عذر خواهیت را می‌پذیرم" در مجموعه مهارتهای ارتباطی زوجها اهمیت دارد. این کار درباره رنجش‌هایی که وارد زندگی روزمره ما می‌شوند و نیز درباره خطاهای بزرگ صدق می‌کند. وقتی احساسات یکی از زوجین جریحه دار می‌شود، طرف مقابل غالبا با حالت تدافعی واکنش نشان می‌دهد و تلاش می‌کند تا رفتارش را توجیه کند یا نشان دهد که نیتش مثبت بوده است. و در این مسیر زوج‌ها در دام بحث درباره این که چه کسی موجب رنجش شده است یا چه کسی حساسیت نشان می‌دهد، گرفتار می‌شوند. دکتر محمدرضا تابع جماعت بیان می‌کند که زوج‌ها باید یاد بگیرند که چگونه ماهرانه نسبت به رفتار یکدیگر بازخورد نشان دهند و چگونه بازخوردها را بیش از حد به خود نگیرند و همچنین مهارتهای بیان مسئله و صحبت درباره رنجش، خشم و ناامیدی خود و در کنار آن مهارت گوش دادن با مهربانی و همدلی را نیز یاد بگیرند.

درک متقابل:

زوج‌ها باید یاد بگیرند که محدودیتها، شکست‌ها و آسیب پذیری یکدیگر را با ملایمات و مهربانی درک کنند. تقریبا همه ما در دوران کودکی و روابطمان با فردی دیگر در گذشته آسیب دیده و زخمی شده‌ایم و احساس احتیاط و عدم امنیت را با خود وارد ازدواجمان می‌کنیم. برای ایجاد کیفیت مطلوب در زندگی مشترک، زوجین باید یکدیگر را درک کنند و با همدردی و مهربانی برخورد کنند.

کیفیت روابط خانواده و اقدامات زوج درمانی

رابطه زوجین، رابطه‌ای منحصر به فرد است که در آن، فرد از یک سو عمیق ترین دوستی و صمیمیت را تجربه می‌کند و از سوی دیگر ممکن است با شدیدترین آسیبها که التیام آن مدتها زمان می‌برد، مواجه شود. موفقیت در این رابطه می‌تواند زمینه ساز رشد شخصی و خود شکوفایی شود و در عین حال شکست در آن سرگشتگی و بی‌حاصلی را به همراه دارد. برای بهبود کیفیت رابطه مستلزم یادگیری مهارتهای لازم است که برای دریافت آموزشهای لازم می‌توانید با بهترین روانشناسان از لیست مراکز روانشناسی نظیر مرکز مشاوره انتخاب نو در ارتباط باشید.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha