• شنبه / ۱۵ آبان ۱۴۰۰ / ۱۲:۱۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400081511082
  • خبرنگار : 71661

وزیر خارجه ترکیه: عجله‌ای برای به رسمیت شناختن طالبان نداریم

وزیر خارجه ترکیه: عجله‌ای برای به رسمیت شناختن طالبان نداریم
سرپرست وزارت خارجه طالبان در نخستین سفرش به ترکیه در ماه گذشته میلادی

وزیر امور خارجه ترکیه با بیان اینکه این کشور عجله‌ای برای به رسمیت شناختن دولت طالبان ندارد، گفت که آنکارا در حال افزایش تدریجی تعاملاتش با دولت جدید کابل است.

به گزارش ایسنا به نقل از دیلی‌صباح، مولود چاووش‌اوغلو، وزیر خارجه ترکیه، که بودجه ۲۰۲۲ این وزارتخانه و دیگر موسسات مرتبطش را به کمیته برنامه‌ریزی و بودجه مجلس ترکیه ارائه کرد، درخصوص سیاست خارجه ترکیه در مورد افغانستان، گفت که آنکارا نمی‌تواند نسبت به افغانستان بی‌تفاوت باشد.

چاووش‌اوغلو گفت: ما علاوه بر روابط تاریخی خود، با افغانستان نَسَب مشترک داشته و در بسیاری از زمینه‌ها حضور و سرمایه‌گذاری‌ داریم. باید تروریسم، مهاجرت و خطرات مواد مخدر از مبدا افغانستان متوقف شده و از فروپاشی اقتصادی و بحران انسانی جلوگیری شود.

او با بیان اینکه اگر جلوی این خطرات در خود افغانستان گرفته نشود، عواقبش دامن همه را خواهد گرفت، گفت: به همین دلایل، ما تعامل تدریجی با طالبان، حمایت در مسائل بشردوستانه و دیپلماسی فعال در عرصه بین‌المللی را دنبال می‌کنیم. علاوه بر این، جامعه بین‌المللی، به طور کلی، سیاست تعامل تدریجی با طالبان را اعمال می‌کند. ما (نیز) عجله نداریم و به روش دیگر کشورها عمل خواهیم کرد.

چاووش‌اوغلو گفت که در دیدارش با معاون سرپرست وزارت خارجه دولت موقت طالبان افغانستان، بر اهمیت تشکیل یک دولت فراگیر برای ثبات دائمی، تاکید کرده است.

یک هیئت بلندپایه به سرپرستی امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه دولت موقت طالبان، ماه گذشته برای گفتگو با مقامات ارشد ترکیه، به این کشور سفر کرد.

این اولین ارتباط در سطح بالا بین ترکیه و دولت جدید افغانستان پس از به دست گرفتن قدرت توسط طالبان در ۱۵ اوت بود.

چاووش‌اوغلو پس از این دیدار، به خبرنگاران گفت که به رسمیت شناختن طالبان و تعامل با آن‌ها دو موضوع متفاوت است. وی افزود که ترکیه بر نیاز به یک دولت فراگیر تاکید کرده و انتظارات خود را در مورد امنیت فرودگاه بین‌المللی حامد کرزای بیان کرده است.

او همچنین گفت "آنها از ما درخواست کمک‌های بشردوستانه و ادامه سرمایه گذاری در آنجا را کردند" و افزود که طرف ترکیه بار دیگر توصیه‌های خود را در مورد تحصیل دختران و اشتغال زنان یادآور شد.

وی در ادامه درباره مهاجران افغان گفت: رهبران طالبان گفتند که اگر آن‌ها (مهاجران افغان) بخواهند به کشورشان بازگردند، بهترین حمایت را انجام خواهند داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha