رسول زمانی احمدمحمودی در گفتوگو با ایسنا درخصوص فواید تالابها، اظهار کرد: این مکانها، منبع تولید فرآوردههای طبیعی و منابع آبزیپروری هستند، بهطوری که دو سوم از ماهیانی که مورد استفاده انسان قرار میگیرند در مرحلهای از زندگی خود به تالابها وابسته هستند.
عضو هیات علمی گروه مهندسی محیط زیست دانشگاه شهرکرد افزود: تالابها، زیستگاه غنی از مواد غذایی هستند و برای تخمریزی و پرورش ماهیان، مکانهای مناسبی بهحساب میآیند، همچنین این مکانها، منابع کشاورزی بوده و بسیاری از تالابها بدون اینکه به اراضی زراعی تبدیل شوند از توان تولیدی مطلوبی برای فرآوردههای زراعی در حاشیه خود برخوردار هستند، البته برای کشت و زرع باید حریم تالاب رعایت شود و در نزدیکی تالاب، کشت محصولات مختلف انجام نشود.
وی با اشاره به اینکه تالابها منابع علوفه هستند، ادامه داد: این مکانها برای جامعه دامدار پیرامون خود نقشی مرتع را دارند، از جنبههای دیگر تالابها میتوان به جنبه تفریحی و گردشگری آن اشاره کرد، دسترسی به منابع طبیعی از جمله فاکتورهای مهم این مکانها محسوب میشود.
زمانی اضافه کرد: تغذیه و تخلیه مثبت آبهای زیرزمینی، از دیگر فواید تالابها است و این کارکرد زمانی رخ میدهد که آبهای ذخیره شده در لایههای زیر زمین به سطح زمین راه پیدا کرده و به آبهای سطحی تبدیل میشوند.
عضو هیات علمی گروه مهندسی محیط زیست دانشگاه شهرکرد در خصوص نقش تالابها در کاهش خشکسالی، گفت: تالابها موجب حفظ آب و هوای محلی و بازگشت رطوبت به اتمسفر پیرامون میشوند، قطعا با نابودی تالابها، میزان بارندگیهای محلی کاهش پیدا کرده و بر فعالیتهای جوامع محلی نیز تاثیر منفی میگذارد، در حالی که تثبیت آب و هوا میتواند کشاورزی و سایر فعالیتهای انسانی را تضمین کند.
وی با اشاره به نقش تالابها در افزایش تنوع زیستی، بیان کرد: این مکانها، پناهگاه و محل زیست موجودات مختلفی بوده و بسیاری از این مکانها دارای تراکم قابل توجهی از حیات وحش برجسته و دیدنی هستند، بهطوری که بسیاری از مهرهداران، ماهیها و پرندگان در این مکانها زندگی میکنند.
زمانی در پایان اظهار کرد: حقآبه تالابها، رژیم آبی است که باید در رودخانه جاری باشد تا نیاز موجودات مختلف وابسته به آن تامین شود و در صورتیکه حقآبه رعایت نشود عواقب آن آشکار خواهد شد و حیات موجودات مختلف از جمله ماهیان مختلف به خطر میافتد.
انتهای پیام
نظرات