• شنبه / ۱۵ آبان ۱۴۰۰ / ۰۸:۳۴
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1400081510762
  • خبرنگار : 50194

وقتی پای سلامت مردم در میان است؛

کشتارگاه نور؛ خطری که باید جدی گرفت!

کشتارگاه نور؛ خطری که باید جدی گرفت!
عکس تزیینی است

ایسنا/مازندران ماجرای پرحاشیه کشتارگاه شهرستان نور، همچنان ادامه دارد، کشتارگاهی که با چالش‌ها و حاشیه‌های فراوان، همچنان به کار خود ادامه می‌دهد و به نظر می‌رسد حتی ورود دستگاه قضایی نیز، نتوانسته مشکل را برطرف کند. کشتارگاهی که پس از چندین بار تذکر در سال‌های گذشته به دلیل رعایت نشدن بهداشت، پلمب می‌شود و پس از ورود نهادهای مسئول، با شرط‌های گوناگون، فک پلمب می‌کنند و همچنان این مشکلات ادامه دارد.

رعایت نکردن بهداشت در این کشتارگاه، با توجه به نزدیک بودن دو مرکز دانشگاهی و قطب جمعیتی شهرستان و همچنین وجود یک آبندان تامین کننده مصارف کشاورزی، می‌تواند بسیار خطرناک باشد و در این زمینه، ورود جدی مسئولان و رفع آن مشکل، جای تقدیر دارد.

کشتارگاه نور برای رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی دارد

علی شادمان فرماندار شهرستان نور در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: گوشت قرمز به عنوان یک پروتئین حیوانی در سبد غذایی مردم بسیار مهم است و باید به گونه ای مدیریت شود تا برای رسیدن به دست مصرف کننده کیفیت لازم را از نظر مسئولین بهداشتی و دامپزشکی داشته باشد.

وی تصریح کرد: ساختمان کشتارگاه قدیمی بوده و برای رسیدن به یک کشتارگاه صنعتی فاصله زیادی وجود دارد.

فرماندار شهرستان نور خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی از قصاب ها نسبت به نحوه کشتار و تحویل لاشه و تعاملات با مدیریت کشتارگاه دچار اختلاف نظر بودند که تلاش داریم اختلافات بین قصابان و مدیریت جمع بندی، تصمیم سازی و تعیین وظایف صورت گیرد.

شادمان افزود: در گذشته کشتارگاه نور یک سری نواقصی را داشت که پس از پیگیری از طریق شهرداری و اقداماتی از جمله تصفیه خانه و لاشه سوز و پیش سرد کن ، تغییراتی انجام شد اما برای رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی وجود دارد.

وی ادامه داد: شهرداری نور باید بعضی از اشکالات زیر ساختی را تلاش و نسبت به حل آن اقدام کند.

فرماندار شهرستان نور گفت: خونابه‌ها مستقیم وارد تصفیه خانه می شود که باید مدیریت و برای مصارف دیگر جمع آوری شود.

شادمان یادآورشد: با توجه به اینکه کشتار خوبی در این کشتارگاه انجام می شود، بنایراین باید برای قسمتی از مشکلات بهداشتی در جلسات حوزه سلامت الزاماتی به پیمانکار و شهرداری درنظر گرفته شود.

*وضعیت زیست محیطی کشتارگاه نور مطلوب نیست

عباس بابایی رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان نور نیز در این زمینه در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: متاسفانه به دلیل مشکلات شدید در سیستم تصفیه کشتارگاه و همچنین مشکلات زیست محیطی که کشتارگاه به وجود آورده بود بارها اخطار داده شد و اقداماتی هم صورت گرفت و حتی یک بار در سال ۹۷ نسبت به تعطیلی واحد اقدام شد اما به دلیل ضرورت توزیع گوشت و به وجود نیامدن بحران به دستور همکاران قضایی بازگشایی صورت گرفت.

وی با اشاره به اینکه پایش کشتارگاه هر ماه حداقل دوبار صورت می گیرد، تصریح کرد: با توجه به اینکه سازمان محیط زیست یک دستگاه نظارتی است و کارهای اجرایی را نمی تواند انجام دهد اما براساس وظیفه نظارتی پایش و نمونه گیری از خروجی پساب سیستم به درب آزمایشگاه و گرفتن نتایج آنالیز، ابلاغ و اخطار و دادن مهلت و یک اخطار دیگر و بعد اقدام قضایی از جمله کارهای در توان محیط زیست است که البته در مرحله آخر با شکایت و دستور قضایی می توان نسبت به تعطیلی واحد اقدام کرد.

رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان نور خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه کشتارگاه نور نیاز پروتئینی شهر و شهرهای اطراف را تعیین می کند بنابراین نتیجه بر بازگشایی آن بود چراکه بسته بودن کشتارگاه باعث می شد تا گوشت به صورت های دیگر و بدون نظارت به دست مردم برسد.

لاشه‌هایی که به جای معدوم‌ شدن از جنگل سردر می‌آورد!

بابایی با بیان اینکه وضعیت زیست محیطی کشتارگاه مطلوب نیست، گفت: لاشه سوزی که در کشتارگاه وجود دارد توان امحای تمام لاشه های معدومی را ندارد و بارها مشاهده شد که لاشه های مشکل دار به وسیله ماشین حمل زباله به زمین زباله الیمالات انتقال داده می شود که خود تخلف است.

وی ادامه داد: متاسفانه هر زمان در کشتارگاه حضور پیدا کنیم سگ های ولگرد مشاهده می شود که می توانند ناقل بیماری چه از بیرون به داخل کشتارگاه و چه از داخل کشتارگاه به محیط بیرون باشند و این موضوع خود معضل بزرگی است.

رییس اداره حفاظت محیط زیست نور سیستم تصفیه فاضلاب را یکی از مهمترین بخش ها دانست و گفت: بارها اعلام شد که تا زمانی خونآبه از فاضلاب سالن ها حاصل از شستشو جدا نشود، این سیستم نمی تواند درست عمل کند چرا که سیستم تصفیه ای که در آن طراحی شده برای تصفیه پساب و فاضلاب است نه برای تصفیه خون و باید این مشکل برطرف می‌شد.

بابایی با اشاره به اینکه برای تصفیه خون راهکارهایی نیز به مدیریت کشتارگاه ارائه شد، یادآورشد: می توان طی رایزنی با شرکت های ضایعاتی خون های جمع شده در استخر خون را برای تبدیل به پودر خون، پودر استخوان و غیره که برای غذای ماهی و طیور استفاده می شود داده و یا حتی فروخته شود که متاسفانه این اتفاق نمی افتد و این خون از حوضچه مستقیما وارد سیستم تصفیه می شود و زمانی که خون وارد آن شود عملا کارایی سیستم را بهم می زند.

 رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان نور بیان کرد: با پیگیری هایی که اداره حفاظت محیط زیست شهرستان نور و شکایت ها و اخطار هایی که انجام شد، فشار زیادی به شورای شهر و شهرداری نور برای موافقت مبلغی جهت بهینه سازی سیستم تصفیه کشتارگاه آورد شد که توسط یکی از شرکت های مشاور بهینه سازی هم صورت گرفت اما عملا در خروجی هایی گه گرفته می شود اتفاق خاصی نیفتاده چون خونآبه وارد سیستم تصفیه می شود.

آلودگی میکروبی بسیار بالا سیستم تصفیه کشتارگاه نور

وی نتایج اعلام شده از آخرین خروجی کشتارگاه در شهریورماه ۱۴۰۰ را ۱۰ برابر نرمال دانست و افزود: عدد نرمال و استاندارد از خروجی کشتارگاه برای سی او دی در مصرف کشاورزی ۲۰۰ و رودخانه ۱۰۰ در نظر گرفته شده که متاسفانه نتایج به دست آمده عدد ۱۰۰۰ بوده و عدد نرمال و استاندارد خروجی کشتارگاه برای بی او دی برای مصارف کشاورزی ۱۰۰ رودخانه ۵۰ باید باشد که نتایج بدست آمده عدد ۵۸۰ بوده و با توجه به اینکه کلر زنی هم صورت نمی گیرد نشان دهنده آلودگی میکروبی بسیار بالا است.

بابایی با اشاره به اینکه هنگامی که سیستمی راه اندازی می شود، به یک اپراتور و راهبر نیاز دارد، گفت: در حال حاضر سیستم تصفیه فاضلاب کشتارگاه، مسئول مشخصی ندارد و گاهی به کارگر تاسیسات گفته می شود که در یک ساعت مشخص پمپ هوادهی را روشن و خاموش کند.

رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان نور خاطر نشان کرد: شکایت علیه مدیر فعلی صورت گرفته و حکم تعلیق هم صادر شده و باید فکر اساسی برای سیستم تصفیه خانه شود و تا زمانی که جدا کردن خون از فاضلاب مدیریت نشود این مشکل حل نخواهد شد و باید این دغدغه جدی گرفته شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha