اسداله عالیخانی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به خشکسالیهای چند سال گذشته و تخریب جنگل و مرتع، زنبور و زنبوردار بیشترین آسیب را دیده است، چون زنبور به گل نیاز دارد و ابتدا باید گوسفند و گاو و دیگر حیوانات از طبیعت بهره ببرند و هرآنچه باقی میماند به زنبور میرسد که مسئولان ما باید این موضوع را درک کنند که وقتی خشکسالی پیش میآید اولین چیزی که ضربه می بیند زنبور است.
وی با اشاره به اینکه زنبورعسل به گل و گیاه و فضای سبز نیاز دارد، عنوان کرد: باید اینگونه به مسئولان بگوییم که ما یک قشر آسیبپذیر و سودمند بینظیر هستیم یعنی در موجوداتی که در کره خاکی زندگی میکنند هیچ چیزی جای زنبور عسل را نمیگیرد، چون خود زنبور عسل یکی از خدمتگزاران تاریخ بشر است و میتواند مؤثر باشد.
عالیخانی با اشاره به اینکه در خشکسالیهای اخیر به این قشر کم توجهی شده است، بیان کرد: ما در سطح کشور برای بیشتر از ۱۰۰ هزار خانوار شغل مستقیم ایجاد کردیم یعنی نزدیک به نیم میلیون نفر به صورت مستقیم معاششان از طریق همین زنبور است که باید حمایت شوند اگر از کار بیکار شوند باری اضافه بر دوش دولت خواهند بود، اگر دولت میخواهد از این قشر حمایت کند واگذاری نهادههای مورد نیاز باید به موقع باشد.
این زنبوردار نمونه کشور ادامه داد: یکیاز حمایتهای دولتی تسهیلات بوده و داروها، بیماریهای ناشناخته از معضلات زنبورداران است که دولت باید به آنها کمک کند.
وی با اشاره به اینکه ما صندوقی تشکیل داده و یک اتحادیه مرکزی در کل کشور داریم، که برای کشور سرمایهگذاری است، عنوان کرد: نمیتوان گفت عسل فراموش شده است چون الان در زمینه فرآوردههای زنبور عسل حتی در حد کرونا اثرگذار بودیم و توانستیم با ترکیباتی از عسل جلوی مرگ و میر خیلی از مردم را بگیریم.
عالیخانی تصریح کرد: با ترکیباتی مانند بره موم و زهر زنبور در زمینه سلامتی در دوران کرونا کارهایی انجام دادیم، هر انسانی سیستم ایمنیاش با یک سیستم خاصی تقویت میشود چون تنوع گیاهی در لرستان زیاد است ما توانستیم با ترکیبات جانبی زنبور عسل مانند ژل رویال در این راستا حرکت کنیم.
این زنبوردار نمونه کشور افزود: در دوران کرونا از ژل رویال برای پایین آوردن تب و از بره موم برای کنترل لرز استفاده کردیم.
وی تصریح کرد: برخی از زنبورداران ما توانمندند، اما همه آنها توانمند نیستند که در نمایشگاهها شرکت کنند، ما باید این انگیزه و توانمندی را در کل کشور ایجاد کنیم که بتوانند در نمایشگاه شرکت کرده و جلوی تقلبها را بگیریم که مردم به ما اطمینان کنند.
عالیخانی با بیان اینکه امیدواریم حرکتی به وجود بیاید که امید به آینده و زندگی بیشتر شود، عنوان کرد: برنامه مدون و بلند مدتی برای زنبورداران وجود ندارد و در سطح کشور هرچه تصمیم میگیریم براساس حال است.
این زنبوردار لرستانی در ادامه گفت: دومین سالی است که اقدام کردیم تا خوشه عسل را تشکیل دهیم و یک ساختاری درست کنیم که یک مجموعه باشد و همه تولیدکنندگان در آن ذینفع بوده و یک برند برای کل زنبورداران استان درست کنیم، سالها قبل زمینههایی برای این کار ایجاد شد اما کار پیش نرفت اما این دوره یک سری کارهایی پیش رفته است و تلاش میکنیم که خوشه عسل به اسم استان در حد ملیت و تمدن تاریخیمان تشکیل شود.
عالیخانی عنوان کرد: تاریخ و تمدن ما و زیستگاهی که با تنوع گل و گیاه داریم قابل توجه است، هرچند در ۵۰ سال گذشته به جز تخریب کاری در این طبیعت نکردیم، اگر بتوانیم منابع طبیعی خود را درست کنیم در سطح جهان حرفی برای گفتن داریم.
این زنبوردار لرستانی افزود: یعنی تنوعی که در عسلهای تولیدی و زنبور عسل چه در موم و زهر و گرده گل وجود دارد میتواند زمینهساز تولید باشد، زنبور عسل الان فراتر از عسل است و هرکدام از فرآوردههای آن ترکیباتی دارد که میتوان صدها دارو از آن ایجاد کرد.
وی عنوان کرد: میتوان ۴۰ تا ۵۰ درصد داروهای مورد نیاز بشر را تنها به وسیله زنبورعسل ساخت، الان خود من یک ترکیب ضد سرطانی از بره موم زنبور عسل درست کردم که مقاله علمی دارد.
عالیخانی ادامه داد: فرآوردهها، ساخت ترکیبات و حفظ محیط زیست و ... به خوشه وصل میشوند که دولت باید در این زمینه سرمایهگذاری کند، اگر روی توانمندی یک موضوع مانند خوشه عسل داشته باشیم همه باید کمک دهیم یک برند خوب برای استان ایجاد کنیم که تمام زنبورداران استان یک تشکیلاتی راه بیاندازیم.
این زنبوردار لرستانی افزود: اگر همه کمک دهیم در آینده هم برای محیط زیست و هم امنیت غذایی میتوانیم مفید باشیم.
وی با اشاره به اینکه خود زنبورداران باید سهام داران شرکت باشند، عنوان کرد: وقتی شرکت داشته باشیم طرف خارجی بهتر میتواند به ما اعتماد کند، ما حدوداً ۱۰۰ هزار نفر زنبوردار بهرهبردار مستقیم در سطح کشور داریم که همه باید سهامدار باشند.
عالیخانی با اشاره به اینکه گرده افشانی زنبورعسل نزدیک به ۵۰ درصد روی سفره ما نقش مستقیم دارد، تصریح کرد: اگر زنبور عسل نباشد ۵۰ درصد سفره ما خالی میماند.
این زنبوردار لرستانی با اشاره به اینکه مهمترین تهدیدی که کشور، دنیا، زنبورعسل و ما انسانها را تهدید میکند، تخریب منابع طبیعی است، بیان کرد: محیط زیست ما ناسالم است و منابع طبیعی ما در معرض تهدید است و باید با تخریبکنندگان آن به شدت برخورد شود.
انتهای پیام
نظرات