به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، اورتگا برای چهارمین دوره متوالی در ۷ نوامبر برای انتخابات مجدد آماده میشود و گروههای ناراضی اعلامیه مشترکی را امضا کردند که در کاستاریکا، کشور همسایه، که خانه اکثر افرادی نیکاراگوئهای در تبعید است، اعلام شد و خواستار تحریم انتخابات شدند.
هفت نامزد رقیب ریاست جمهوری به اتهام جرایم مختلفی از پولشویی تا خیانت به زندان افتادهاند.
در این اعلامیه آمده است: ما خواستار خالی کردن میدان و خیابانها در تاریخ ۷ نوامبر (یکشنبه) هستیم؛ همان خیابانهایی که در سال ۲۰۱۸ با شجاعت و اراده در آنها حضور داشتیم. ما از شما میخواهیم این بار در خانه بمانید و به نشانه اعتراض و طرد دیکتاتوری هرگز رای ندهید.
این بیانیه در یک کنفرانس خبری در سن خوزه توسط رومل ملندز از انجمن پزشکان در تبعید قرائت شد.
در سال ۲۰۱۸، تظاهرات بر سر بازنگری در امنیت اجتماعی به اعتراض گستردهتری تبدیل شد که از اورتگا خواسته بودند تا استعفا دهد که طی سرکوب معترضان، ۳۰۰ نفر کشته و صدها نفر دستگیر شدند.
الکسا زامورا، یکی از اعضای اتحاد ملی آبی و سفید که یک جنبش مخالف نیکاراگوئهای است، گفت که از آن زمان بیش از ۱۳۰ هزار مردم نیکاراگوئه از کشور فرار کردهاند.
موضع اقتدارگرایانه روزافزون اورتگا، یک چریک سابق مارکسیست که به سرنگونی دیکتاتوری سوموزا تحت حمایت آمریکا، در سال ۱۹۷۹ کمک کرد، باعث واکنش بینالمللی از جمله واشنگتن و متحدانش شده است که او را در همان اردوگاه رهبران ونزوئلا، کوبا و روسیه میبینند.
دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، در حال آماده شدن برای تشدید تحریمها در اعتراض به "رای یک طرفه" در این کشور است.
کمیسیون بین-آمریکایی حقوق بشر (IACHR) و دفتر منطقهای کمیساریای عالی حقوق بشر در سازمان ملل متحد، فقدان ضمانتهایی برای حمایت از حقوق و آزادیها در طول فرآیند انتخابات را محکوم کردند.
نیکاراگوئه که در آمریکای مرکزی قرار دارد، در تاریخ ۷ نوامبر انتخابات سراسری خود را برگزار خواهد کرد.
انتهای پیام
نظرات