• چهارشنبه / ۱۲ آبان ۱۴۰۰ / ۰۹:۳۶
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1400081208893
  • منبع : نمایندگی همدان

لزوم مشارکت بخش خصوصی برای حفظ بناهای تاریخی/ شهرداری تخریب مرکز محله کبابیان را جبران کند

لزوم مشارکت بخش خصوصی برای حفظ بناهای تاریخی/ شهرداری تخریب مرکز محله کبابیان را جبران کند

ایسنا/همدان مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان با بیان اینکه بخش خصوصی باید برای حفظ بناهای تاریخی مشارکت کرده تا این بار از دوش دولت برداشته شود، گفت: این اتفاق به تدریج در همدان خواهد افتاد و باید کمک کنیم مراحل گذار را طی کنیم.

به گزارش ایسنا، علی مالمیر در صحن شورای اسلامی شهر همدان با اشاره به اینکه اگر همه خود را در برابر بناهای تاریخی مسئول بدانیم بسیاری از مشکلات حل می‌شود، اظهار کرد: وقتی دفتر مشترک شهرداری و میراث فرهنگی شکل بگیرد میراث و شهرداری با هم راهکارهای سازنده پیدا می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه در رابطه با بافت و بناهای تاریخی، دنیا تجارب مختلفی را کسب کرده‌ که می‌توانیم از آنها استفاده کنیم، افزود: عزمی که همه دستگاه‌ها باید کنار هم جمع شوند حلقه مفقوده این اتفاق است.  

مالمیر با بیان اینکه ضوابط حفاظتی که برای جلوگیری از تخریب بناهای تاریخی مصوب شده سلبی و حداقلی است و نیاز به طرح ویژه‌ای در این زمینه داریم، افزود: اگر قرار باشد کمک‌هایی در این مورد داشته باشیم باید مشوق‌هایی را در نظر بگیریم که این قضیه از عهده یک دستگاه به تنهایی بر نمی‌آید. 

این مقام مسئول با اشاره به اینکه می‌توانیم برای بنای تاریخی کاربری تعریف کنیم، گفت: این موضوع مستلزم کنار هم بودن دستگاه‌های مرتبط است تا خروجی‌های خوبی را در این زمینه شاهد باشیم. 

وی با بیان اینکه شهرداری پروژه مجموعه مرکز محله کبابیان را برگرداند و بازسازی آن را شروع کند تا تخریب‌ها و صدمه‌ جبران‌ها شود، افزود: تخریب مدرسه ظفر را می‌توانیم جبران کنیم اما باید درگیر طرح ویژه شویم، از طرفی لیست بناهای واجد ارزش در بافت‌ها کاملا مشخص است و بناهای خارج از بافت هم در حال انجام است و ممکن است هر لحظه به بناهای جدیدی بربخوریم و این اقدام پویایی است. 

مالمیر در ادامه با بیان اینکه اگر بگوییم میراث فرهنگی متولی بافت و بناهای تاریخی است اما در ضوابط این متولی بودن را نپذیریم دوگانگی است، مطرح کرد: تمام ابنیه شهر همدان شناسنامه دارد، از طرف دیگر باید مشخص شود چه کسی مسئول حفاظت بنایی که میراثی نیست، است و مالکان بناها در مورد بناهای خود وظیفه دارند و هر گونه اقدامی باید با نظارت میراث فرهنگی انجام شود.   

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان با اشاره به اینکه شهر همدان دو مزیت استراتژیک برای گردشگری دارد که یکی شان تاریخی و دیگری ظرفیت طبیعی آن است، بیان کرد: زمانی که بتوانیم این دو مورد را حفظ کنیم می‌توانیم در افق راهبردی از حوزه گردشگری بهره ببریم. 

وی با بیان اینکه نمی‌شود پایتخت تاریخ و تمدن خالی از عناصر تاریخ و تمدن باشد، گفت: در کنار اقدامات سلبی برای جلوگیری از تخریب بناهای تاریخی باید اقدامات  ایجابی هم ایجاد کنیم تا مالک برای حفاظت و نگهداری از ابنیه رغبت داشته باشد، همچنین بخش خصوصی باید برای حفظ بناهای تاریخی مشارکت کرده و این بار از دوش دولت برداشته شود به علاوه این اتفاق به تدریج در همدان اتفاق خواهد افتاد و باید کمک کنیم مراحل گذار را طی کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha