به گزارش ایسنا، ابراهیم جلیلی سهشنبه ۱۱ آبانماه در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: شاخص دانشگاه ابنسینا نسبت به متوسط کشوری در میزان تخت موجود در بیمارستانها و مراکز درمانی به نسبت جمعیت ۱.۸۲ است که مقداری از میزان شاخص کشوری با میزان ۱.۷۹ بیشتر است.
وی افزود: در حال حاضر ۴۶۱ متخصص در بیمارستانهای همدان در حال ارائه خدمت هستند، ۲۵۷ بازدید از بیمارستانها طی سال جاری انجام شده که ۲۶ مورد منجر به پلمب شده است.
جلیلی با اشاره به پیوند اعضا در سال جاری گفت: ۱۵ مورد داوطلب در سالجاری شناسایی شده سه مورد از بیماران مرگ مغزی مبتلا به بیماری کرونا بودند که امکان پیوند وجود نداشت؛ در مجموع هفت پیوند عضو موفق از ابتدای سال جاری در استان انجام شده که حدود ۲۰ عضو اهدا شده است.
معاون درمانی دانشگاه با اشاره به آمادهسازی و ایجاد زیرساختهای لازم پیش از شیوع کرونا در بیمارستانهای همدان، ابراز کرد: یک سیستم اطلاعرسانی برای بیماران دارای مشکل تنفسی در همدان راهاندازی شد، از این رو در موج اول کرونا با زیرساختهای آماده شده تا حدودی اپیدمی در همدان کنترل شد همچنین سه پلن A و B و C در بیمارستانها مشخص شد، بیمارستان سینا نیز به عنوان مرکز معین مشخص شد، پلن C برای شرایطی در نظر گرفته شده بود که در اوج بحران این بیماری کل تختهای بیمارستان در اختیار بیماران کرونایی قرار بگیرد اما خوشبختانه با مدیریت انجام شده در هیچ یک از موجهای ایجاد شده این پلن در استان اجرایی نشد.
وی با اشاره به آمار بستریها در موجهای مختلف کرونا بیان کرد: در موج اول کرونا در اسفند ماه سال ۹۸ تعداد ۲۴۴ بستری، در موج دوم تعداد ۶۱۲ و بستری، در موج سوم نیز هزار و ۲۰ بستری، در موج چهارم هزار و ۵۵۵ نفر و در موج پنجم هزار و ۴۵۸ بستری و ۹۰۰ نفر بستری موقت شدند بستری بیماران کرونایی به صورت موقت از این رو انجام شد تا مدیریت تخت انجام شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به اینکه در موج پنجم میزان مرگ و میر نسبت به موجهای قبلی کمتر شد، ابراز کرد: عامل کاهش آمار در مرگ و میر انجام واکسیناسیون به ویژه واکسیناسیون کادر درمان بود همچنین همزمان با شیوع کرونا دورههای آموزشی برای کادر درمان به منظور مقابله با این بیماری به صورت مستمر برگزار شده است. شش مرکز برای انجام تستهای pcr نیز در همدان راه اندازی شد.
وی با اشاره به آمار مراکز پلمب شده به علت عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی، بیان کرد: در این مدت ۷۵ مرکز در استان پلمپ شد.
جلیلی به سازماندهی و به کارگیری از نیروهای داوطلب جهادی در ایام شیوع کرونا اشاره کرد و گفت: در موج چهارم و پنجم حضور نیروهای طلبه و جهادی در بیمارستانها تا حدودی موجب کنترل این بیماری شد به طوری که بیماران احساس میکردند تنها نیستند.
وی با اشاره به میانگین سنی فوت در استان همدان نسبت به شاخص کشوری یادآور شد: میانگین سنی در همدان ۶۹ سال و در سطح کشور ۶۷ سال است. میانه سنی فوتی نیز در استان ۷۳ سال و شاخص کشوری ۷۰ سال است این آمارها نشان میدهد که استان همدان دارای میانگین سنی بالاتری نسبت به میانگین سنی کشور است.
معاون درمان دانشگاه در پایان، خاطرنشان کرد: بالاترین آمار فوتیهای کرونا نیز مربوط به بیمارستان شهید بهشتی در همدان بود چراکه بیماران مراجعه کننده به بیمارستان از بیماران خاص همچون بیماران دیالیزی و سرطانی بودند.
انتهای پیام
نظرات