موسی بیات در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه هر ساله با شروع فصل پاییز آهنگ کوچ عشایر از مناطق ییلاقی به سمت مناطق قشلاقی نواخته میشود، گفت: عشایر استان کرمانشاه با 14 هزار خانوار در قالب 14 ایل و یک طایفه مستقل 80 هزار نفر جمعیت دارند که دوره ییلاقی خود را در سطح استان و دوره قشلاقی را در مناطق گرمسیری استان و استانهای ایلام، خوزستان و لرستان سپری میکنند.
بیات ادامه داد: هرچند بر اساس تقویم کوچ زمان رسمی کوچ عشایر از 30 آبان آغاز میشود، اما با هماهنگی صورت گرفته عشایر استان می توانند از امروز(10 آبان) کوچ خود را به مناطق قشلاقی آغاز کنند.
سرپرست مدیریت امور عشایری استان کرمانشاه از عشایر استان خواست در شرایط کنونی برای مقابله با شیوع بیماری کرونا در فرآیند کوچ پروتکلهای بهداشتی را در نظر داشته و حتی الامکان به صورت ماشینی کوچ کنند.
وی سپس با اشاره به ضرورت اندیشیده شدن تمهیدات لازم برای کوچ عشایر، گفت: در تلاشیم تا هماهنگیهای لازم را انجام دهیم تا عشایر با کمترین مشکلات کوچ کرده و در مناطق قشلاقی مستقر شوند.
وی یادآور شد: هماهنگیهای لازم برای صدور کارت تردد به ویژه برای آن دسته از عشایری که کوچشان در نقاط مرزی انجام میشود، صورت گرفته است.
بیات سپس با بیان اینکه عشایر استان کرمانشاه 4.2 درصد از جمعیت استان را تشکیل می دهند، اضافه کرد: 6.7 درصد از جمعیت عشایر کشور در استان کرمانشاه زندگی میکنند.
بیات ادامه داد: عشایر استان کرمانشاه با در اختیار داشتن 1.5 میلیون واحد دامی از نظر تعداد دام در اختیار عشایر رتبه چهارم را در کشور دارند.
بیات اشاره ای هم به نقش مهم عشایر در تولیدات دامی و صنایع دستی استان داشت و گفت: عشایر استان 30 درصد پروتئین مورد نیاز استان شامل 13 هزار و 300 تن گوشت قرمز، 27 هزار و 100 تن شیر و فرآوردههای آن، 1650 تن انواع الیاف دامی شامل پشم، کرک و مو، 900 تن روغن حیوانی و 22 هزار قطعه انواع صنایع دستی تولید میکنند.
انتهای پیام
نظرات