به گزارش ایسنا، بنابر اعلام آچاریست، در ادامه همراه ما باشید تا نکاتی که هنگام خرید باید به آن توجه کنید را برای شما توضیح دهیم.
دستگاه بتن کن چگونه کار میکند
این ابزار در سه حالت چرخشی، دروانی و چکشی کار میکند. هر یک از این حالتها کاربرد مخصوص خود را دارند. هنگام خرید باید به این نکته توجه داشته باشید که همه مدلهای بتن کن نمیتوانند هر سه حالت کار با بتن کن را برای شما فراهم کنند. پس بهتر است نحوه استفاده هریک از حالات آن را بدانید.
*بخشی از این مطلب از مجله ابزار آلات آچاریست برداشت شده است، اگر در این باره به توضیحات بیشتری نیاز دارید در این مقاله بیشتر بدانید.
حالت دورانی بتن کن:
در این حالت دستگاه بهصورت یک دریل ساده عمل میکند و مکانیزم چکشی در حالت غیرفعال قرار گرفته است.
حالت چکشی همراه با دوران:
در این حالت هر دو مکانیزم چکشی و دورانی فعال هستند. در اصل بیشتر بتن کنها برای ایجاد همین حالت طراحی شدهاند. زمانی که دستگان بتن کن روی این حالت تنظیم شده باشد، امکان ایجاد سوراخهای بزرگ را در انواع مواد فراهم میکند.
حالت چکشی بتن کن:
در این حالت مکانیزم عمل چکشی فعال است و حالت دورانی غیرفعال خواهد شد. این حالت برای انجام عمل تخریب استفاده میشود. با استفاده از قلمهای متخلفی که روی دستگاه قرار میگیرد، کارهای تخریبی سبک انجام میشود. دقت شود که حالت چکشی بدون دوران اغلب در بتن کنهای قوی وجود دارد و در صورتی که کار تخریب انجام نمیدهید، نیازمند خرید این بتن کن نیستید.
توان دستگاه بتن کن
بتن کنها نیز مانند سایز ابزارهای برقی دارای توان متفاوتی هستند. این توان ممکن است با واحد وات یا با واحد آمپر سنجید شود. هرچه وات سنجیده شده بالاتر باشد، نشان میدهد که قدرت دستگاه نیز بالاتر است. توجه داشته باشید که استفاده از واحد آمپر در سنجیدن توان بتن کن از نوع شارژی استفاده میشود.
انرژی ضربه در بتن کن
انرژی ضربه نشاندهنده میزان انرژی در یک ابزار است. درواقع هرچه میزان انرژی اندازهگیری شده در یک ضربه بیشتر باشد یعنی ضربه ایجاد شده توسط بتن کن شدیدتر خواهد بود. در این حالت میتوانیم نتیجه بگیریم هرچه انرژی ضربه بیشتر باشد، کارایی بتن کن نیز افزایش پیدا میکند.
بسیاری از کارهای کوچک با انرژی سه ژول نیز انجام میشود. با این حال از ابزاری که این میزان انرژی را داشته باشند، برای استفاده مداوم مناسب نیستند. در صورتی که قصد انجام کاری پیشرفته مثل تخریب را دارید بهتر از بتن کن با انرژی ضربه پنج ژول استفاده کنید.
منبع انرژی بتن کن
بتن کن میتواند شارژی، با استفاده از باتری یا جریان برق باشد. مدلهای شارژی و مدلهایی که با باتری کار میکنند، قابلحمل هستند و در هرجایی میتوانند مورد استفاده قرار گیرند.
دستگاه بتن کن برقی معمولاً حجیم هستند و باید در کنار یک پریز برق قرارشان دهید و یا از یک رابط استفاده کنید. درست است که بتن کنهای قابلحمل گزینه راحتتری هستند اما محدودیتهای مدل برقی را ندارند اما به نسبت مدل قابلحمل از انرژی ضربه و قدرت بیشتری برخوردار هستند و برای کار با مواد سختی مثل بتن مناسبترند.
در صورتی که تمایل به خرید بتن کن قابلحمل دارید توجه کنید که:
بتن کنهای شارژی باتریهای مختلفی دارند و هنگام خرید باید یکی از آنها را انتخاب کنید. برای همین بهتر است هنگام خرید به آمپرساعت، ولتاژ و نوع باتری دقت کنید. آمپرساعت درواقع معیاری برای سنجش عمر باتری است و هرچه میزان آمپرساعت بالاتر باشد، عمر باتری نیز بیشتر است. بهتر است هنگام خرید باتری دقت کنید که یک باتری 18 ولت با آمپرساعت 4 تهیه کنید.
باتری میتواند از سه ماده نیکل - کادمیوم، لیتیوم - یون و نیکل - فلز هیبرید ساخته شود. باتری ساخته از نیکل - کادمیوم، وزن زیادی دارند وزمان بیشتری میبرد تا شارژ شود و تکنولوژی قدیمی دارند. باتریهای هیبریدی اثر حافظه ندارند اما وزن زیادی دارند و به دلیل معایب زیادی که دارند چنان رایج نیستند. باتری لیتیوم - یونی، وزن کمی دارند و سرعت شارژشان بالاست. دقت کنید این باتریها اثر حافظه ندارند. نکتهای باید دقت کنید این است که قیمت این مدل از باتری به نسبت سایرین بالاتر است اما باتوجهبه مزایایی که دارد انتخاب بهتری برای ابزار شارژی است و توصیه ما تهیه باتری از جنس لیتیوم - یونی است.
سه نظام بتن کن را یاد بگیرید
اغلب بتن کنهای موجود در بازار به سه نظامهای اتوماتیک به نام SDS MAX و SDSPLUS مجهز هستند. این سه نظامها در واقع برای کاربر امکان تعویض سریع مته بدون اینکه از آچار یا پیچگوشتی استفاده شود را فراهم میکند. سه نظام SDSMAX پیشرفتهتر هستند و در دستگاههای حرفهای استفاده میشوند و درعین حال کمیابتر نیز هستند. در حالی که قطر اغلب متههایی که بهراحتی در بازار یافت میشود حدود 32 میلیمتر است، سه نظام SDSMAX میتوان قطر سوراخ را به 52 میلیمتر نیز برساند. به همین دلیل کمی گرانتر از سایر مدلهای خود هستند.
دور در دقیقه یا RPM در بتن کن
تعداد دفعات چرخش موتور در دقیقه که با واحد RPM اندازهگیری میشود را دور بر دقیقه مینامند. هرچه میزان دور بر دقیقه در یک بتن کن بالاتر باشد، قدرت آن ابزار نیز بالاتر است.
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات