• شنبه / ۸ آبان ۱۴۰۰ / ۱۲:۴۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400080805409
  • خبرنگار : 71415

انتشار تصاویری از جدیدترین جنگنده رادارگریز چین

انتشار تصاویری از جدیدترین جنگنده رادارگریز چین

عکس‌های جدیدی در رسانه‌های اجتماعی از یک جنگنده جدید ارتش چین منتشر شده است که شباهت زیادی به هواپیمای آزمایشی شنیانگ اف‌سی-۳۱ دارند، اما بررسی چند سرنخ‌ نشان می‌دهد که این جت چیز جدیدی است و این پرسش مطرح شده که آیا این همان هواپیمای گمانه‌زنی شده چین برای استقرار در ناوهای هواپیمابر است که هواداران از آن تحت عنوان مدل جی‌-۳۵ یاد کرده‌اند یا خیر.

به گزارش ایسنا، خبرگزاری اسپوتنیک گزارش داد: آیا این یک پرنده است؟ نه، این یک هواپیماست! و به نظر می‌رسد که این جنگنده رادارگریز آینده چین در خصوص استقرار در ناوهای هواپیمابر باشد.

به نظر می‌رسد عکس‌هایی از یک جنگنده سبز فسفری همراه با یک هواپیمای اسکورت جی-۱۱ که در رسانه‌های اجتماعی دست به دست می‌شوند، به طور قطع نشان‌دهنده هواپیمایی مبتنی بر مدل اف‌سی-۳۱ که برای عملیات از طریق ناوهای هواپیمابر تطبیق پیدا کرده‌اند، هستند. یک تصویر از نمای نزدیک به وضوح میله پرتاب منجنیق و خطوط چین در بال را نشان می‌دهند که هیچکدام از آنها در هواپیماهای فرودگاه‌های روی زمین کاربردی ندارند.

ناظران همچنین به یک برجک سنسور مادون قرمز نصب‌شده روی چانه (EOIRST) و آنچه که به نظر می‌رسد یک محفظه کابین کمی تغییر یافته است، اشاره کرده‌اند که می‌تواند نشان‌دهنده تجهیزات هوایی بزرگتر ذخیره شده در بدنه پشت کابین خلبان باشد.

به گزارش نیوال نیوز، این پرواز در تاسیسات آزمایش در گروه صنعت هواپیماسازی هاربین در استان هیلونگجیانگ در شمال چین انجام شده است.

اطلاعات کمی درباره این هواپیما که ناظران به طور موقت آن را مدل جی-۳۵ نامیده‌اند، در دست نیست. مشخص نیست که چگونه این نام را به آن اختصاص داده‌اند، اما به نظر می‌رسد احتمالاً مبتنی بر ادعاها در خصوص این باشد که چین اطلاعات مربوط به جنگنده اف-۳۵ لاکهید مارتین آمریکا را به سرقت برده است. طبق گزارش اسپوتنیک، در حالی که اف‌سی‌-۳۱ و مشتقات جدیدتر آن از نظر ظاهری مشابه به نظر می‌رسند، در واقعیت آنها هواپیماهای بسیار متفاوتی هستند.

به نظر می‌رسد که جنگنده جدید را جی-۲۱ نامگذاری کنند، زیرا جدیدترین جنگنده چینی مشغول به خدمت، جی-۲۰ است که یکی دیگر از هواپیمای نسل پنجمی چین است.

شنیانگ دو فروند اف‌سی-۳۱ را در سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۶ ساخت تا در بستر آزمایشی بدون وجود تقاضای نظامی خاص برای آنها فعالیت کنند و سال‌هاست که پکن در مورد اینکه از این جنگنده‌ها چه استفاده‌ای کند، مطمئن نیست. به دلایل زیادی، اف‌سی-۳۱ برای عملیات پروازی با استفاده از ناو هواپیمابر نسبت به جی-۲۰ مناسب‌تر است، اما تاکنون، نیروی دریایی ارتش آزادی‌بخش خلق چین راهی برای استفاده مناسب از چنین جنگنده‌هایی نیافته است زیرا هر دو ناوهواپیمابرش جنگنده‌های جی-۱۵ خود را با استفاده از شیبراه پرتاب می‌کنند.

با این حال، ناو هواپیمابر آینده موسوم به تایپ ۰۰۳، در ابعاد بسیار بزرگتر و مجهز به منجنیق هواپیمای الکترومغناطیسی، می‌تواند هواپیما را با سرعت بسیار بیشتری از عرشه پروازی پرتاب کند و به آن اجازه می‌دهد تا نسبت به ناوهای قبل از خود هواپیماهای سنگین‌تر و کندتری را به هوا بفرستد.

در ژوئیه ۲۰۲۰، موسسه هوانوردی چین، شاخه تحقیق و توسعه شرکت صنعت هوانوردی چین (AVIC)، گزارش داد که قصد دارد آزمایش یک "نوع جدید هواپیما" را برای استفاده نیروی دریایی در همکاری با شرکت شنیانگ آغاز کند. چند ماه بعد، عکسی از یک جنگنده اف‌سی-۳۱ با رنگ‌آمیزی جدید ظاهر شد که لوگوی AVIC را در دم خود داشت و ذهن ناظران را به این سمت برد که این دو جنگنده قرار است با هم مرتبط باشند.

با این حال، اف‌سی-۳۱ به طور قابل توجهی فاقد قلاب دمی بود که هواپیما از آن برای فرود ایمن بر روی ناوهای هواپیمابر بهره می‌برد؛ به این معنی که حداقل آن جنگنده در آن زمان در زمینه قابلیت پرواز از یک کشتی مورد آزمایش واقع نمی‌شد.

اشاره دیگری در ماه مارس گذشته مطرح شد و در آن زمانی شنیانگ اعلام کرد که تحقیقات و آزمایشات روی یک هواپیمای رادارگریز جدید و فناوری‌های مرتبط با آن را در سال جاری تقویت می‌کند. در حالی که بار دیگر از ذکر نام آن هواپیما خودداری کرد، اما پستش شامل عکسی از یک اف‌سی-۳۱ بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۸-۰۸ ۱۴:۴۵

از روی اف ۳۵ کپی کرده است

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۰۸ ۱۶:۳۰

چینی ها فقط مثل میمون ادا در میارن هیچ خودکفایی وهیچ استعدادی ازخود ندارن هنرشون کپی کردنه ولاغیر...

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۰۸ ۱۷:۳۵

دکی

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۰۸ ۲۰:۲۷

دقیقا کپی کاریه چینیها

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۰۸ ۱۵:۳۱

اینکه شبیه قاهر ۳۱۳ است.

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۱۱ ۱۴:۳۰

کلا آ مریکا یی ها هم اف ۳۵ را از قا هر ۳۱۳ کپی کر دند فقط شما خوا ب بودی

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۰۸ ۱۶:۰۴

چینی ها فقط کی برداری میکنن..واما کیفیت کارسون اصلا لا جنگنده های غربی قابل مقایسه نیست اینها دارن تقریبا فقط ادای ساخت جنگنده رو در میارن و اصلا قابل اعتماد نیست تولیداتشون

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۰۸ ۱۶:۱۵

طبق معمول چین دوباره از روی محصولات آمریکا و سایر کشورهای دیگه کپی برداری یا به اصطلاح محترمانه ترش مهندسی معکوس کرده! وگرنه خود چین هیچوقت عرضه اختراع چیزی رو نداره و تمام چیزهایی که میسازه دزدی از محصولات و اختراعات کشورهای دیگست

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۰۹ ۱۶:۳۰

خداییش یکم کلاس گفتاریت و بیار پایین عزیزم تا ماهم بفهمیم شما چی میگی هم وقتی متوجه شدیم درصورت لزوم جوابی خدمتتون ارائه کنیم. این مدل کلان سخن گفتن و قلمبه سامیه حرف زدن هنر خاصی نیست ها،باور کن.

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۰۸ ۱۶:۱۷

شعور انسانی امری فردیست فقط یک بزدل بیشعور از انزوای دیگران و خلوت تحقیقیشان میترسد فلسفه هم قطعه ای تعویضی در روش تاویل است پس فلسفی بودن دیگران ترس ندارد می ماند ادراک روش تاویل یا ابر مرد می سازد یا نیاز به قوانین فرد گرایی و دموکراتیک دارد . حالا همه ادرس تاویل را برای تحقیق دارند دموکرات نشوند به جان هم هستند . عتیقه تو کی هستی بخواهی یا نخواهی متقاعد شوی ! باید دو دسته شوند مثبت نگر و منفی نگر مثل سنای امریکا تا از هم نپاشند به ایالات متحده ایران و افغانستان تاجیکستان خوش امدید ! ناشکر نباشید تا رشد کنید !

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۰۸ ۱۶:۲۰

شکلش خیلی چلغوزیه!

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۰۸ ۱۶:۳۲

اگر هم به سرقت برده ناز شصتش. مثل ما نیستش، این جنگنده قاهر معلوم نشد چی شد همش روی زمین ماکتش رو ایور واونور کشید وپوز دادن

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۰۸ ۱۷:۰۱

کپی زشت از مدل آمریکایی

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۰۸ ۱۷:۰۴

اگر می شد g20 از چین بگیریم عالی می شد یا حداقل به مهندس های ما آموزش مونتاژش رو یاد می دادند هم خیلی خوب می شد🙏

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۰۸ ۱۷:۴۶

گویند پدر تو فاضل از فضل پدر تورا چه حاصل

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۰۸ ۱۸:۲۶

سلام،، یه کم شبیه قاهر ایران است

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۰۸ ۱۹:۳۵

در ایران باید هواپیماهای اموزشی ساخته شود. از نوع موتور جت و و. و پهبادهای دارای سیستم ماهواره و ضد هوایی های مدرن نصب بر روی پهباد ها

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۰۸ ۱۹:۳۵

جنس چینی به درد خودشون میخوره ،،،میخواد هرچی باشه

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۰۸ ۱۹:۴۸

ایران غیر از روسیه باید از چین جت جنگی خریداری نماید

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۰۸ ۲۱:۱۲

اون هم عرضه میخواد

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۰۸ ۲۲:۲۰

ما اگر بخواهیم در حد متوسط نیروی هوایی را باز سازی کنیم حد اقل ۱۰میلیارد دلار ارز نیاز هست . که باز هم اگر به ما بفروشند . بعدشم هیچ موقع محصول جدیدش را هم به ما نمی‌دهند‌ تازه پول محصول را هم که میگیرند خیلی امتیازات سیاسی و غیره هم از ما توقع دارند. ای کاش مسولین به مهندسان و صنعتگران کشورمون اعتماد داشتند . اولآ که از قدیم گفتند خواستن توانستنه. ببینید در کشور که۸۰ میلیون جمعیت داره اونم اکثرا باهوش و باسواد هستند یعنی ما با این همه دانشگاها و کارخانه های دانش بنیان که برای به وجود آمدن این سرمایه ها کلی از جیب بیت المال هزینه شده و تجربه هایی که خود نیرو هوایی داره نمیتونیم تعدادی مهندس و صنعتکر پیداکنیم که بتونند یه هواپیمای جنگنده بسازند یعنی ما اندازه چینی‌ها هم نیستیم فقط یه مقدار اعتماد به نفس و انگیزه میخواد. ما اگر می‌خواهیم کشوری قوی داشته باشیم باید در محصولات صنعتی و کشاورزی خود کفا باشیم . برای تولید محصولات پیشرفته هم چون هواپیمای جنگنده وغیره می‌توانیم از تجربه دیگر کشورها مثل آمریکا فرانسه انگلیس چین کره یا همین روسیه استفاده کنیم .به طور مثال آمریکا کلیه ابزار جنگی که نیاز دارد توسط بخش خصوصی تولید می‌شود که بسیار هم موفق بوده . ما تو این چند سال خیلی زمان از دست دادیم . البته چند نمونه جنگنده ساختیم ولی آن طور که باید در سطح اول باشند نیست ما همیشه باید دنبال بهترین تولید در کیفت باشیم. برای عملی کردنه این کار ۱- باید چند شرکت کاملا خصوصی که با هم رقابت کنند در تولید جنگنده احداث کنیم . ۲- فرض کنیم که می‌خواهیم ۱۰۰ فروند هواپیمای جنگنده بخریم همین بوجه را بیاریم در خط تولید جنگنده ۳- شرکت‌های خصوصی که البته نباید بیشتراز انگشت‌های یک دست باشند یک سوم سرمایه را خودشون بیارند. ۴- هزینه های تحقیق را تا به نتيجه رسیدن و تولید صنعتی را دولت بدهد. ۵- شرکت‌های تولید محصولات جنگی حق فروش به جز به دولت را ندارند. و قیمت را هم خود تولید کننده تعیین کند که البته در عرف بازار جهانی باشد. البته ابزارهایی که برای جنگ و دفاع از کشور استفاده می‌شود هرچه که در توان کشور هست سرمایه گذاری شود خیلی سود اقتصادی و سیاسی برای کشور دارد.

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۰۹ ۰۱:۵۶

حتما هواپیمای (رادارگزیر!!)قاهر۳۱۳ ایرانه ،!!!دزدینش،یه نام چینی گذاشتن روش،قاهر خیلی رادارگریزاحمدی نژاد یادتان هست؟!

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۰۹ ۰۲:۴۸

این که دقیقا قاهر ۳۱۳خودمون. چی شد اون هواپیما؟؟؟؟

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۰۹ ۰۹:۵۰

این ک ی کپی صددرصد از قاهر ۳۱۳ ایرانه اف سی و پنج کیلو چند

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۰۹ ۱۲:۵۷

واكسن چى شد ؟ ساختش از خريدش گرونتر شد به نفع كشور نبود ! بابا هر كشورى توليد متناسب با اقتصاد و دانش و ....را بايد انجام بده بعلاوه اينكه بيت المال رو هم سطل اشغال نريزه اين همه ميتونستيم محصولات گران قيمت غذايي و فرش و ..... توليد و صادر كنيم را گند زديم بهش افتاديم دنبال توليد بو كيفيت و بدرد نخور كه خودمونم نميخواهيم استفاده كنيم چه برسه به دنيا .... تركيه با صادرات فندق به دنيا در امدش اندازه صادرات كل كشور ماست يه خورده عقل و شعور به جاي شعار و افراطي گرى

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۰۹ ۲۰:۲۳

شماها چرا زور بهدن داره کپی سازی یعنی چه؟ چین ی ابرقدرته

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۱۰ ۰۵:۵۸

بابا شما چرا به هر بهانه ای خودتون رو تضعیف میکنید...خبر در مورد چینه شما ایران رو به بی عرضگی متهم میکنید....بابا این که دیگه گفته مسئولان کشوری نیست که بهانه بیارید بگین اغراق میکنن.همین چند وقت قبل بود که یوزی کوهن ژنرال اسرائیلی و رئیس سابق موساد گفت پیشرفت ایرانی ها در ساخت موتورهای جت نسل جدید در حدیه که به احترامشون کلاه از سرم برمیدارم... چرا اینقدر خودتون رو دست کم میگیرید...هرچی که اسم غرب و آمریکا داشت خوبه ولی بقیه اخ هستن.... چینی ها هم که تونستن آمریکائیها رو بپیچونن و اسرار ساخت جنگنده اونا رو به دست بیارن دمشون گرم.....بابا به خدا مرغ همسایه غاز نیست.

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۱۰ ۰۷:۳۵

ع سلام چ خبررررررر رر؟

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۰۶ ۲۰:۰۶

بازم قدرت سوم جهان هستش