• چهارشنبه / ۵ آبان ۱۴۰۰ / ۱۱:۲۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400080503311
  • خبرنگار : 50356

مدیر عامل شرکت مدیریت تولید برق مشهد تاکید کرد

ضرورت نوسازی نیروگاه‌ قدیمی مشهد برای افزایش راندمان و بهره‌وری در تولید برق

ضرورت نوسازی نیروگاه‌ قدیمی مشهد برای افزایش راندمان و بهره‌وری در تولید برق

ایسنا/خراسان رضوی مدیر عامل شرکت مدیریت تولید برق مشهد گفت: نوسازی نیروگاه‌های قدیمی برای افزایش راندمان و بهره‌وری یک انتخاب نیست بلکه یک الزام اساسی به‌شمار می‌آید.

امیر طالبی طرقبه در این خصوص اظهار کرد: نیروگاه مشهد به عنوان اولین واحد نیروگاهی خراسان بزرگ در زمینی به وسعت ۴۳ هکتار در شرق مشهد مقدس و در جوار بارگاه منور حضرت علی ابن موسی الرضا(ع) در ابتدای بلوار شهید عباسپور قرار دارد. نیروگاه مشهد در سال‌ ۱۳۴۳ با نصب سه دستگاه دیزل تاسیس و راه‌اندازی شد و از سال ۱۳۴۵ تا ۱۳۶۲ با  ساخت هشت واحد نیروگاهی به روند تولید برق ادامه داد که در آن زمان به دلیل میزان نیاز کشور به برق و نیروگاه‌های موجود، در عمل جزو بزرگ‌ترین نیروگاه‌های استان و تامین کننده اصلی برق خراسان بزرگ و شهرستان مشهد محاسبه می‌شد.

وی افزود: این نیروگاه ابتدا در سال ۱۳۴۷، ۲ واحد بخار الین ۱۲/۵ مگاواتی داشته اما به‌ تدریج در سال ۱۳۵۱ و ۱۳۵۳، ۲ واحد بخار اشکودا به ظرفیت هر کدام ۶۰ مگاوات و واحدهای گازی BBC به ظرفیت نامی ۷۹ مگاوات و در آخر واحد های گازی آلستوم به ظرفیت نامی ۱۸/۷۵ مگاوات هم به آن اضافه شد و ظرفیت نامی نیروگاه به ۳۴۰ مگاوات افزایش یافت.

مدیر عامل شرکت مدیریت تولید برق مشهد بیان کرد: واحد ۲ الین که دومین واحد قدیمی نیروگاهی کشور است، علی‌رغم عمر ۵۴ سال هنوز و در حال حاضر در مدار تولید قرار دارد و هم‌اکنون توان نامی این نیروگاه ۳۲۸ مگاوات است.

طالبی طرقبه خاطرنشان کرد: به دلیل نیاز شبکه به برق تولیدی نیروگاه مشهد در حال حاضر سه واحد بخار و چهار واحد گازی این نیروگاه با فعالیت بیش از ۳۰۰ پرسنل در بخش‌های تولید، تعمیرات و اداری فعال است.

مدیر عامل نیروگاه مشهد درباره عمر طولانی و لزوم احداث واحدهای جدید و  افزایش راندمان نیروگاه خاطرنشان کرد: نباید این موضوع را از نظر دور داشت که مساله راندمان پایین نیروگاه‌های قدیمی در بیشتر موارد با طرح‌های بهینه‌سازی حل نمی‌شود چراکه راندمان نیروگاه‌های قدیمی نمی‌تواند نسبت به رقمی که در طراحی اولیه پیش‌بینی ‌شده، تغییر چندانی داشته باشد.
 
طالبی طرقبه افزود: در حال حاضر بهره‌وری واحدهای نیروگاه مشهد با راندمان ۲۷ درصد ارزیابی می‌شود که با اتکا به همین راندمان و ظرفیت نیروگاه را در تمام طول پیک تابستان در مدار نگه داشتیم چرا که خروج از شبکه به افت ولتاژ و خاموشی بیشتر در شهرستان مشهد منجر می‌شد.

وی تصریح کرد: این مساله به‌ درستی نشان می‌دهد سهم این نیروگاه در تامین برق مشهد غیرقابل‌ چشم‌پوشی است. به‌ علاوه نکته‌ای که نباید از نظر دور داشت این است که این نیروگاه، به طور همزمان روی پست های ۶۳ و ۱۳۲ کیلو ولت و خط ۲۰ کیلوولت داخلی شهرستان مشهد تولید برق می‌نماید.

مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق مشهد بر لزوم افزایش راندمان نیروگاه‌های قدیمی با احداث واحدهای سیکل ترکیبی جدید تاکید کرد و گفت: تلاش ما برای افزایش راندمان با اتکا به تغییرات فنی و سطحی نمی‌تواند تاثیر چندانی بر افزایش راندمان نیروگاه داشته باشد.

طالبی طرقبه خاطرنشان کرد: مذاکرات نصب و جایگزینی واحدهای جدید سیکل ترکیبی در نیروگاه مشهد از سال گذشته تا به الان بین شرکت مادر تخصصی برق حرارتی و شرکت مالک انجام شده و امیدواریم به زودی کلنگ نصب واحدهای جدید نیروگاه مشهد به زمین بخورد.

 چرایی نوسازی نیروگاه‌ها

وی بر نوسازی نیروگاه‌های قدیمی به‌عنوان یک الزام غیرقابل‌چشم‌پوشی تاکید کرد و گفت: نوسازی نیروگاه‌های قدیمی برای افزایش راندمان یک انتخاب نیست، یک الزام اساسی است. به ‌عنوان‌ مثال در صورت نصب واحد سیکل ترکیبی در  نیروگاه مشهد، راندمان این نیروگاه  از ۲۷ درصد به حدود ۵۵ درصد افزایش‌ یافته و تقریبا ۲ برابر می‌شود که سهم قابل توجهی در کاهش مصرف سوخت و افزایش توان تولیدی خواهد داشت و به همین دلیل است که عمده نیروگاه‌هایی که در حال احداث بوده یا در طول سال‌های اخیر راه‌اندازی شده‌اند، سیکل ترکیبی است چرا که این دست از نیروگاه‌ها راندمان بالاتر و مصرف انرژی پایین‌تری دارند و با محیط‌ زیست نیز سازگارتر است.

به گزارش روابط عمومی شرکت مدیریت تولید برق مشهد، طالبی طرقبه تصریح کرد: با نصب واحد جدید در نیروگاه مشهد که به افزایش راندمان منجر شده و تولید نیروگاه را نیز افزایش خواهد داد، نیاز خط ۶۳ و ۱۳۲ کیلوولت شهر مشهد با امنیت بیشتری برای سال های آینده تامین خواهد شد.

انتهای  پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha