• چهارشنبه / ۵ آبان ۱۴۰۰ / ۱۰:۲۳
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1400080503202
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

خوشحال نباشید که کرونا نمی‌گیرید

خوشحال نباشید که کرونا نمی‌گیرید

ایسنا/خراسان جنوبی متخصص بیماری‌های داخلی و رئیس بیمارستان ولیعصر(عج) بیرجند گفت: برخلاف تصور عموم افراد سیگاری هم دچار کرونا می‌شوند؛ اتفاقا بیشتر از دیگران چراکه بدنشان به علت مصرف سیگار ضعیف می‌شود.

علیرضا محمودی راد در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: محققین دانشگاه USCF در گزارش اخیر خود که شامل بررسی ۱۹ مطالعات مختلف بر روی ۱۱۶۰۰  نفر از بیماران کرونایی در کشورهای چین، کره جنوبی و آمریکا است، اعلام کردند نه تنها سیگاری‌ها دچار کرونا می‌شوند بلکه شدت و وخامت علائم در بین آنان بیشتر است.

وی ادامه داد: چرا در بین عموم خلاف این باور وجود دارد؟؛ محققان می‌گویند ریشه این باور ممکن است ناشی از ارزیابی کمتر تعداد سیگاری‌ها در بین بیماران کرونایی باشد، به خصوص هنگامی که با شرایط دشوار مراقبت از بیماران در سیستم‌های بهداشتی تحت فشار روبه رو هستیم.

محمودی راد در پاسخ به این سوال که وقتی سیگار را متوقف می‌کنیم در بدن چه اتفاقی می‌افتد، بیان کرد: بعد از ۲۰ دقیقه ضربان قلب و فشار خون فرد و پس از ۱۲ ساعت میزان منوکسید کربن و اکسیژن خون به حالت عادی باز می‌گردد.

وی با بیان اینکه بعد از ۲۴ ساعت احتمال حمله قلبی فرد کاهش می‌یابد و بعد از ۴۸ ساعت مزه و بوی غذا را بهتر متوجه می‌شود، تصریح کرد: پس از ۷۳ ساعت راه‌های هوایی فرد گشاد تر شده و راحت تر نفس می‌کشد و تا ۱۲ هفته بعد جریان خون فرد بهتر شده و راحت تر ورزش می‌کند.

این متخصص بیماری‌های داخلی با اشاره به اینکه یک سال بعد ریسک بیماری‌ها و حمله قلبی فرد به نصف کاهش می‌یابد ، اظهار کرد: دو تا پنج سال بعد از ریسک سرطان‌های دهان، گلو، مری، مثانه نصف می‌شود و سکته مغزی به حد افراد غیرسیگاری می‌رسد و بعد از ۱۰ سال احتمال سرطان ریه فرد ۵۰ درصد کاهش می‌یابد .

محمودی راد با اشاره به مواد غذایی که یک فرد کرونایی باید مصرف کند، یادآور شد: مصرف برنج به حداقل میزان ممکن برسد چراکه ارزش غذایی بالایی ندارد و حجمش زیاد است که برای سیستم گوارش بیمار خطرناک است؛ به جای برنج از سیب زمینی، گندم و جو استفاده شود.

وی اظهار کرد: تخم مرغ بهترین منبع پروتئین برای بیماران کرونایی است و بیماران می‌توانند هر روز استفاده کنند؛ مصرف میوه جات در بین وعده‌های غذایی به شدت توصیه می‌شود؛ حبوبات نیز اگر نفخ آن گرفته شود منعی برای مصرف ندارد. 

این متخصص بیماری‌های داخلی با بیان اینکه استفاده از ماست شدیداً توصیه می‌شود که خواص پروبیوتیکی ماست در بهبود عملکرد سیستم گوارشی و سیستم ایمنی فرد بیمار تاثیرگذار است، ادامه داد: قاطعانه در تمام شایعات پیرامون تاثیر منفی لبنیات در بیماران مبتلا به کرونا را رد می‌کنیم و تا امروز هیچ گونه شواهدی مبنی بر صحت این ادعا وجود نداشته است.

این متخصص بیماری‌های داخلی با بیان اینکه مهم‌ترین بخش تغذیه در دوران ابتلا مصرف مایعات است، افزود: مایعات مکرر در طول روز وعده‌های غذایی بهتر است به صورت مایع باشد؛ چای و قهوه بدون شکر و قند با خاصیت شل کنندگی ریه در بهبود تنفس کمک کننده هستند.

محمودی راد یادآور شد: به مصرف ویتامین D طبق پروتکل اعلام شده و امگا ۳ در روند بهبود بیمار و ممنوعیت شروع رژیم‌های غذایی سخت و خاص به منظور کاهش وزن باید توجه کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha