• دوشنبه / ۳ آبان ۱۴۰۰ / ۲۲:۳۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400080302088
  • خبرنگار : 50355

رئیس اداره حفاظت محیط زیست بجستان:

اقدامات پیشگیرانه نقش مهمی در کاهش شیوع طاعون نشخوارکنندگان کوچک دارد

اقدامات پیشگیرانه نقش مهمی در کاهش شیوع طاعون نشخوارکنندگان کوچک دارد
عکس تزئینی است

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره حفاظت محیط زیست بجستان با بیان اینکه تاکنون موردی از بیماری طاعون نشخوارکنندگان در شهرستان بجستان و مناطق تحت حفاظت اداره‌ محیط زیست بجستان مشاهده نشده، افزود: در مورد بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک انجام اقدامات پیشگیرانه در جلوگیری و کاهش شیوع بیماری بسیار موثر است، از طرفی تعاملات مشترک با دامپزشکی و همچنین ادارات محیط زیست شهرستان‌های اطراف در جلوگیری از پراکنش بیماری و پیشرفت آن نقش چشمگیری دارد.

مجتبی رضانژاد در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرد: به منظور جلوگیری از شیوع بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک اقدامات پیشگیرانه‌ای در مناطق حفاظت‌ شده شهرستان بجستان انجام شده‌ و یا در حال انجام است.

وی اظهار کرد: با هماهنگی و همکاری دامپزشکی شهرستان بجستان تمام دام‌های روستاهای مجاور و یا واقع در منطقه حفاظت‌ شده هلالی و منطقه حفاظت شده افتخار در مقابل بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک و سایر بیماری‌ها واکسینه شده‌اند.

رضانژاد ضدعفونی آبشخورهای حیات‌ وحش را از جمله اقدامات پیشگیرانه مهم در زمینه این بیماری دانست و خاطرنشان کرد: ضدعفونی آبشخورهای حیات‌وحش و جلوگیری از ورود دام‌های اهلی به این آبشخورها می‌تواند نقش مهمی در پیشگیری از شیوع بیماری طاعون نشخوار کنندگان کوچک داشته باشد.

وی افزود: آبشخورهایی که برای حیات‌ وحش در مناطق حفاظت شده احداث می‌شود، به گونه‌ای ساخته‌ می‌شود که امکان استفاده‌ دام اهلی از آن وجود نداشته باشد و ورود دام‌های اهلی به آبشخور ممنوع می‌شود. از طرفی آبی که برای این آبشخورها توسط تانکر تهیه می‌کنیم، سعی می‌شود از منبعی تامین شده باشد که آلودگی به بیماری‌ها نداشته باشد و به همین منظور منابع آبی و مخازن بتنی را که در منطه احداث کردیم از رودخانه‌ها و آبگیرهای خود منطقه آبگیری می‌کنیم که آب تمیز و فاقد بیماری در اختیار حیات وحش قرار گیرد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست بجستان تصریح کرد: پایش مداوم و مستمر منطقه به جلوگیری و کاهش بیماری بسیار کمک می‌کند به همین منظور محیط‌بانان ما گشت و پایش مداوم و همیشگی در مناطق دارند و به محض مشاهده‌ علائم بیماری، موارد مشکوک به بیماری و یا مشاهده‌ی لاشه‌هایی که نشانه‌های بیماری را داشته باشند مراتب را به اداره گزارش می‌دهند تا با هماهنگی دامپزشکی و اداره کل، اقدامات لازم در زمینه امحاء لاشه‌ها و یا نمونه‌گری از لاشه‌ها انجام شود.

وی افزود: محیط‌بانان با پایش در منطقه پروانه چرا و موضوع واکسیناسیون دام‌هایی که در مناطق چرا می‌کنند را پیگیری می‌کنند و اگر دامداری اقدام به واکسیناسیون دامهایش نکرده باشد، این دام‌ها از منطقه خارج می‌شوند.

رضانژاد تصریح کرد: با توجه به اینکه در سال‌های گذشته مواردی از ابتلای به بیماری طاعون نشخوار کنندگان کوچک در منطقه‌ حفاظت‌ شده هلالی داشتیم، پیش‌بینی این است که حیات وحش این منطقه به یک ایمنی گله‌ای رسیده باشند و چنانچه بیماری شیوع پیدا کند ابتلای به بیماری کمتر بوده و نسبت به قبل تلفات کمتری خواهند داشت.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست بجستان گفت: شهرستان بجستان دارای دو منطقه حفاظت شده هلالی و افتخار است که منطقه حفاظت شده هلالی با وسعتی بالغ بر ۱۲۰ هزار هکتار بین گناباد و بجستان مشترک است و حدود ۸۰ هزار هکتار آن در حوزه حفاظتی محیط زیست بجستان و در شرق شهرستان بجستان واقع شده است؛ منطقه حفاظت شده افتخار نیز با وسعتی حدود ۷۰ هزار هکتار در غرب شهرستان بجستان قرار دارد و از جمله مهمترین گونه‌های جانوری این مناطق می‌توان به قوچ، میش، کل و بز،آهو، پلنگ و احتمالا یوزپلنگ اشاره کرد.

بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک یا PPR یک بیماری ویروسی بسیار واگیر است که قابل سرایت از دام اهلی به حیوانات وحشی نیز هست و بیشتر در مکان‌هایی مشاهده می‌شود که دام اهلی در تماس با حیوانات وحشی است و یا از آبشخورهای مشترک استفاده می‌کنند. از جمله مهمترین علائم این بیماری تب، تنگی نفس، ریزش ترشحات از چشم و بینی، زخم دهان، اسهال بدبو و سرفه است و دام مبتلا به بیماری به شدت لاغر شده و تلف می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha