خدارحم امیری زاده در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به کشت پاییزه در خوزستان اظهار کرد: بیش از ۹۰ درصد آب مصرفی در حوزه کشاورزی در خوزستان از رودخانههای بالادست تامین میشود و این مساله در حالی است که در استانهای بالادست با کاهش حدود ۵۰ درصدی بارشها مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه خشکسالی و کاهش بارندگی امسال در ۵۰ سال اخیر بیسابقه بوده است، افزود: این کاهش بارندگی و خشکسالی باعث محدودیتهای جدی در کشتهای تابستانه و پاییزه شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: الگوی در نظر گرفته شده برای کشتهای پاییزه امسال، بر اساس میزان آورد روخانهها تعیین و به کشاورزان تخصیص مییابد.
امیری زاده با بیان اینکه در چهار حوضه کارون، مارون، دز و کرخه محدودیت کشت پاییزه داریم، عنوان کرد: در برخی حوضهها به خصوص حوضه آبریز دز ممنوعیت کشت برای چغندرقند و کلزا اعمال میشود اما به عنوان کشتهای جایگزین، کشتهای متنوع و متفاوتی در نظر گرفته شده تا کشاورزان دچار خسارت نشوند.
وی ادامه داد: با توجه به کاهش بارندگیها قطعا با کاهش عملکرد تولید در استان مواجه میشویم اما تلاش خواهیم کرد با کاهش چندانی در تولید مواجه نشویم.
وی با بیان اینکه در سال زراعی گذشته حدود ۱۷.۵ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در استان تولید شد، گفت: استان خوزستان در تولید برخی محصولات مهم و استراتژیک مثل گندم، کلزا، چغندرقند و... رتبه اول تولید کشور را در اختیار دارد که امیدواریم با توجه به شرایط تامین آب، این جایگاه از دست نرود و همچنان بتوانیم به روند مطلوب تولید در خوزستان ادامه دهیم.
انتهای پیام
نظرات